Tammikuun sociuslainen 2022

Maanantai 17.1.2022

RoosaSalminen.blogi.jpg

Kuka olet mitä ja mitä opiskelet?  
Moikka! Olen Roosa Salminen alun perin Kouvolasta Kuopioon muuttanut ja ikää löytyy 20 vuotta. Opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalityötä.
 
Mitä sinulle kuuluu?  
Mulle kuuluu tällä hetkellä pintapuolisesti ihan hyvää, mutta koronarajoitukset ja etäkoulu kyllä vie energiaa paljon. Opiskelijatapahtumat on peruttu ja kampuksellakaan en ole vuodenvaihteen jälkeen käynyt kuin kerran. Odotan kovasti, että sosiaalinen elämä palautuis ees suht normaaliksi ja pääsis samalla näkemään vähän mitä meidän upouus hallitus on keksinyt. Unohtamatta tärkeintä; fuksit saa tammikuun lopussa haalarit, jeee!! Kumpa pääsis vaan mahdollisimman nopeasti niitäkin ulkoiluttamaan 😉
 
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?  
Sociuslaisuus merkitsee mulle tällä hetkellä ennen kaikkea meidän upeaa fuksiporukkaa, koska koko ainejärjestön tapahtumia ei ole kauheasti ollut. Yliopistoon tuleminen jännitti ihan kauheesti, kun oli uus kaupunki, uus koti, uus koulu ja ihan uudet opiskelijakaverit. Luojan kiitos itsellä kävi ainakin niin hyvä tuuri, että ollaan ryhmäydytty tosi hienosti ja jo nyt muutaman kuukauden aikana on kerennyt muodostumaan varmasti elämänmittaisia ystävyyssuhteita. Myös vanhemmat opiskelijat ja erityisesti tutorit on ottaneet meidät ihanasti vastaan vertaisinaan ja tsemppaavalla asenteella! Eli tiivistettynä siis sociuslaisuus merkitsee minulle: ystävyyttä, aitoutta, tsemppaamista ja ennen kaikkea hyvää fiilistä.
 
Miltä (etä)opinnot on maistunut? 
Etäopinnoissa on ehdottomasti plussat ja miinukset, koska kukapa ei nauttisi herätä viisi minuuttia ennen luennon alkua, syödä samalla aamupalaa, siivoilla, meikkailla tai tehdä päivän tiskit. Vaikka näitä hyviä puolia löytyykin, niin kyllä silti kampuksella lähiluennoilla saisi enemmän irti opetuksesta ja pääsisi toteuttamaan vuorovaikutuksellista opetusta paremmin. Onneks opettajat on kuitenkin tehny tosi paljon töitä sen eteen, että etäopetus olis mahdollisimman sujuvaa ja vuorovaikutuksellista opiskelijoiden kanssa.
  
Mitä odotat alkaneelta vuodelta?  
Odotan ehdottomasti kevään lämpöä ja ensimmäistä opiskelijavappua (oon vaan kuullu hulluja tarinoita ja nyt ne on testattava todeks). Tietenki ootan myös kesää ja toivon, että tää koronatilanne olis kesällä sen verran parempi, et pääsisin festareille ja viettämää kunnon juhannuksen. Opiskeluilta ootan harkkoja ja tietysti sitä, että saisin tavoittelemani kurssit suoritettuu ennen kesälomaa…
 
Menisitkö temppareihin mieluummin sinkkuna vai varattuna? 
Menisin temppareihin ehottomasti sinkkuna ja oon kyllä muutaman kerran hakenukin mut ei oo vielä ”käyny tuuri”. Varattuna en kyllä ikimaailmassa lähtis rikkomaa parisuhdetta sinne..
 
Elisan kysymys sinulle: Mikä on paras neuvo, minkä olet saanut ja kuka sen antoi? 
Varmaankin näinki kliseinen ku äiti joskus sano, että: ”Kaikella on tarkoitus, jos se ei tapahu nytte nii näät myöhemmin syyn ja jotain parempaa tulee tilalle” ja tää on kyllä päteny aina!

