Joulukuun sociuslainen 2020

Keskiviikko 16.12.2020 klo 13:22

Kuka olet ja mitä opiskelet?IMG_20201210_175436.jpg

Olen Aino Korhonen ja opiskelen sosiaalityötä.

Mitä sinulle kuuluu?

Mitä kuuluu on kyllä aina jotenkin sairaan vaikee kysymys! Mulle kuuluu arkielämään ihan hyvää. Oon saanut arjen rullaamaan syksyn ajan kaikesta epävarmuudesta ja poikkeuksista huolimatta. Syksy on ollut kyllä paikoin aika inhottavaa ja yksinäistä aikaa kaikkine etäilyineen! Nyt odotan kovasti lomaa ja jännitän, osaanko olla ajattelematta ja huolehtimatta kouluhommia ja laittaa aivot narikkaan!

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Mulle sociuslaisuus merkitsee yhteisöllisyyttä ja samanhenkisiä ihmisiä. Ainejärjestössä kaikkien kanssa tulee juttuun ja voi jakaa yhteisiä arvoja ja mielipiteitä, vaikka ollaankin kaikki ihan erilaisia ihmisiä! Se on tosi rentoa. Sociuslaisuus tarkoittaa mulle sen vuoksi myös avoimuutta, turvallista ympäristöä ja kaikkien hyväksymistä sekä arvostusta. Aikojen muututtua toivon sen merkitsevän myös hyviä kekkereitä!

Mikä saa sinut iloiseksi? Entä vihaiseksi?

Hyvälle tuulelle ja iloiseksi mut saa ainakin kivojen tyyppien seura, hyvä keskustelu ja musiikki. Tuun iloiseksi myös onnistumisista ja usein myös uusien asioiden kokemisesta silloin, kun niitä uskallan kokeilla! Kaikista pienistä jutuista elämässä tuun myös iloiseksi, mutta tän unohdan kyllä välillä.

Vihaiseksi tulen, jos ihmiset ei kuuntele, eikä edes yritä ymmärtää toisiaan. Myös jonossa liian lähelle tulevat takanajonottajat ärsyttää, ja joskus myös autoillessa muut autoilijat.

Emma kysyi: Mitä yhtä asiaa et ole tehnyt vaikka haluaisit?

Yksin matkustaminen on pyörinyt mielessä jo pitkään, mutta en ole toteuttanut sitä vielä. 

Kysymys tammikuun sociuslaiselle: Mikä on lempi tv(/Netflix)-sarjasi ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aino, sosiaalityö

Tammikuun 2019 sociuslainen

Torstai 7.3.2019 klo 13:53 - Reeta & Aino

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?aino.jpg

"Hello it’s me, Hassisen Aino tuolta Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta. Edustan tätä kovin harvapäistä härmäläisten heimoamme täällä idässä. Opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalitieteitä, sillä siinä yhdistyvät kaksi suur
inta mielenkiinnonkohdettani: ihmiset ja yhteiskunta. Pääaineista tällä hetkellä kiinnostaa eniten ehkä sosiologia, yhteiskuntapolitiikka sivuaineena on ollut myös äärimmäisen mielenkiintoinen kokemus."

Mitä sinulle kuuluu?

"Minulle kuuluu ihan hyvää! Joulun lomatunnelmien jälkeen paluu opiskelujen pariin on ollut odotettua nopeampi, mutta on ollut ihana nähdä kavereita kaikkien palattua Kuopioon. Olen myös saanut kunnian toimia tänä vuonna armaan ainejärjestömme hallituksessa rahastonhoitajana ja yritysyhteistyövastaana, ja pikkuhiljaa alkaa olemaan sekin homma hallussa.

Pitkän pimeyden jälkeen valoisat iltapäivät ovat myös ihan parhautta, ja kevät ja lämpimät säät ovat puolestani jo tervetulleita!"

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rahastonhoitaja, aino, pohjanmaa, leipuri