Toukokuun sociuslainen 2021

Perjantai 21.5.2021 klo 13:57

Kuka olet ja mitä opiskelet?juliannavaisanen.jpg
Minä oon Julianna 21v ja opiskelen sosiaalityötä. Pari viikkoa sitten sain ekan vuoden hommat tehtyä ja syksyllä alkaakin jo toinen vuosi!


Mitä sinulle kuuluu?
Minulle kuuluu ihan hyvää! Reilu viikon kerkesin lomailla ihan kunnolla opiskelujen jälkeen ja tällä viikolla aloitin työt. Oli kyllä helpottavaa kun sain tehtyä viimeiset kurssit ajallaan ja aloittaa kesäloman, kun alkoi jo vähän motivaatio loppua opiskelujen suhteen. Jospa kesäloman aikana kerkeää keräillä voimia niin jaksaa sitten syksyllä aloittaa innolla toisen vuoden opinnot!


Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Sociuslaisuus merkitsee minulle sitä, että koen kuuluvani yhteisöön. Parasta on kun saa kokea ja jakaa samoja tapahtumia ja ajatuksia toisten sociuslaisten kanssa!


Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen yliopistossa?
Halusin tulla opiskelemaan sosiaalityötä Itä-Suomen yliopistoon, koska Kuopio on lähin
yliopistokaupunki Kuhmoon nähden, josta olen kotoisin. Minulle on tärkeää, että pääsen käymään perheeni luona helposti. Lisäksi olin asunut Kuopiossa jo vuoden ennen opiskelujen alkua, joten Kuopio oli helppo valinta mulle.


Mikä on sinussa parasta?
Tää on aina vaikea kysymys :D Ehkä parasta minussa on se, että olen empaattinen sekä haluan aina kuunnella ja auttaa muita parhaani mukaan.


Parasta fuksivuodessa?
Parasta on ollut ehdottomasti kaverit, joihin oon saanut tutustua! Kivaa on ollut myös se, että oon saanut varmuutta siihen, että tämä on minulle juuri oikea ala.


Kesäsuunnitelmat?
Kesällä aion tehdä töitä, käydä perheen luona Kuhmossa ja lomailla. Lisäksi käyn varmaan parilla reissulla jossain päin Suomea. Haluan käydä myös paljon uimassa ja syödä jäätelöä!


Huhtikuun sociuslainen kysyy: Jos voisit pakata reppureissulle mukaan vain viisi tärkeintä tavaraa, mitä ottaisit mukaan?
Tärkeimmät ainakin ois silmälasit ja piilolinssit, muuten en hirveesti näkis mitään. Sitten ottaisin jonkun hyvän kirjan, polaroidkameran ja päiväkirjan.


Lopuksi voit jättää oman kysymyksen seuraavalle kuukauden sociuslaiselle!
Jos saisit olla päivän kuka tahansa ihminen, kuka olisit ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fuksi, sosiaalityö

Tammikuun sociuslainen 2021: Ässätuutori-Mirka

Maanantai 25.1.2021 klo 14:16 - Aino K.

Tammikuun sociuslainen on vuoden 2020 Ässätuutori äänestyksen toinen voittaja Mirka! Tuutorihaku käynnistyy 26.1.2021 ja hakulomake löytyy KAMUsta. Hae tuutoriksi!

Kuka olet ja mitä opiskelet?socius_mirka_nieminen.jpeg
Olen toisen vuoden sosiaalityön opiskelija Mirka, jolla on aina kymmenen rautaa tulessa ja yritän opetella tässä elämän ohella myös lepäämään ja rentoutumaan joskus. Tänä lukuvuonna olen toiminut tuutorina, UEF-lähettiläänä, sekä käynyt töissä kaupan alalla yliopiston ohessa. Ihmissuhteet ovat minulle tärkeitä ja pyrin päivittäin soittelemaan jollekin ystävälle, jos en pysty heitä näkemään. Olen myös intohimoinen kasvien kasvattaja ja tämän hetken tavoite on pitää kaikki kasvit hengissä kesään asti.