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle: 
Mikä on oma paras muistosi fuksivuodeltasi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Roosa, fuksi, Kouvola

Toukokuun sociuslainen 2021

Perjantai 21.5.2021 klo 13.57

Kuka olet ja mitä opiskelet?juliannavaisanen.jpg
Minä oon Julianna 21v ja opiskelen sosiaalityötä. Pari viikkoa sitten sain ekan vuoden hommat tehtyä ja syksyllä alkaakin jo toinen vuosi!


Mitä sinulle kuuluu?
Minulle kuuluu ihan hyvää! Reilu viikon kerkesin lomailla ihan kunnolla opiskelujen jälkeen ja tällä viikolla aloitin työt. Oli kyllä helpottavaa kun sain tehtyä viimeiset kurssit ajallaan ja aloittaa kesäloman, kun alkoi jo vähän motivaatio loppua opiskelujen suhteen. Jospa kesäloman aikana kerkeää keräillä voimia niin jaksaa sitten syksyllä aloittaa innolla toisen vuoden opinnot!


Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Sociuslaisuus merkitsee minulle sitä, että koen kuuluvani yhteisöön. Parasta on kun saa kokea ja jakaa samoja tapahtumia ja ajatuksia toisten sociuslaisten kanssa!


Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen yliopistossa?
Halusin tulla opiskelemaan sosiaalityötä Itä-Suomen yliopistoon, koska Kuopio on lähin
yliopistokaupunki Kuhmoon nähden, josta olen kotoisin. Minulle on tärkeää, että pääsen käymään perheeni luona helposti. Lisäksi olin asunut Kuopiossa jo vuoden ennen opiskelujen alkua, joten Kuopio oli helppo valinta mulle.


Mikä on sinussa parasta?
Tää on aina vaikea kysymys :D Ehkä parasta minussa on se, että olen empaattinen sekä haluan aina kuunnella ja auttaa muita parhaani mukaan.


Parasta fuksivuodessa?
Parasta on ollut ehdottomasti kaverit, joihin oon saanut tutustua! Kivaa on ollut myös se, että oon saanut varmuutta siihen, että tämä on minulle juuri oikea ala.


Kesäsuunnitelmat?
Kesällä aion tehdä töitä, käydä perheen luona Kuhmossa ja lomailla. Lisäksi käyn varmaan parilla reissulla jossain päin Suomea. Haluan käydä myös paljon uimassa ja syödä jäätelöä!


Huhtikuun sociuslainen kysyy: Jos voisit pakata reppureissulle mukaan vain viisi tärkeintä tavaraa, mitä ottaisit mukaan?
Tärkeimmät ainakin ois silmälasit ja piilolinssit, muuten en hirveesti näkis mitään. Sitten ottaisin jonkun hyvän kirjan, polaroidkameran ja päiväkirjan.


Lopuksi voit jättää oman kysymyksen seuraavalle kuukauden sociuslaiselle!
Jos saisit olla päivän kuka tahansa ihminen, kuka olisit ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fuksi, sosiaalityö

Huhtikuun sociuslainen 2021

Maanantai 26.4.2021 klo 11.02

Kuka olet ja mitä opiskelet?janettaolsen.jpg
Mä oon Janetta, 23v ja ensimmäisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija!

Mitä sinulle kuuluu?
Nyt oikeesti aika hyvää! Ensimmäinen yliopistovuosi on valehtelematta ollu tosi haastava koronan ja etäopiskelun takia, ja sen lisäks mulla oli takana neljä välivuotta, joten olin opiskelun suhteen lievästi sanoen ruosteessa. Nyt kun on enää yksi rästitentti jäljellä ennen kesälomaa, alkaa jo tuntua siltä, että voi hengähtää ja rentoutua. Oon aika ylpee itestäni miten hyvin oon selvinny tän kaiken mylleryksen keskellä, ja pitäisi yrittää muistuttaa itseään siitä useammin. 

