Tuutorit 2022

Hoi fuksit, tällä sivulla pääsette etukäteen tutustumaan tuleviin tuutoreihinne. Me täällä jo innokkaasti ootellaan teitä, tavataan syyskuussa!

Psst vinkki! Tuleviin opiskelijakollegoihin pääsette jo etukäteen tutustumaan meidän blogissa!

Elisa

Moi uusi opiskelija ja paljon onnea opiskelupaikasta!

Olen Elisa Huttunen ja toimin tänä vuonna Kuopion kampuksen yhteiskuntatieteiden ja sosiaalityön opiskelijoiden ainejärjestön eli Socius ry:n fuksi- ja tuutorvastaavana. Tehtävänäni on siis toimia ikään kuin tuutoreiden tuutorina ja linkkinä ainejärjestömme, tuutoreiden ja yhteiskuntatieteiden laitoksen välillä. Minuun voi olla yhteydessä mistä tahansa tuutorointiin tai ainejärjestöön liittyvästä asiasta, tulethan siis rohkeasti juttelemaan! Ennen opintojen alkua minut tavoittaa sähköpostilla huttueli(at)student.uef.fi.

Aloitan itse yhteiskuntatieteiden kolmannen vuoden opinnot syksyllä, ja pääaineekseni olen valinnut sosiaalipsykologian. Päädyin tänne opiskelemaan välivuoden jälkeen ja ilokseni voin sanoa, että valinta osui nappiin ja mielenkiinto alaa kohtaan kasvaa kurssi kurssilta.

Vinkkinä fuksivuoteen sanoisin, että lähde mukaan avoimin mielin ja omana itsenäsi sekä nauti ainutkertaisesta fuksivuodesta ja opiskelijaelämästä! Tutustu rauhassa Kuopioon, yliopistoon ja muihin opiskelijoihin, älä stressaa turhasta.

Syksyllä nähdään, me ollaan täällä tuutoreiden kanssa valmiina vastassa!

Riina

Moikka!

Mä oon Riina, kohta 21-vuotias ja syksyllä aloitan toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opinnot. Olin ite lukion jälkeen aika hukassa sen suhteen mitä lähtisin opiskelemaan. Lopulta päädyin yhden välivuoden jälkeen tänne Kuopioon, joka on osoittautunut hyväksi valinnaksi. Oon alunperin kotoisin Lohjalta ja muutto uuteen kaupunkiin jännitti aika paljon ja stressasin alussa varmaan jokaisesta pienimmästäkin asiasta ihan liikaa. Kuulostaa kliseiseltä sanoa, että asiat järjestyvät, mutta niin siinä loppujen lopuksi kävi.

Kuopio on tosi kiva opiskelijakaupunki ja muutenkin osoittautunut hyväksi paikaksi. Etenkin syksyllä kannattaa rohkeasti osallistua kaikenlaisiin tapahtumiin, vaikka alkuun se saattaakin tuntua jännittävältä.

Loppuun vielä isot onnittelut opiskelupaikasta ja nähdään sitten syksyllä :)

Venla

Moiksu moi!
Sylin täydeltä onnea uuden opiskelupaikan johdosta! Mä oon Venla Paananen, 20-vuotiassa sosiaalityön opiskelija. Oon alunperinkotoisin Tampereelta ja tuli ainakin viimevuonna käytyä siellä useesti perheen ja töiden perässä. Siitä huolimatta oon kotiutunut Kuopioon super hyvin ja tykännyt tästä paikasta. Opiskelukaverit on ollut kyllä kuluneessa vuodessa siellä kaikkein parasta. Oon varma, että säkin saat nopeesti uusia kavereita täältä. Opiskelin avoimessa yliopistossa vuoden ennen tänne tuloa, ja sosiaalityön on tuntunut kyllä aivan omalta alalta. Musta parasta on ollut se, kuinka monipuolisesti tähän tutkintoon kuuluu erilaisiaopintoja. Lisäks pystyt itse valitsemaan lukuisista vaihtoehdoista sivuaineita ja lisäopintoja.Oon myös tykänny tosi paljon Kuopion korkeakouluyhteisön Sykettä liikuntapalveluista. Kannustan ehdottomasti kaikkia kiinnostuneita mukaan! Sykettä tarjoaa erilaisia ryhmäliikunta tunteja ja jäsenyydellä pääsee myös käyttämään koulun kuntosaleja. Ryhmäliikuntatunnit oli kiva tapa täyttää uudelta ja aluksi vähän tyhjältä tuntuvaa arkea, kun itse ainakin muutin suoraa vanhempieni luota tänne Kuopioon. Asuin koko viime vuoden kuopion opiskelija-asuntojen solu asunnossa Neulamäessä ja se on ollut kyllä mulle ainakin mieluisin asumisratkaisu, niinpä siellä tänäkin vuonna! Onnea vielä superisti kaikille ja toivottavasti löydätte kans täältä just ne omat juttunne! Nähdään pian!