Mitä sinulle kuuluu?
Minulle kuuluu hyvää. Vuosi 2021 on lähtenyt käyntiin hieman hitaasti, mutta pikkuhiljaa lisää opiskelua niin kyllä se vuosi taas pyörähtää käyntiin omaa tahtiaan. Arkeni on tällä hetkellä tasaisen tylsää, mutta silti aika ihanaa. En muuttaisi elämästäni mitään, paitsi ehkä reissaamaan olisi kiva taas jossain vaiheessa päästä, mutta siihen asti pitää nauttia minireissuista, kuten Puijolla kävelystä tai koirien näkemisestä lenkillä. Suosittelen kaikkia etsimään kivoja asioita omasta arjesta, niin arki on heti paljon mielenkiintoisempaa.

Mitä sociuslaisuus sinulle merkitsee?
Socius auttoi itseäni pääsemään mukaan opiskelijaelämään fuksina ja koen, että osa sociuslainen on osa opiskelijaidentiteettiäni. Ikävöin kaikkia opiskelijatapahtumia, mitä Socius järjesti, mutta toivottavasti pääsemme jossain vaiheessa takaisin hieman tapahtumarikkaampaan opiskelijaelämään, sillä kotona nyhjöttäminen (vaikka välillä sitäkin kaipaa) alkaa kyllä jo käydä hieman tylsäksi.

Mikä on auttanut sinua jaksamaan poikkeuksellisena korona-aikana?
Parisuhteeni. Olisin varmaan seonnut, jos ei olisi ollut toista, jolle jakaa omia tuntemuksiaan ja jonka kanssa viettää aikaa. Suurin osa Kuopiosta saamistani opiskelijakavereista on viettänyt aikaa muualla koronan aikana, mutta itse olen melkein koko ajan pysytellyt täällä, sillä työt ovat jatkuneet koronasta huolimatta. Arvostan kuitenkin sitä, miten paljon virtuaalimaailma mahdollistaa kavereiden kanssa kuulumisien vaihtamista ilman näkemistäkin, mutta on sitä ehtinyt useampaan otteeseen kaivatakin tässä korona-aikana. Toinen asia, mikä on itselleni noussut tärkeäksi poikkeusaikana on liikunta. Olen aina vihannut liikuntaa ala-asteen liikuntatunneista lähtien, mutta poikkeusaikana olen alkanut urheilemaan enemmän kuin ikinä ennen ja se kyllä tuntuu ihan kokonaisvaltaisena hyvinvointina.

Joulukuun sociuslainen kysyy: Mikä on lempi tv(/Netflix)-sarjasi ja miksi?
Tällä hetkellä lempi Netflix-sarjakseni on muodostunut Bridgerton/Lupin. Molempia on tullut katsottua niin paljon etten pysty valitsemaan kumpi on parempi

Sinut valittiin äänestyksessä vuoden 2020 Ässätuutoriksi! Miltä äänestyksen voittaminen tuntuu?
Äänestyksen voittaminen tuntui mahtavalta, sillä vuosi 2020 ei ollut helpoin vuosi olla tuutori ja monta kertaa vuoden aikana tuli mietittyä, että teenkö tarpeeksi tuutorina ja osaanko olla aloittaville opiskelijoille tarpeeksi tukena näin poikkeusaikana, sillä itse aloitin omat opintoni aivan eri tilanteesta kuin he. Tuntuu siltä, että sain vahvistuksen sille, että osasin olla tarpeeksi hyvä tuutori, vaikka välillä epäilin itseäni.