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Eniten yhteisöllisyyttä ja tunnetta siitä, että oon osa pidempää yliopistoperinnettä. Sociuslaisuus edustaa mulle vapaata ja avarakatseista ajattelua, sekä sitä, että toisista pidetään huolta.

Mikä on sinussa parasta?
Haluaisin uskoo, että mun huumorintaju, oon ainaki omasta mielestäni todella hauska! Oon myös tosi empaattinen ja tykkään pitää ihmisitä huolta, rakastan etenkin emännöidä ja ruokkia mun kavereita, kun meillä on illanistujaisia. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Olin koko talven aika koomassa ja väsyny joten en tehny hirveesti mitään, mutta nyt kesän ja valon palatessa alkaa taas löytyä energiaa vähän muuhunkin, kun vain nukkumiseen ja koulujuttuihin. Kokkaaminen on musta ihanaa, ja se onkin varmaa mun lempipuuhaa kotona. Oon viime aikoina myös taas aloittanut lukemaan enemmän, ja mulla onkin koko aika jotain kirjastossa varauslistalla. 

Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen yliopistossa?
Oon aina ollu tosi intohimoinen yhteiskunnallisista asioista, ja etenkin naisten oikeudet on mulle tosi lähellä sydäntä. Löysin yhteiskuntatieteet ihan sattuman kautta, kun selailin Amsterdamin yliopiston sivuja ja päädyin lukemaan tästä alasta sosiologian kautta. Ala tuntui heti mulle luodulta, ja aloin tutkimaan missä sitä voisi opiskella Suomessa. Kuopio oli loppujen lopuksi tosi helppo valinta, vaikka vähän kuumottikin muuttaa Etelä-Suomesta "näin kauas" itään, hah. Kuopiossa vetosi opiskelijakaupunki, suuntautumismahdollisuudet ja vapaa sivuaineoikeus.

Parasta fuksivuodessa?

Ehdottomasti mun uudet kaverit. En ois ikinä voinu kuvitella, että tapaisin näin uskomattomia ja samanhenkisiä ihmisiä. Vaikka korona onkin ollut piikki lihassa, oon silti saanu ekasta vuodesta todella paljon irti, niin akateemisessa kun sosiaalisessa mielelessä. 

Tuuli kysyy: Jos sun pitäisi mennä johonkin TV-ohjelmaan niin mihin menisit ja miksi?
EHDOTTOMASTI Sinkkuillallinen! Musta ois niin hauskaa kokata joku älytön kolmen ruokalajin illallinen ja tavata siinä samalla myös hyvässä lykyssä joku kiva uusi tyyppi!

 

Lopuksi voit jättää oman kysymyksen seuraavalle kuukauden sociuslaiselle!
Jos voisit pakata reppureissulle mukaan vain viisi tärkeintä tavaraa, mitä ottaisit mukaan?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sosiaalitieteet, fuksi

Helmikuun sociuslainen 2021

Keskiviikko 24.2.2021 klo 10.43

tuulilehtinen3.jpg

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Moikka! Olen Tuuli Lehtinen ja opiskelen nyt ensimmäistä vuotta sosiaalitieteitä eli yhteiskuntatieteitä.

Mitä sinulle kuuluu?

Mulle kuuluu oikein hyvää päällisin puolin. Etäily on vaan tuottanut tuskaa koko tän lukuvuoden ajan. En oo vieläkään täysin päässy semmoseen opiskelurytmiin, mihin oisin varmasti päässyt jos koulu ja luennot ois normaalisti. Mutta ihana ku aurinko on alkanu taas paistamaa ja kesä on tulossa (toivottavasti)! 😄

Mitä sociuslaisuus sinulle merkitsee?

Sociuslaisuus mulle itelle merkitsee yhteisöllisyyttä ja toveruutta. Oon aikasemmin opiskellut toista alaa, mutta täällä mulle tuli heti tosi lämmin ja tervetullut olo. Tunsin jotenki kuuluvani heti joukkoon meijän ainejärjestöön. Sociuslaisuus merkitsee mulle myös hauskanpitoa ja ootankin innolla vielä mitä meidän ainejärjestö keksii, kun tää koronatilanne taas normalisoituu!

Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen yliopistossa?

Valitsin yhteiskuntatieteet, koska oon aina ollut tosi kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Mulle on tosi tärkeetä ollut aina ihmisten auttaminen edes jollakin tavalla. Mulla on itsellä tosi vahva semmonen oikean ja väärän kuva ja haluan, että kaikkia ihmisiä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti. Ajattelen, että tän koulutuksen avulla pystyn mahdollisesti vaikuttamaan asioihin ja hyödyntämään näitä mun piirteitä työelämässäkin.

Mikä on auttanut sinua jaksamaan poikkeuksellisena korona-aikana?

Mua on auttanut jaksamaan mun parisuhde ja ystävät. Oon tosi sosiaalinen ihminen ja kaipaan iha normaaleja kanssakäymisiä ihmisten kanssa. Oisin kyllä tullu jo hulluksi, jos oisin vaan aina yksin kotona. 😂 Alotin myös mun vanhan tanssiharrastuksen nyt pitkästä aikaa ja se on tuonut mulle tosi paljon iloa arkeen salilla käymisen lisäksi! 

Tammikuun sociuslainen kysyy: Mikä on ollut paras asia sinun viikossasi?

Tän viikon paras asia on se, kun mun äiti tuli Rovaniemeltä asti käymään mun luona pitkästä aikaa.

Voit jättää oman kysymyksesi seuraavan kuukauden sociuslaiselle! 

Jos sun pitäisi mennä johonkin TV-ohjelmaan niin mihin menisit ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tuuli, fuksi, sosiaalitieteet, yhteiskuntatieteet

Socius ry:n koronaohjeistus jäsenistölle

Keskiviikko 26.8.2020 klo 12.29

Rakkaat Sociuslaiset,

Kuten jo varmasti aavistatte ja tiedätte korona tulee vaikuttamaan alkavaan lukuvuoteen radikaalisti. Socius ry noudattaa tapahtumien järjestämisessä Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten asettamia koronaohjeistuksia. Tämän lisäksi noudatamme yliopiston asettamia rajoituksia, jotka koskevat esimerkiksi sisätilatapahtumien osallistujamäärää sekä muiden ainejärjestöjen linjaa tapahtumien järjestämisessä. Toivomme, että jäsenistö noudattaa seuraavia ohjeistuksia parhaan harkintakykynsä mukaan, jotta pysymme kaikki terveenä ja jotta tulevaisuudessa voimme jälleen viettää aikaa yhdessä perinteiseen tapaan. Tähän voimme yhdessä vaikuttaa.

Jos osallistut Socius ry:n tapahtumiin, huomioi seuraavat seikat:

1. Socius ry:n järjestämiin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki terveet opiskelijat. Osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla. Mikäli olet ollut ulkomaanmatkalla koronariskimaassa älä osallistu tapahtumiin ennen asianmukaista karanteeniaikaa. Socius ry suosittelee myös, että riskiryhmiin kuuluvat tekevät osallistumispäätöksensä oman harkkinan mukaan.

2. Tapahtumiin tulee osallistua vain ja ainoastaan täysin terveenä ja oireettomana. Myöskään lieväoireisena tapahtumiin ei siis tule osallistua. Jos olet kipeä, jää kotiin sairastamaan.

3. Tapahtumissa tulee huomioida huolellinen käsi- ja yskimishygienia. Käsiä tulee pestä ja desinfioida riittävästi. Socius ry tuo tapahtumiin käsidesiä yhteiseen käyttöön mutta suosittelemme, että otat mukaan myös oman käsidesipullon.

4. Vältä liiallista lähikontaktia muiden opiskelijoiden kanssa (esim. kättelyä tai halailua). Socius ry:n tapahtumissa pyritään huomioimaan riittävät turvavälit.