Roosa

Hellurei!

Täällä kirjottelee toisen vuoden opiskelija ja ensi syksyn tuutorinne Roosa. Olen luonteeltani ideoiva, energinen ja helposti innostuva persoona. Opiskelen pääaineenani sosiaalityötä ja näin ollen tuutoroin myös sosiaalityön fukseja. Hakeuduin alalle, koska haluan tehdä tulevaisuudessa haastavaa, käytännönläheistä ja yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Olen itse alun perin kotoisin iki-ihanasta Kouvolasta, josta muutin suoraan Savon ytimeen eli Kuopion keskustaan. Teen opiskeluiden ohella myyjän hommia ja harrastan kuntosalilla käymistä. Haaveissa olisi opiskelijaelämän tasaannuttua hankkia koiranpentu. Muistan miten paljon uuteen kaupunkiin muuttaminen ja opiskeluiden aloittaminen jännitti itseäni viime syksynä ja siksi haluan, että voin tuutorina olla teille tukena tässä isossa elämänmuutoksessa. Meillä on tuutoreiden kanssa jo paljon ideoita, jotta saataisiin teille ihana fuksivuosi järkättyä! Innolla odotan syksyä ja teidän tapaamista.

Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja nähdään syksyllä! <3

Iida

Helou!

Paljon onnea ansaitusta opiskelupaikasta ja tervetuloa sociuksen iloiseen ainejärjestöön! Olen Iida Räsänen, 20-vuotias ja kotoisin ihan tästä Kuopion vierestä, Siilinjärveltä. Minua sosiaalityö alkoi kiinnostamaan alan tärkeyden ja monipuolisuuden vuoksi, ja pääsinkin toivomaani yliopistoon täpärästi suoraan lukiosta. Opiskelen sosiaalityötä nyt toista vuotta ja olen pitänyt opiskelusta täällä yliopistossa, mutta sitä enemmän olen pitänyt meidän ihanasta ainejärjestöstämme. Toivon voivani luoda myös teille uusille fukseille sellaisen yhteisön, jossa jokaisella on hyvä olla omana itsenään. Fuksivuosi jännitti minua melko paljon, mutta pian kävi ilmi, etten todellakaan ollut ainoa. Pieni jännitys on hyvästä, mutta muistakaa myös ottaa rennosti ja nauttia uusista kokemuksista. Olen oppinut, että kaikki järjestyy aikanaan, eikä asioista kannata ottaa liian suurta stressiä. Minulta voi aina tulla kysymään apua matalalla kynnyksellä. Odotan innolla syksyn tapahtumia ja teihin tutustumista!

Elisa

Moi!

Ihan hirmuisen paljon onnea opiskelupaikan johdosta, kerrassaan huikeaa työtä! Olen Elisa Ruokolainen, 20-vuotias ja aloitan nyt syksyllä yhteiskuntatieteiden kolmannen vuoden opinnot pääaineenani sosiaalipsykologia (kuinka jännittävää!). Muutin Kuopioon opintojen perässä pari vuotta sitten, mutta alkujani olen pienestä pohjoiskarjalaisesta kylästä nimeltään Juuka. Jännitin uuteen kaupunkiin muuttamista kamalan paljon, mutta tässä sitä nyt ollaan ja kaiken lisäksi vielä täysin kotiutuneena. Kuopiossa miusta parasta onkin täältä löytyvä tasapaino niin kaupungin ja tapahtumien vilskeen kuin rauhallisen ja kauniin luonnon välillä. Riippumatta siitä, onko Kuopio kaupunkina ennestään tuttu vai kokonaan vieras, on uusien opintojen aloittaminen aina enemmän tai vähemmän jännittävää ja toisinaan jopa hieman pelottavaakin. Aluksi infoa ja tärkeitä päivämääriä tulee niin paljon, että pää menisi pyörälle vähemmästäkin; on siis täysin ok tuntea olonsa epävarmaksi ja hämmentyneeksi. Älä kuitenkaan murehdi liikaa, sillä me tuutorit ollaan täällä just sinuu ja siun jokaista kysymystä varten. Maltan tuskin odottaa, että päästään syksyllä tutustumaan – ihanaa loppukesää ja pian nähdään! ��

Sylvi

Moikka!!
Suuret onnittelut opiskelupaikan saamisesta, se on hurjan hieno saavutus! Nyt on edessä suunnilleen viisi vuotta paljon ihanaa uuden oppimista, niin yhteiskunnasta ja ihmisistä, kuin itsestä sekä uusista kavereista ja uudesta kotikaupungista. Nauti opiskeluvuosista! Mä olen Sylvi Lehmonen 25v. toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija ja Espoosta kotoisin. Mulla oli ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen viisi välivuotta, joiden aikana opiskelin kansanopistossa ja myöhemmin iltalukiossa, sekä tein töitä varhaiskasvatuksessa. Mä olin lukiossa kiinnostunut psykologiasta, mutta työelämässä kiinnostukseni laajempaa yhteiskunnallista näkökulmaa kohtaan kasvoi, ja Kuopion yhteiskuntatieteet löydettyäni olin varma, että tonne haluan! Onnekseni pääsin sisään, ja opinnot ovat tuntuneet tosi mielenkiintoisilta. Olen innoissani tulevaisuudesta, ja siitä miten tulen työelämässä hyödyntämään yliopistossa saamaani tietoutta.
Kuopio on tosi kiva opiskelukaupunki, kaikki on lähellä ja tekemistä riittää. Tänne kyllä kotiutuu kun on ihania opiskelukamuja ympärillä. Mua jännitti tosi paljon yliopisto-opintojen aloitus, mutta tuutorit ja laitoksen henkilökunta otti meidät lämpimästi vastaan ja niin otetaan teidätkin! Älkää pelätkö kysyä mistään, me tuutorit ollaan teitä varten ja halutaan auttaa ja tukea niin hyvin kuin mahdollista. Ja muistakaa että on täysin normaalia vaikka tuntisi aluksi olevansa ihan pihalla XD, kaikki selviää vähitellen, lupaan. Ihanaa päästä teihin tutustumaan syksyllä, nähdään!

Marian

Moikka uusi opiskelija!

Hurjasti onnea opiskelupaikasta! Oot löytänyt tiesi mahtavalle alalle ihanien ihmisten keskelle. Mun nimi on Marian Bäckström, tuttavallisemmin Marsu. Oon 22-vuotias toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Alun perin oon kotoisin Oulusta, mutta nykyään Kuopio on paikka, jota kutsun kodiksi. Oon ihmisenä menevä ja helposti asioista innostuva, minkä vuoksi löydänkin itseni usein mitä hauskemmista tilanteista :D Myös rentoutumisen jaloa taitoa yritän harjoittaa esimerkiksi kävelylenkkien ja äänikirjojen parissa, tai sitten ihan vain päiväunilla.

Lukion jälkeen oon viettänyt pari välivuotta ja hakenut monenlaisiin eri opiskelupaikkoihin. Opiskelinpa hetken myös ympäristötekniikkaa, kunnes löysin kiinnostukseni yhteiskuntatieteisiin. Opinnot ovatkin vastanneet mun odotuksia erinomaisesti. Meidän koulutus antaa mahdollisuuden vaikuttaa asioihin ja meistä voi näin generalisteina tulla “mitä vaan” (näin usein pilke silmäkulmassa vastaan jonkun kysyessä, mikä musta tulee isona).

Toivon olevani tukea tuova tuutori, jonka puoleen voi kääntyä matalalla kynnyksellä kaikenlaisissa opiskeluihin liittyvissä asioissa. Opintojen alkuun liittyy varmasti hämmennyksen tuntemuksia, mutta se ei haittaa! Selvitellään asiat yhdessä ja tutustutaan toisiimme hiljakseen.

Nähdään syksyllä! Otetaan ilo irti kasvokkain tapaamisesta ja vaalitaan mahdollisuuksia yhteisöllisyyteen niin yliopistolla kuin erilaisissa opiskelijatapahtumissa!

Sampo

Moikka,

Vilpittömät onnittelut opiskelupaikan johdosta. Tervetuloa, juuri sellaisena kuin olet!

Olen Sampo Rapeli, ikää on 26 vuotta ja syksyllä alkaa toinen vaiko seitsemäs vuosi sosiaalityön opintojen parissa. Kuopion kampukselle löydettyäni olen ihan kivasti viihtynyt. Suurimman siivun lapsuudestani asuin Vantaalla, just sopivasti susirajan puolella. Maailmaa sittemmin kiertäneenä olen kotiutunut Kuopioon oikein mukavasti. Kuopio on sopivan taskukokoinen kaupunki, mutta osan vuotta oikeasti vilkas, eikä kaupunki ole sydäntalvellakaan täysin kuollut, kiitos vilkkaan opiskelija- ja kulttuurielämän.

Opiskelijaelämästä puheen ollen, tapahtumia on syksyn mittaan paljon ja vapun lähestyessä vielä enemmän, kaikkea piknikeistä gaalaillallisiin. Myös me tuutorit järkätään jonkin verran tapahtumia. Alkoholia kelpaa osassa tapahtumista juoda, jos ja vain jos oikeasti itse tahtoo, mutta myös selvinpäin voi oikein tasavertaisesti nauttia tapahtumista.