Mikä oli parasta tuutorina olemisessa?
Parasta tuutorina olemisessa oli uusien opiskelijoiden kanssa ajan viettäminen, sillä siinä tuntui pääsevän takaisin omien opintojen alun tunnelmiin ja jännitykseen kaikesta uudesta. Se vei myös opiskelun perusasioiden äärelle. Parasta oli kyllä ehdottomasti nähdä läheltä se, miten erilaisia persoonia omasta ryhmästä (ja muistakin mahtavista sociuksen fukseista) löytyy.

Mitä sanoisit niille, ketkä harkitsevat nyt tuutoriksi hakemista?
Tuutorivuosi opettaa paljon uusia taitoja ja erityisesti katsomaan asioita muiden lähtökohdista käsin. Tuutorina oleminen ei ole aina helppoa, mutta siitä saa myös irti paljon asioita, joita ei etukäteen oikein osaa kuvitella.

Lopuksi voit esittää kysymyksen helmikuun sociuslaiselle.
Mikä on ollut paras asia sinun viikossasi?

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tammikuu, ässätuutori, mirka, sosiaalityö, tuutorihaku

Joulukuun sociuslainen 2020

Keskiviikko 16.12.2020 klo 13:22

Kuka olet ja mitä opiskelet?IMG_20201210_175436.jpg

Olen Aino Korhonen ja opiskelen sosiaalityötä.

Mitä sinulle kuuluu?

Mitä kuuluu on kyllä aina jotenkin sairaan vaikee kysymys! Mulle kuuluu arkielämään ihan hyvää. Oon saanut arjen rullaamaan syksyn ajan kaikesta epävarmuudesta ja poikkeuksista huolimatta. Syksy on ollut kyllä paikoin aika inhottavaa ja yksinäistä aikaa kaikkine etäilyineen! Nyt odotan kovasti lomaa ja jännitän, osaanko olla ajattelematta ja huolehtimatta kouluhommia ja laittaa aivot narikkaan!

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Mulle sociuslaisuus merkitsee yhteisöllisyyttä ja samanhenkisiä ihmisiä. Ainejärjestössä kaikkien kanssa tulee juttuun ja voi jakaa yhteisiä arvoja ja mielipiteitä, vaikka ollaankin kaikki ihan erilaisia ihmisiä! Se on tosi rentoa. Sociuslaisuus tarkoittaa mulle sen vuoksi myös avoimuutta, turvallista ympäristöä ja kaikkien hyväksymistä sekä arvostusta. Aikojen muututtua toivon sen merkitsevän myös hyviä kekkereitä!

Mikä saa sinut iloiseksi? Entä vihaiseksi?

Hyvälle tuulelle ja iloiseksi mut saa ainakin kivojen tyyppien seura, hyvä keskustelu ja musiikki. Tuun iloiseksi myös onnistumisista ja usein myös uusien asioiden kokemisesta silloin, kun niitä uskallan kokeilla! Kaikista pienistä jutuista elämässä tuun myös iloiseksi, mutta tän unohdan kyllä välillä.

Vihaiseksi tulen, jos ihmiset ei kuuntele, eikä edes yritä ymmärtää toisiaan. Myös jonossa liian lähelle tulevat takanajonottajat ärsyttää, ja joskus myös autoillessa muut autoilijat.

Emma kysyi: Mitä yhtä asiaa et ole tehnyt vaikka haluaisit?

Yksin matkustaminen on pyörinyt mielessä jo pitkään, mutta en ole toteuttanut sitä vielä. 

Kysymys tammikuun sociuslaiselle: Mikä on lempi tv(/Netflix)-sarjasi ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aino, sosiaalityö

Marraskuun sociuslainen 2020

Perjantai 27.11.2020 klo 12:01

emmapullinen.jpgKuka olet ja mitä opiskelet?

Mä oon Emma ja opiskelen sosiaalityötä.

Mitä sinulle kuuluu?

Mulle kuuluu pääpiirteittäin tosi hyvää. Elämä rullaa omalla painollaan just silleen niinku pitääkin. Talvi ja pimeys täällä "pohjosessa" näin etelän kasvatille alkaa painaa päälle ja odotan tosi kovasti jo pientä joulubreikkiä.