5. Socius ry:n tapahtumissa ei ole omaa maskikäytäntöä tai maskipakkoa. Noudatamme kuitenkin THL:n sekä Itä-Suomen Yliopiston asettamia suosituksia kasvomaskien käytöstä. Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa niissä tilanteissa ja tiloissa, joissa turvavälien pitäminen on hankalaa.

6. Socius ry suosittelee koronasovelluksen, koronavilkun, lataamista puhelimeen. Sovelluksen avulla koronatartuntojen jäljittäminen on helpompaa ja mahdolliset altistuneet pystytään tavoittamaan nopeammin. Sovelluksen käyttäminen ei ole edellytys tapahtumiin osallistumiselle, mutta suosittelemme sitä ladattavaksi mikäli osallistut tapahtumiin.

7. Käytämme tapahtumiin ilmoittautumisessa KideApp- sovellusta, jonka saa ladattua sovelluskaupoista. Sovelluksen kautta saamme kätevästi osallistujalistan tapahtumistamme. KideAppin käyttö ei ole edellytys tapahtumiin osallistumiselle. 

8. Mikäli olet sairastunut, koronatestin jälkeen saanut positiivisen testituloksen ja olet osallistunut Socius ry:n tapahtumiin, noudatathan terveysviranomaisten sinulle antamia ohjeita. 

_______________________________________________________________

Fuksiviikko on perinteiseen tapaan ollut syyslukukauden jännittävin viikko, jonka aikana uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan yliopistoelämään sekä uusiin opiskelijakollegoihin.  Pyrimme vallitsevien rajoitusten mukaan järjestämään uusille fukseille tapahtumia, jotta uusien ystävien ja verkostojen muodostaminen olisi helpompaa. On kuitenkin hyvä huomioida, että ainejärjestömme kasvaa tänä vuonna yli 100 uudella fuksilla. Jotta voisimme järjestää turvallisia tapahtumia vastuullisesti tulemme järjestämään tapahtumia ulkona sään salliessa ja olemme jättäneet perinteisten tapahtumien viralliset baarijatkot järjestämättä. Tämä siitä syystä, että baariolosuhteissa turvavälien pitäminen ja lähikontaktien minimoiminen tilanteen vaatimalla tavalla on hankalaa. Jäsenistön terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle. 

Korona katkaisi myös vuonna 2019 aloittaneiden opiskelijoiden fuksivuoden. Monta perinteistä tapahtumaa jäi kokematta ja muihin opiskelijoihin tutustuminen hankaloitui etäopetuksen alkaessa ja tapahtumien peruuntuessa. Pyrimme tapahtumien suunnittelussa ja järjestämisessä huomioimaan myös siis nämä opiskelijat, jotka toivovat uudesta lukuvuodesta revanssia menetetyille kokemuksille. Lisäksi emme ole tietenkään unohtaneet ennen vuotta 2019 aloittaneita opiskelijoita. Vaikka tulevat viikot sisältävät tapahtumia, joiden ohjelma on ensisijassa suunnattu aloittaville fukseille, ovat kaikki opiskelijat tervetulleita viettämään aikaa yhdessä. Haluamme järjestää myös siis sellaisia tapahtumia, joista etuliite "fuksi" jää pois, jotta kaikki opiskelijat tuntisivat tulleensa huomioiduiksi.

Socius ry on tunnettu lämpimästä ja vastaanottavaisesta ilmapiiristään. Omissa tapahtumissamme on vallinnut iloisen keltainen ja sympaattinen sociushenki, jonka toivomme säilyvän myös tulevaisuudessa. Toivomme, että kesälomilta palaavat opiskelijat ja opiskelunsa aloittavat uudet opiskelijat löytävät toisistaan vertaistukea. Yhteishengen ja hauskuuden ei siis tarvitse loppua vaikka rajoitteita asetetaan.

