Tapahtumat

Vuosijuhlat

Sociuksen vuosijuhlat

Vuosijuhla on akateemiseen perinteeseen kuuluva arvokas juhlatilaisuus, jossa juhlitaan ainejärjestön vanhenemista yhdessä ainejärjestön jäsenisten ja kutsuvieraiden kanssa.

Tilaisuudessa tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen, jota siivittää juomatarjoilu. Juhlaillallisen, puheiden, laulujen ja tanssahtelujen jälkeen siirrytään jatkoille, jotka kestävät aina pikkutunneille asti. Juhlat eivät pääty tähän, vaan ohjelma jatkuu seuraavana aamuna silliaamiaisella. Vuosijuhlat ovat kaksipäiväinen tapahtuma, jonka tulet varmasti muistamaan yhtenä opiskeluajan parhaimmista viikonlopuista! Juhlia edeltävä viikko tunnetaan nimellä Sociuksen vuosijuhlaviikko, jonka aikana juhlatunnelmaa nostetaan erilaisin aktiviteetein.

Sociuksen vuosijuhlat järjesteään aina lokakuussa ja ilmoittautuminen niille alkaa heti syyskuussa. Vuosijuhlat, kuten monet muutkin isommat tapahtumat, ovat jäsenille edullisemmat.

Vuosijuhlaetiketti

Vuosijuhliin pukeudutaan akateemisen juhlaperinteen etiketin mukaisesti frakkiin, tummaan pukuun tai juhlavaan iltapukuun. 

Akateemiset rintamerkit ripustetaan vasempaan rinnukseen. Vaikka kyseessä on arvokas juhla pukeutumisetiketti on tarkoitettu ohjeeksi; vuosijuhlia ei tarvitse jättää väliin pukeutumisen takia. 

Sociuksen järjestönauha 

Sociuksen järjestönauha on ainejärjestömme tunnusvärien mukaan liila-keltainen.. Järjestönauhalla edustetaan arvokkaasti omaa ainejärjestöä juhlavissa tilaisuuksissa, kuten vuosijuhlissa. Järjestönauhan käyttöön liittyy muutamia periaatteita, jotka on hyvä huomioida nauhaa käyttäessä:

- Sociuksen omilla vuosijuhlilla nauhaa voivat käyttää järjestöaktiivit sekä Sociuksen alumnit. Järjestöaktiiveilla tarkoitetaan hallitustoiminnassa mukana olleita.

- Muissa tapahtumissa, kuten muiden ainejärjestöjen juhlat sekä muut edustustilaisuudet, järjestönauhaa voivat käyttää kaikki jäsenet.

- Iltapuvun kanssa järjestönauha kiinnitetään ruusukkeeksi rinnukselle, kun taas tumman puvun kanssa nauha kulkee puvun takin alla olkapäältä lantiolle

- Järjestönauha maksaa 5€/metri. Iltapuvun kanssa suositeltava pituus on yksi metri ja tumman puvun kanssa kaksi metriä. Nauhaa voi ostaa Socius-huoneelta, kun joku hallituksen jäsen on paikalla. Nauhaa ostetaan metreittäin niin, että pienin mahdollinen pituus on yksi metri 

Muut tapahtumat

Socius yhteistyökumppaneineen järjestää pitkin lukuvuotta paljon erilaisia tapahtumia, kuten sitsejä, keskustelutilaisuuksia ja työelämään tutustumisia.

Syksy starttaa heti ensimmäisenä iltana Tullaan tutuiksi! -illalla keskustassa, jota seuraa useita fuksitapahtumia pitkin syksyä, kuten kastajaiset. Syyslukukausi lopetellaan pikkujoulutunnelmissa ja kevätlukukausi toivotetaan tervetulleiksi kostajaisten ja haalarikastajaisten muodossa.

Vappu eli wabu on tunnetusti opiskelijan kulta-aikaa ja niin on myös meillä Sociuksessa. Sociuksen Wabunmetsästys on Kuopion opiskelijavapun ensimmäisiä tapahtumia. 

Seuraa Instagramissa ajankohtaisia tapahtumia! Tietoja tapahtumista jaetaan myös Sociuksen sähköpostilistan koontiviesteissä.

Myös ISYY:n tapahtumakalenterista voit löytää mieluisia tapahtumia 

-> https://www.isyy.fi/ajankohtaista/tulevat-tapahtumat