Ennen opintojen alkua varmasti jännittää, mutta hirveästi ei kannata etukäteen murehtia, sillä asiat selkiytyvät ajallaan, kukaan arvioitsija ei odota teidän osaavan kaikkea, ja me tuutorit kuljemme rinnallanne. Yliopisto on oikeasti aika kiva ja uniikki paikka.

Kohtaamisiin syksyn kynnyksellä!


Jonna

Moikka ja paljon onnea sulle opiskelupaikasta Kuopiossa! Mun nimi on Jonna Kortelahti ja ikää löytyy 24 vuotta. Syksyllä aloitan toisen vuoden opinnot sosiaalityön parissa. Oon kotoisin Nokialta, mutta ennen Kuopioon muuttoa asuin vähän ympäri Suomea kuten Jyväskylässä, Joensuussa ja Turussa. Välivuosina tein töitä mm. kuuluisalla kaupan kassalla ja siellä kökötän edelleen opiskelujen ohessa. Vapaa-ajalla salilla käynti ja kaverit tuo hyvää tasapainoa kirjastossa möllöttämiselle. Kuopio on ollut positiivinen yllättäjä opiskelijakaupunkina ja kotoutuminen tänne on ollut helppoa. Jos muutto ja opiskelujen aloitus jännittää niin lupaan, että kaikki selkeytyy syksyn ensimmäisinä viikkoina. Täällä kukaan ei oleta, että tietäisitte kaikkea heti. Lisäksi meihin tuutoreihin saa ja kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos tulee jotain kysyttävää tai jokin asia mietityttää. Odotan niin innolla syksyä, että päästään näkemään ja tutustumaan erilaisten tapahtumien merkeissä. Pidä kiva loppukesä ja nähdään sitten orientaatioviikolla!

Tessa

Heippa!
Onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan Itä-Suomen yliopistoon! Mä oon Tessa, toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija ja yksi teidän tulevista tuutoreista. Nautin luonnosta, ihmisistä ja ihmettelystä, ja näitä kaikkia ajatellen Kuopio on ollut loistava paikka asua ja oleilla.Mun mielestä ensimmäisessä opiskeluvuodessa parasta oli uudet ihmiset, opintojen kautta saadut mielenkiintoiset näkökulmat sekä opiskelijahintaiset lounaat kampuksella. Näistä ja muista opintojen kautta eteen tulevista asioista kannattaa nauttia täysillä! On ollut myös opettavaista huomata, että epävarmuudesta, jännityksestä ja suunnanmuutoksista huolimatta kaikki menee lopulta ihan hyvin.Yksin ei tarvitse jännittää ja pohtia uuden opiskeluarjen kiemuroita, sillä me tuutorit olemme teitä auttamassa ja opastamassa. On hyvä muistaa, että samoja pohdintoja ja jännityksen aiheita löytyy varmasti myös muilta opintonsa aloittavilta. Rohkeasti kysymällä ja ääneen ihmettelemällä hommat kyllä selviää!

Emma

Moikka!

Heti alkuun, tosi paljon onnea opiskelupaikasta! Mun nimi on Emma Miettinen ja oon 23 v toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mulla oli useempi välivuosi ennen opiskelujen alotusta, kun en oikein lukion jälkeen tienny mitä haluisin lähtee opiskelemaan. Löysin kuitenkin sosiaalipsykologian vähän sattumalta jossakin vaiheessa ja lopulta päädyin sitten tänne. Oon tykännyt opinnoista ja siitä et vapautta ja valinnanvaraa opinnoissa on paljon. Jokasella on siis mahollisuus rakentaa ihan omannäköinen tutkinto, mikä on tosi kiva juttu.

Oon asunu täällä Kuopiossa koko ikäni, joten tunnen tän paikan hyvin ja autan mielelläni, jos joku täällä mietityttää tai kaipaa vinkkejä. Muutenkin uudessa ympäristössä ja opiskelujen alun infotulvan keskellä olo voi tuntua alkuun vähän sekavalta ja monet jutut jännittää, mutta ajan myötä kaikki kyllä helpottuu ja järjestyy. Me tuutorit ollaan myös tukena auttamassa, kannattaa aina kysyä jos jokin mietityttää! :)

Fuksivuosi menee super nopeesti, joten muistakaa opiskelemisen ohella myös nauttia siitä. Suosittelenkin avoimin mielin lähtemistä mukaan juttuihin mitä järjestetään ja opiskelijatapahtumiin, niistä jää hauskoja muistoja ja tulee samalla vastapainoa opiskelulle!:)

Ihanaa loppukesää ja nähdään sitten syksyllä!

Nimi

teksti