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Sociuslaisuus merkitsee mulle itelleni paljon. Meiän ainejärjestö yhdistää samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä, jotka on muodostanut tiiviin lämminhenkisen porukan, jossa kaikille löytyy oma paikka. Sociuksen poppoossa on hyvä yhteishenki ja se on ollut tosi korvaamaton asia näin poikkeuksellisena fuksivuotena.

Onko sinulla esikuvia?

Mun suurin esikuva on varmaan mun oma iskä. Se on suurin syy miks mut löytää nykyään täältä Kuopiosta ja ihan paras vaan kaikin puolin. Terkkuja iskälle sinne Helsinkiin <3

Mikä saa sinut iloiseksi? Entä vihaiseksi?

Aika moni asia saa mut iloseks. Varmaan top 3 ois perhe, ystävät ja musiikki. Lähiakoina myös uusin hankkimani juttu Disney+ on tehnyt super iloseks kun on voinut palata takas lapsuuden tunnelmiin klassikkoleffojen ja sarjojen kautta (suosittelen lämpimästi kaikille). En oikeen keksi mitään mikä tekis mut kunnolla vihaseks. Aika moni asia kuitenkin ärsyttää niin siihen kategoriaan menee super hitaat kävelijät, jotka tukkii koko tien ja välinpitämättömät ihmiset.

Pilvi kysyi sinulta: Jos ei olisi rahasta kiinni, mitä kaikkea tekisit kokonaisen päivän ajan?

Jos koronaa ei ois läsnä, niin varmaan suunnittelisin jonku tosi eeppisen aktiviteettipäivän kavereiden kanssa. En tiedä mitä kaikkee sitä keksis tolle päivälle, varmaan aika fiilispohjalla mentäs, mutta sen tiedän et se päättyis ilotulituksien kattomiseen jostain ihan hulppeelta ökyjahdilta, kerran kun ei olis rahasta kiinni.

Kysymyksesi joulukuun sociuslaiselle: Mitä yhtä asiaa et ole tehnyt vaikka haluaisit?

4 kommenttia . Avainsanat: emma, sosiaalityö

Syyskuun sociuslainen 2020

Torstai 1.10.2020 klo 18:27

eveliina2.jpgKuka olet ja mitä opiskelet?
Olen Eveliina ja opiskelen sosiaalityötä
Mitä sinulle kuuluu?
Kuuluu oikein hyvää! Hyvää on kuulunut erityisesti siksi, että olen saanut tutustua moneen ihanaan uuteen Sociuslaiseen toveriin tässä syyskuun aikana!

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Sociuslaisuus merkitsee minulle lämmintä yhteisöä, johon kaikki otetaan avosylin vastaan! Sociuksessa on huikeaa yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä. Sociuslaisuus merkitsee yhteistä hauskanpitoa esimerkiksi sitsien merkeissä ja toisaalta syvällisiä keskusteluja esimerkiksi eriarvoisuuden ja yhteiskuntarakenteiden teemoista.

Mitä harrastat?
Harrastan luonnossa kuljeskelua, kävelyä ja toisinaan eksymistä. Tämän kesän uutena aluevalloituksena mukaan on tullut telttailu ja nyt olisikin haaveissa tehdä joku pidempi vaellus. Taide eri muodoissaan on myös lähellä sydäntä.

Entäpä mitä olet aina halunnut kokeilla mutta syystä tai toisesta et ole uskaltanut?
Oon aina halunnut kokeilla pitkän matkan vaijeriliukua, mutta korkeat paikat silti ehkä jännittävät vähän!

Mistä nautit?
Nautin aidoista kohtaamisista ja yhteisymmärryksen löytymisestä eri ihmisten välillä. Ystävien, perheen ja koirien seurasta nautin paljon. Nautin myös hyvistä  elokuvista ja kirjoista sekä muusta taiteesta, joka koskettaa tai saa ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta. Luonnosta nautin myös aina!
Kysymyksesi lokakuun sociuslaiselle: mikä on sun lempieläin ja miksi?

