Huhtikuun sociuslainen 2021

Maanantai 26.4.2021 klo 11:02

Kuka olet ja mitä opiskelet?janettaolsen.jpg
Mä oon Janetta, 23v ja ensimmäisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija!

Mitä sinulle kuuluu?
Nyt oikeesti aika hyvää! Ensimmäinen yliopistovuosi on valehtelematta ollu tosi haastava koronan ja etäopiskelun takia, ja sen lisäks mulla oli takana neljä välivuotta, joten olin opiskelun suhteen lievästi sanoen ruosteessa. Nyt kun on enää yksi rästitentti jäljellä ennen kesälomaa, alkaa jo tuntua siltä, että voi hengähtää ja rentoutua. Oon aika ylpee itestäni miten hyvin oon selvinny tän kaiken mylleryksen keskellä, ja pitäisi yrittää muistuttaa itseään siitä useammin. 

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Eniten yhteisöllisyyttä ja tunnetta siitä, että oon osa pidempää yliopistoperinnettä. Sociuslaisuus edustaa mulle vapaata ja avarakatseista ajattelua, sekä sitä, että toisista pidetään huolta.

Mikä on sinussa parasta?
Haluaisin uskoo, että mun huumorintaju, oon ainaki omasta mielestäni todella hauska! Oon myös tosi empaattinen ja tykkään pitää ihmisitä huolta, rakastan etenkin emännöidä ja ruokkia mun kavereita, kun meillä on illanistujaisia. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Olin koko talven aika koomassa ja väsyny joten en tehny hirveesti mitään, mutta nyt kesän ja valon palatessa alkaa taas löytyä energiaa vähän muuhunkin, kun vain nukkumiseen ja koulujuttuihin. Kokkaaminen on musta ihanaa, ja se onkin varmaa mun lempipuuhaa kotona. Oon viime aikoina myös taas aloittanut lukemaan enemmän, ja mulla onkin koko aika jotain kirjastossa varauslistalla. 

Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen yliopistossa?
Oon aina ollu tosi intohimoinen yhteiskunnallisista asioista, ja etenkin naisten oikeudet on mulle tosi lähellä sydäntä. Löysin yhteiskuntatieteet ihan sattuman kautta, kun selailin Amsterdamin yliopiston sivuja ja päädyin lukemaan tästä alasta sosiologian kautta. Ala tuntui heti mulle luodulta, ja aloin tutkimaan missä sitä voisi opiskella Suomessa. Kuopio oli loppujen lopuksi tosi helppo valinta, vaikka vähän kuumottikin muuttaa Etelä-Suomesta "näin kauas" itään, hah. Kuopiossa vetosi opiskelijakaupunki, suuntautumismahdollisuudet ja vapaa sivuaineoikeus.

Parasta fuksivuodessa?

Ehdottomasti mun uudet kaverit. En ois ikinä voinu kuvitella, että tapaisin näin uskomattomia ja samanhenkisiä ihmisiä. Vaikka korona onkin ollut piikki lihassa, oon silti saanu ekasta vuodesta todella paljon irti, niin akateemisessa kun sosiaalisessa mielelessä. 

Tuuli kysyy: Jos sun pitäisi mennä johonkin TV-ohjelmaan niin mihin menisit ja miksi?
EHDOTTOMASTI Sinkkuillallinen! Musta ois niin hauskaa kokata joku älytön kolmen ruokalajin illallinen ja tavata siinä samalla myös hyvässä lykyssä joku kiva uusi tyyppi!

 

Lopuksi voit jättää oman kysymyksen seuraavalle kuukauden sociuslaiselle!
Jos voisit pakata reppureissulle mukaan vain viisi tärkeintä tavaraa, mitä ottaisit mukaan?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sosiaalitieteet, fuksi

Helmikuun sociuslainen 2021

Keskiviikko 24.2.2021 klo 10:43

tuulilehtinen3.jpg

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Moikka! Olen Tuuli Lehtinen ja opiskelen nyt ensimmäistä vuotta sosiaalitieteitä eli yhteiskuntatieteitä.

Mitä sinulle kuuluu?