Socius ry:n hallituksessa odotetaan innolla uusiin opiskelijoihin tutustumista sekä vanhempien opiskelijoiden jälleennäkemisiä. Toivotamme kaikille ihanaa pian alkavaa lukuvuotta, nähdään tapahtumissa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tapahtumat, fuksi, korona

Toukokuun sociuslainen 2020

Sunnuntai 31.5.2020 klo 18.40

MarkusMakkonen1.jpgKuka olet ja mitä opiskelet?
Mun nimi on Markus Makkonen ja mää opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalitieteitä eli nykynimellä yhteiskuntatieteitä.
Mitä sinulle kuuluu?
Kuuluu ihan hyvää, nyt kun on alkanut paistaa aurinko ja luonto vihertään. Toisaalta oon ollut synkkinä sadepäivinä tosi helpottunut, kun ei oo tarvinnut lähteä toteuttamaan kaikkea niitä miljoonaa asiaa, joita oon haaveillu tekeväni heti kun tulee aurinkoiset kelit. Nautiskelu on tosi kuormittavaa niin onneksi on surkeitakin kelejä.
Mitä Sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Kyllä mää oon ylpeä mun ainejärjestöstä ja musta on mukavaa kun on tämmönen oma heimo, jossa kaikilla on samanlaisia mielenkiinnon kohteita.
Jos olisit supersankari niin mitä tai kenet pelastaisit maailman pahuudelta?
Jos oisin supersankari hankkisin mun supervoimilla oman saaren päiväntasaajan tienoilta. Sitten kuskaisin sinne kaiken tarpeellisen virkistysvarusteiston eli skeittiparkin, tenniskentän, golfradan, pienen rantaravintolan, jäätävän aggregaatin musiikkivehkeille ja lopuksi muutaman kaverin. 
Kuvittele itsesi 70-vuotiaana. Millaisen luulet menosi silloin olevan?
Toivon mukaan sitä ois jossain purjeveneellä seilaamassa rautasessa kunnossa. Silti varmaan Joukon ja Kalevin kanssa tehdään paperiorigameja ja juodaan keisarin morsianta päivät Kalevin verannalta.
Aleksi kysyi sinulta: Kenen kanssa lähtisit ruotsinlaivalle jos saisit valita kenet tahansa persoonan?
Voisin ottaa Aleksin itsensä jos se osais käyttäytyä laivalla, mutta kerran ei osaa, niin varmaan jonkun toisen kaverin. Tyler Durden tai Paavo Pesusieni ois myös varmasti sellasta seuraa, että saatas hyvä matka aikaseksi, vaikka nekään ei käyttäydy.
Sinun kesäterveiset muille sociuslaisille!
Tsemppiä kaikille kesäopintoihin ja kesäduuneihin, nautitaan kesästä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Markus, sosiaalitieteet, fuksi, Paavo Pesusieni

Huhtikuun sociuslainen 2020

Sunnuntai 31.5.2020 klo 18.39

Kuka olet ja mitä teet?AleksiIsokoski1.jpg

Aleksi Isokoski ja sosiaalitieteiden fuksi

Mitä sinulle kuuluu?

Tilanteeseen nähden minulle kuuluu vähintäänkin puolikohtalaisen hyvää

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Tukea, toveruutta ja erinomaisia tapahtumia

Mitä odotat tulevalta kesältä?

Odotan kesältä paljon vapaa-aikaa ja ripauksen opiskelua

Mihin asioihin haluaisit saada vastauksen kuoleman jälkeen mikäli sellainen on mahdollista?

Tietenkin olisi tärkeää tietää oliko mun hautajaisissa hyvää voileipäkakkua

Juulianne kysyi sinulta: Mikä saa sinut hymyilemään?