1 kommentti . Avainsanat: eveliina, sosiaalityö

Tuutoreiden tervehdys sosiaalityön ja yhteiskuntatieteiden hakijoille

Sunnuntai 24.5.2020

Moikka kaikille sosiaalityön ja yhteiskuntatieteiden opintoihin tänä keväänä hakeville! Me ensi lukuvuoden tuutorit halusimme kirjoittaa teille tervehdyksen tänne ainejärjestömme Sociuksen blogiin, koska emme valitettavasti pääse näkemään teitä pääsykokeiden yhteydessä. 

Normaalioloissa perinteenämme on ollut, että tuutorit järjestävät pääsykokeiden yhteydessä hakijoille kahvittelun, jonka yhteydessä on ollut mahdollista kysellä ja jutella kaikesta pääsykokeisiin, opiskeluun tai Kuopioon liittyvistä mieltä askarruttavista asioista. Halusimme kuitenkin järjestää tänäkin vuonna teille mahdollisuuden tulla juttelemaan meille, joten päätimme järjestää Instagram liven heti pääsykokeiden ensimmäisen vaiheen jälkeen. Ja on meillä niin sanotusti omakin lehmä ojassa – haluamme kovasti nähdä teitä ja kuulla teidän fiiliksiänne! 

Livet järjestetään ainejärjestömme Sociuksen Instagram-tilillä @sociusry seuraavina ajankohtina: 

Yhteiskuntatieteiden live maanantaina 25.5. klo 17.00 alkaen 

Sosiaalityön live maanantaina 1.6. klo 12:00 alkaen 

Molemmat livet kestävät noin tunnin riippuen siitä, miten paljon juttua riittää. Liveä voivat tulla seuraamaan kaikki kiinnostuneet, vaikka ette olisi hakeneet ollenkaan Kuopioon opiskelemaan tai ette olisi vielä tänä vuonna edes hakemassa. Tervetuloa! 

Tsemppiä kaikille lukemisen loppurutistukseen ja itse koitokseen, eli kokeeseen. Muistakaa nukkua ja syödä hyvin ennen koetta ja yrittäkää pysyä rauhallisina koetilanteessa. Ei kannata luovuttaa, vaikka tuntuisi haastavalta! Antakaa kaikki mitä pystytte ja olkaa ylpeitä itsestänne. Kokeen jälkeen voitte tulla rupattelemaan, saamaan vertaistukea ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Nähdään livessä ja toivottavasti myös syksyllä Kuopiossa! 

Terkuin Sociuksen lukuvuoden 2020 tuutorit! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteiskuntatieteet, sosiaalityö, valintakokeet, tuutorit, hakijat

Tammikuun Sociuslainen 2020

Perjantai 31.1.2020

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? Tammikuun20_sociuslainen2.jpg
Olen Johannes ja opiskelen sosiaalityötä. Sosiaalityö edesauttaa ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia. Sosiaalityön ansiosta myös niillä voi olla kivaa, jotka eivät sosiaalityön kanssa koekaan olevansa missään tekemisissä.  
Aiemmin olen valmistunut sosionomiksi ja sen jälkeen töissä alkoi pikkuhiljaa kiinnostaa opiskella lisää. Opiskelupaikka avautui jo aiemmin, mutta vasta viime syksynä siirryin täysipäiväiseksi opiskelijaksiEtukäteen jännitti, mutta kiva oli huomata, että opiskelu kiinnostaa ja motivoiYliopistotutkinto tuonee lisää työmahdollisuuksia, joissa toivottavasti voi päästä vaikuttamaan vähän eri tasolla kuin aiemmin.  
 