Mulle kuuluu oikein hyvää päällisin puolin. Etäily on vaan tuottanut tuskaa koko tän lukuvuoden ajan. En oo vieläkään täysin päässy semmoseen opiskelurytmiin, mihin oisin varmasti päässyt jos koulu ja luennot ois normaalisti. Mutta ihana ku aurinko on alkanu taas paistamaa ja kesä on tulossa (toivottavasti)! 😄

Mitä sociuslaisuus sinulle merkitsee?

Sociuslaisuus mulle itelle merkitsee yhteisöllisyyttä ja toveruutta. Oon aikasemmin opiskellut toista alaa, mutta täällä mulle tuli heti tosi lämmin ja tervetullut olo. Tunsin jotenki kuuluvani heti joukkoon meijän ainejärjestöön. Sociuslaisuus merkitsee mulle myös hauskanpitoa ja ootankin innolla vielä mitä meidän ainejärjestö keksii, kun tää koronatilanne taas normalisoituu!

Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen yliopistossa?

Valitsin yhteiskuntatieteet, koska oon aina ollut tosi kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Mulle on tosi tärkeetä ollut aina ihmisten auttaminen edes jollakin tavalla. Mulla on itsellä tosi vahva semmonen oikean ja väärän kuva ja haluan, että kaikkia ihmisiä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti. Ajattelen, että tän koulutuksen avulla pystyn mahdollisesti vaikuttamaan asioihin ja hyödyntämään näitä mun piirteitä työelämässäkin.

Mikä on auttanut sinua jaksamaan poikkeuksellisena korona-aikana?

Mua on auttanut jaksamaan mun parisuhde ja ystävät. Oon tosi sosiaalinen ihminen ja kaipaan iha normaaleja kanssakäymisiä ihmisten kanssa. Oisin kyllä tullu jo hulluksi, jos oisin vaan aina yksin kotona. 😂 Alotin myös mun vanhan tanssiharrastuksen nyt pitkästä aikaa ja se on tuonut mulle tosi paljon iloa arkeen salilla käymisen lisäksi! 

Tammikuun sociuslainen kysyy: Mikä on ollut paras asia sinun viikossasi?

Tän viikon paras asia on se, kun mun äiti tuli Rovaniemeltä asti käymään mun luona pitkästä aikaa.

Voit jättää oman kysymyksesi seuraavan kuukauden sociuslaiselle! 

Jos sun pitäisi mennä johonkin TV-ohjelmaan niin mihin menisit ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tuuli, fuksi, sosiaalitieteet, yhteiskuntatieteet

Lokakuun sociuslainen 2020

Torstai 29.10.2020 klo 16:45

pilvipuhkala2.jpegKuka olet ja mitä opiskelet?

Mä oon Pilvi, mutta mut tunnetaan myös nimellä Pilde, Pilevi ja Piltsu. Opiskelen nyt toista vuotta sosiaalitieteitä eli siis oikeesti yhteiskuntatieteitä.

Mitä sinulle kuuluu?

Suoraan sanoen mulle kuuluu oikeastaan aika hyvää! Vaikka opintoja riittää, tuntuu ne onneks vaihtelevan mielenkiintoisilta ja elämä rullaa päivä kerrallaan eteenpäin. Talvi-ihmisenä nautiskelen myös näistä viileämmistä keleistä ja oon ollut aivan onnessani, kun vihdoin on saanut oman villapaitakokoelman ottaa jälleen käyttöön.

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Toveruutta, hauskuutta ja avointa mieltä. Socius on rakas ainejärjestö, jota mielellään edustaa niin Kuopiossa kuin myös sen ulkopuolella. Itse sociuslaisuus merkitsee hauskoja tapahtumia, yhteiskunnallista ja avointa keskustelua sekä aivan mahtavia tyyppejä

Mikä on saanut sinut voimaan hyvin ja pysymään järjissäsi koronapandemian aikana?

Suurimmat voimavarat on kyllä ollut ystävät ja läheiset sekä urheilu ja luonnossa seikkailu. Muita tärkeitä juttuja on ollut päikkärit, suklaa, kasvien kasvamisen seuraaminen, kämpän jatkuva uudelleen sisustus, uusien limpparimakujen kokeileminen, eläinsukat ja talon kellarissa asuvalle hämähäkille juttelu.