Sekopäinen huumori saa aina hymyilemään ja sit se yks memevideo, jossa koira hyppää portaat alas yllättäen

Kysymyksesi toukokuun sociuslaiselle: Kenen kanssa lähtisit ruotsinlaivalle jos saisit valita minkä tahansa persoonan?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aleksi, sosiaalitieteet, fuksi, voileipäkakku

Opintojen alusta ja vähän muustakin

Keskiviikko 28.8.2019 klo 11.11 - Jenni Hiltunen

Syksy saa ja viimeisetkin opiskelijat palaavat sorvin ääreen. Aloitan neljännen vuotenijenski.jpgyhteiskuntatieteiden opiskelijana, joten oma paluuni työmaalle on jo rutiininomainen – jopa siinä määrin, että en enää huomaakaan sitä mukavaa jännitystä mahanpohjassa, joka ehkä aiemmin on liittynyt jokaiseen lukuvuoden alkuun aina esikouluvuosista saakka. Niiden vatsassani uinuvien perhosten herättelemiseksi palaankin kolmen vuoden takaiseen, oman fuksivuoteni alkuun. Ai että!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fuksit, syksy, opiskelu

Marraskuun 2018 sociuslainen

Perjantai 22.2.2019 - Jenni & Tiia

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?
Moikka! Olen Tiia Hartikainen ja sosiaalitieteiden fuksi. Olen jo kauan olluttiia.jpg kiinnostunut ihmisten välisistä suhteista, eriarvoisuudesta ja psykologiasta, mutta nyt viime aikoina kiinnostus on herännyt myös yhteiskunnallisiin asioista, joten viime keväänä sitten onneksi kuulin sosiaalitieteistä ja päädyin tänne opiskelemaan!
Mitä sinulle kuuluu?
Minulle kuuluu hyvää! On hieman ollut totuttelemista kahden ulkomailla vietetyn välivuoden jälkeen tähän Suomen syksyn pimeyteen, mutta kynttilät ja glögi ovat kummasti piristäneet oloa. Nyt innolla odotan lunta ja joulun viettoa Rukalla. Olen myös syksyä piristänyt vierailuilla muille paikkakunnille, niin arki ei ole missään muotoa kerennyt mennä tylsäksi viikonloppureissujen myötä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tiia, omenamarmeladi, ramazzoti, fuksi

Maaliskuun 2017 sociuslainen

Perjantai 8.2.2019 - Tuukka & Niko

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?niko.jpg
Moi, mä oon Niko Jokihaara, 20v fuksi, jolle kaikki oli Kuopiossa uutta vielä muutama kuukausi sitten! Syksyllä starttasi siis sosiaalitieteiden opinnot, ja täytyy kyllä sanoa, että en ole ehkä koskaan kokenut samanlaista tunnetta siitä, että olen just oikeassa paikassa. Sosiaalitieteiden pariin päädyin ensin yritettyäni psykalle, mutta täällä mä olen nyt jäädäkseni! Sosiaalitieteissä parasta on mahdollisuus vaikuttaa, erilaisten ryhmäilmiöiden tutkiminen sekä mulle tärkeiden teemojen, kuten tasa-arvoisuuden keskeisyys opinnoissa. Tää on se mun ala, parhautta!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: niko, pori, tuutori, fuksi, vappufani

Marraskuun 2016 sociuslainen

Maanantai 4.2.2019 - Anna

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?anna2.jpeg

Heippa vaan kaikille! Mä oon Anna Hätinen 21v fuksi joka nyt on asustellu noin viitisen vuotta Kuopiossa. Aloitin nyt syksyllä opiskelemaan sosiaalitieteitä ja voin vaan todeta että oon enemmän kuin omalla alalla! Vietin tosiaan pari välivuotta lukion jälkeen ja keväällä 2015 ihan vahingossa löysin sosiaalitieteet ja päädyin laittamaan sen osaksi yhteishakua. Tosin laitoin sen silloin sinne hakuun ihan vaan siksi, että saisin kelalta tuet. Ja ai että sitä surkuhupaisuuden päivää, kun oon pääsykokeessa sen kummempia lukematta, ja tajuan että tässä on se mun juttu. Sinä keväänä ei vielä napannut opiskelupaikka, mutta päätin että ens vuonna siellä ollaan ja niinhän siinä sitten kävi. JES!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hätiskä, fuksi, tuhmapiparijuhla