Mitä sinulle kuuluu? 
Kiitos hyvää, opiskelusta tulee hyvä olo, ja asiat tuntuvat luistavan. Enää ei niin huoleta, tottuuko sitä opiskelijaksitutustuuko muihin ja miten jaksaa kulkea Kuopion ja Helsingin väliä melkein viikoittain. Mulla on kotiasiat kunnossa ja elämä kiinnostavaa. En kehtaa kehua enempää.  

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Johannes, sosiaalityö, maailmanrauha, Iron Maiden

Maaliskuun 2018 sociuslainen

Sunnuntai 17.2.2019 - Jenni & Reeta

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?reeta.jpg
Heipä hei hyvät ihmiset! Minä olen Reeta Karoliina Karjalainen suoraan Kajaanin lintukodosta ja opiskelen nyt kolmatta vuotta sosiaalityötä. Tähän miksi-kysymykseen on hiukan hankalampi vastata, koskapa monista aiemmista vastaajista poiketen itselläni sossukouluun hakeminen oli oikeastaan jo yläasteelta (?) asti selvää ja sitten vaan suunnitelman mukaisesti luin pääsykoekirjan hirveän monesti ja pääsin sisään. Mutta jos nyt syvimpiä tuntojani ja motiivejani kaivelen, niin kaipa siinä taustalla on kiehtonut ajatus sosiaalityöstä sopivan käytännönläheisenä ja samalla maailmaa pienin askelin parantavana alana. Että semmoinen tarina tämän alavalinnan taustalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kajaani, reeta, sosiaalityö

Syyskuun 2016 sociuslainen

Perjantai 1.2.2019 - Pauliina

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?pauliina.jpg
Hei! Olen Pauliina, yleensä hyvin innokas sosiaalityön toisen vuoden opiskelija. Ennen kuin löysin kutsumukseni sossutätinä, opiskelin ympäristöinsinööriksi Suomen Chicagossa. Kiinnostuin sosiaalityöstä, koska halusin tehdä työtä, jota pidän tärkeänä ja merkityksellisenä. Sossuilu on kaikessa ihanuudessaan juuri se mitä haluan tehdä, joten siksi.
 
Mitä kuuluu?
Juuri nyt kuuluu oikein hyvää. Vietin ihanan, mutta myös raskaan viikonlopun kotiseudullani Vantaalla ja sain kuulla puhuvani nykyään oudosti! Liekö kiero savolaisuus tarttunut vai mistä on kyse, joka tapauksessa pientä identiteettikriisiä havaittavissa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pauliina, koiranomistaja, samojedi, sosiaalityö

Maaliskuun 2016 sociuslainen

Torstai 3.1.2019 klo 13:53 - Essi

uka olet, mitä opiskelet ja miksi?
Terve! Olen Essi, hallituksen hankkija. Opiskelen sosiaalityötä kolmatta vuotta ja tällä hetkellä yritän naputella kandiani etiäpäin. Mulle päätös lähteä opiskelemaan sosiaalityötä kehittyi lukion abivuoden aikana. Sillä hetkellä mun elämässä oli paljon ihmisiä, joilla meni melkoisen huonosti elämässään ja mua turhautti todella paljon ettei kukaan aikuinen tehny näiden ihmisten eteen oikeastaan mitään. Siksi mä päätin hakee alalle, jossa voi ainakin yrittää auttaa muita.
Mitä kuuluu?
Mulle kuuluu tällä hetkellä tosi hyvää! Paljon hyviä asioita on tapahtunut tän kevään aikana, opiskelukavereiden kanssa on hauskempaa kuin ehkä ikinä ja aurinkokin paistaa! Kiirettä vaan tosiaan pitää opiskeluiden puolesta, kun jäi syksyn puolella oikeestaan kaikki hommat tekemättä. Mutta nyt on draivi päällä ja karsin 20 op edestä ”turhia” kursseja pois nyt tältä vuodelta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: essi, hankkija, sosiaalityö