Miten maailma pelastetaan?

Varmaankin koulutuksella, ymmärryksellä ja kuuntelulla. Maailmassa oleva viha ja kaaos johtuu paljolti kommunikaation puutteesta ja erilaisuuden ymmärtämättömyydestä. Jotta me voitas paremmin ymmärtää toisiamme meidän pitäis pyrkiä kuuntelemaan toisia ihmisiä ja olla myös kiinnostuneita heidän kulttuureistaan ja ajatuksistaan. Koulutusta taas tarvitaan ymmärtämään maailman kompleksisuus ja esimerkiksi ympäristöhaitoista johtuvat riskit. Mut emmä kyllä tiiä, ei mulla oikeasti mitään hajua oo.

Mikä on lempieläimesi ja miksi?

Kaikki dinosaurukset on kyllä siistejä. Tosi harmi, etten syntynyt samaan aikaan.

Kysymyksesi marraskuun sociuslaiselle: Jos ei olisi rahasta kiinni, mitä kaikkea tekisit kokonaisen päivän ajan?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pilvi, eläinsukat, sosiaalitieteet

Toukokuun sociuslainen 2020

Sunnuntai 31.5.2020 klo 18:40

MarkusMakkonen1.jpgKuka olet ja mitä opiskelet?
Mun nimi on Markus Makkonen ja mää opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalitieteitä eli nykynimellä yhteiskuntatieteitä.
Mitä sinulle kuuluu?
Kuuluu ihan hyvää, nyt kun on alkanut paistaa aurinko ja luonto vihertään. Toisaalta oon ollut synkkinä sadepäivinä tosi helpottunut, kun ei oo tarvinnut lähteä toteuttamaan kaikkea niitä miljoonaa asiaa, joita oon haaveillu tekeväni heti kun tulee aurinkoiset kelit. Nautiskelu on tosi kuormittavaa niin onneksi on surkeitakin kelejä.
Mitä Sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Kyllä mää oon ylpeä mun ainejärjestöstä ja musta on mukavaa kun on tämmönen oma heimo, jossa kaikilla on samanlaisia mielenkiinnon kohteita.
Jos olisit supersankari niin mitä tai kenet pelastaisit maailman pahuudelta?
Jos oisin supersankari hankkisin mun supervoimilla oman saaren päiväntasaajan tienoilta. Sitten kuskaisin sinne kaiken tarpeellisen virkistysvarusteiston eli skeittiparkin, tenniskentän, golfradan, pienen rantaravintolan, jäätävän aggregaatin musiikkivehkeille ja lopuksi muutaman kaverin. 
Kuvittele itsesi 70-vuotiaana. Millaisen luulet menosi silloin olevan?
Toivon mukaan sitä ois jossain purjeveneellä seilaamassa rautasessa kunnossa. Silti varmaan Joukon ja Kalevin kanssa tehdään paperiorigameja ja juodaan keisarin morsianta päivät Kalevin verannalta.
Aleksi kysyi sinulta: Kenen kanssa lähtisit ruotsinlaivalle jos saisit valita kenet tahansa persoonan?
Voisin ottaa Aleksin itsensä jos se osais käyttäytyä laivalla, mutta kerran ei osaa, niin varmaan jonkun toisen kaverin. Tyler Durden tai Paavo Pesusieni ois myös varmasti sellasta seuraa, että saatas hyvä matka aikaseksi, vaikka nekään ei käyttäydy.
Sinun kesäterveiset muille sociuslaisille!
Tsemppiä kaikille kesäopintoihin ja kesäduuneihin, nautitaan kesästä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Markus, sosiaalitieteet, fuksi, Paavo Pesusieni

Huhtikuun sociuslainen 2020

Sunnuntai 31.5.2020 klo 18:39

Kuka olet ja mitä teet?AleksiIsokoski1.jpg

Aleksi Isokoski ja sosiaalitieteiden fuksi

Mitä sinulle kuuluu?

Tilanteeseen nähden minulle kuuluu vähintäänkin puolikohtalaisen hyvää

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Tukea, toveruutta ja erinomaisia tapahtumia

Mitä odotat tulevalta kesältä?

Odotan kesältä paljon vapaa-aikaa ja ripauksen opiskelua

Mihin asioihin haluaisit saada vastauksen kuoleman jälkeen mikäli sellainen on mahdollista?

Tietenkin olisi tärkeää tietää oliko mun hautajaisissa hyvää voileipäkakkua

Juulianne kysyi sinulta: Mikä saa sinut hymyilemään?

Sekopäinen huumori saa aina hymyilemään ja sit se yks memevideo, jossa koira hyppää portaat alas yllättäen

Kysymyksesi toukokuun sociuslaiselle: Kenen kanssa lähtisit ruotsinlaivalle jos saisit valita minkä tahansa persoonan?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aleksi, sosiaalitieteet, fuksi, voileipäkakku

Helmikuun Sociuslainen 2020

Keskiviikko 26.2.2020 klo 12:19

juulianne.jpgKuka olet, mitä opiskelet ja miksi? 

Ciao! Olen Julianne Mäenpää, kolmannen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija. Oikeastaan opinpolkuni on ollut hyvin kiintoisa, koska suoritin 90 opintopistettä Helsingin Avoimessa Yliopistossa ennen kuin päädyin tänne Itä-Suomen yliopistoon. En kuitenkaan kadu valintaani ollenkaan! Täällä on oikein mukava ja leppoisa meininki. 🙂 Se miten päädyin opiskelemaan sosiaalitieteitä kehkeytyi kiinnostuksestani ihmisiä kohtaan. Olin jo lukiossa erittäin inspiroitunut sosiaalipsykologian kurssista, ja päätin että haluan ehdottomasti päästä opiskelemaan juuri tätä ainetta! Olen aina halunnut työskennellä ihmisten parissa, ja koen että sosiaalitieteiden kandidaattiohjelma antaa hyvät perusteet sille miten ihmisten välistä vuorovaikutusta tulkitaan, ja miten yksilöt esimerkiksi integroituvat yhteiskuntaan. 

Mitä sinulle kuuluu? 

Minulle kuuluu oikein hyvveetä! Elämä sujuu kuin tanssi! Tottakai pieniä ristiriitoja tulee aina vastaan, mutta positiivisella elämänasenteella selviää monista hankaluuksista! 🙂 Aurinko on myös näyttänyt kasvonsa, niin tulee heti keväisempi fiilis! 🌞

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Julianne, sosiaalitieteet, Barack Obama, positiivisuus

Joulukuun sociuslainen 2019

Maanantai 30.12.2019 klo 18:14

sonja_joulukuu2.jpgKuka olet, mitä opiskelet ja miksi?

Olen Sonja Luukkonen. Vaihtoehtoisesti minusta saa myös käyttää nimitystä Sonkula, Sonkku tai Soijapapu (sojaböna på svenska). Opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalitieteiden parissa ja syy miksi sosiaalitieteitä päädyin opiskelemaan liittyy siihen, että tahtoisin tulevaisuudessa (ja ihan nykyisyydessäkin) edistää yhteistä hyvää. Maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka voi pahoin, joten jos joskus pääsisin sellaiseen työhön, jossa voin toisen ihmisen pahaa oloa lieventää niin olisin onnellinen. Erityisesti minua kiinnostaa ihmisoikeudet. Minusta saattaa tulla myös astronautti, mutta kattoo nyt.

Mitä sinulle kuuluu?

Mikä siinä on, että aina kun joku kyselee kuulumisia niin pää humisee tyhjyyttään. Tätäkin piti miettiä nyt ihan liian kauan. Kuluneen syksyn aikana on tapahtunut niin valtava määrä kaikkea uutta, että sitä on ihminen ihan hämillään. Fuksisyksy on kohdellut minua lämpimästi ja tunnen kiitollisuutta siitä, että olen päässyt tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin. Erityisen onnelliseksi minut tällä hetkellä tekee se, että maassa on lunta! Lämmittää niin kovin tällaisen talvifanin sydäntä. Toki ollaanhan tässä myös vähän uuvuksissa kun on tukka putkella seikkaillut siellä sun täällä mutta noin kaiken kaikkiaan minulle kuuluu hyvää.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sonja, sosiaalitieteet, astronautti