Tuutorit

Suvituuli

Hellou, suuret onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Itä-Suomen yliopistoon! Minä olen Suvituuli Sinjaga, syntyperäinen savolainen, joka muutti opintojen perässä Kiuruvedeltä Kuopioon. Nyt syksyllä aloitan kolmannen vuoden sosiaalitieteiden opinnot, joten pari vuotta on kulunut siitä, kun itse fuksina opistolle astelin. Vuosi sitten puolestaan pyörin kampuksella vertaistuutorina, enkä täysin osannut päästää hommasta irti, joten nyt toimin seniorituutorina sekä ainejärjestömme Sociuksen tuutor- ja fuksivastaavana.

Fuksivuosi on ikimuistoista aikaa, ja tuutoreiden kanssa pyrimme tekemään teille mahdollisimman hyvän syksyn. Alkuun infoa tulee tulvaksi asti, mutta ei huolta, asiat selkiytyvät kyllä. Tuutorit ovat teidän tukena, eikä kannata epäröidä kysyä, jos jokin asia askarruttaa. Ja jottei syksy olisi pelkkää infoissa ja luennoilla istumista, erilaiset tapahtumat tarjoavat oivan mahdollisuuden tutustua paitsi omaan vuosikurssiin myös muuhun keltaviolettiin haalarikansaan.

Kaiken kaikkiaan Kuopio, Itä-Suomen yliopisto ja yhteiskuntatieteet ovat hyvä paikka opiskella ja elää! Jos ennen opintojen alkua tulee jotakin kysyttävää, minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla suvisin@student.uef.fi

Juulianna

Hellurei fuksi vuosimallia 2019. Onnea uudesta opiskelupaikasta! Jännittääkö? Älä huoli, seuraavista vuosista tulee varmasti elämäsi unohtumattominta aikaa. Elikkäs mie oon Juulianna, kutsutaan lyhyemmin Juuliksi. Olen toisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija, ja toimin tuutorina teille uusille fukseille. Olen kotoisin Savonlinnasta, lörtsyjen luvatusta maasta. Muutin Kuopioon jo vuonna 2017, mutta tuolloin vielä yliopiston ovet eivät avautuneet ja kävinkin muutamia kursseja Avoimen yliopiston kautta. Vapaa-aikani kuluu sujuvasti tanssiharrastuksen ja kuntosalin parissa.

Yliopisto-opinnoista minulla ei alkujaan ollut mitään käryä, mutta vuoden aikana käytännöt ovat tulleet tutuiksi. Toivottavasti osaan jakaa tietoani myös teille. Täällä olen tavannut myös paljon ihania ihmisiä ja

Kuopio kaupunkina on yllättänyt viehättävyydellään. Halusin lähteä tuutoriksi, sillä haluan olla luomassa teille unohtumatonta fuksivuotta. Se on nopeammin ohi kuin huomaatkaan, siis nauti!

Tässä vielä muutama vinkki vitonen opintoihin liittyen:

1. Käy sociuksen, sekä muiden ainejärjestöjen tapahtumissa ja verkostoidu. Älä ajattele ensimmäistä vuotta pelkkänä kurssien suorittamisena, se on myös paljon muuta! Tapahtumiin voi mennä myös vähemmän kosteissa merkeissä, älä siis jää pois, vaikka alkoholi ei olisi sinun juttusi.

2. Harjoita akateemista vapauttasi sopivassa suhteessa. Luennoilla kannattaa käydä, vaikka ne eivät olisi pakollisia. Luennoilla saa myös kysellä ja esittää omia mielipiteitä!

3. Muista kuitenkin, että yliopisto ei ole koko elämäsi. Jätä itsellesi vapaa-aikaa ja tee sitä mistä nautit.

Saija

Heippa uusi fuksi ja paljon onnea opiskelupaikasta! Olen Saija, 23-vuotias toista vuotta aloitteleva sosiaalitieteiden opiskelija. Päädyin itse tänne Itä-Suomen yliopistoon monen mutkan ja sattuman kautta. Lukion jälkeen haaveammatti onkin ehtinyt vaihtua useammin kuin sukat. Alun perin olen kotoisin Kiuruveden pikkukylästä, mutta Kuopiossa olen ehtinyt asustella jo neljä vuotta. Kuopio onkin oikein sopivan kokoinen ja viihtyisä kaupunki.

Yliopiston aloittaminen on iso elämänmuutos, tulitpa tänne sitten työelämästä (kuten minä), suoraan lukiosta tai jotain siltä väliltä. Kaikki voi tuntua ekoina päivinä ja viikkoina TODELLA sekavalta, mutta älä huoli – kaikkeen oppii kyllä aikanaan. Muista, että me tuutorit olemme täällä vain teitä ja teidän kysymyksiänne varten. Älkää unohtako avointa mieltä, ja nauttikaa fuksisyksystä. Tapahtumiin ja muuhun oheistoimintaan kannattaa myös ehdottomasti osallistua, jos vain intoa riittää. Kaikille löytyy täältä varmasti jotain mieleistä tekemistä ja harrastusta.

Syyskuussa nähdään! Tehdään yhdessä teille mahtava fuksivuosi!

Paula

Heips uusi fuksi ja mahtavat onnittelut uudesta opiskelupaikasta! Olen tosiaan Paula ja opiskelen toista vuottani sosiaalitieteitä täällä Itä-Suomen yliopistossa. Hyppäsin yliopistomaailmaan suoraan lukiosta ja vaikka opiskelu ei tullutkaan suurena shokkina itselle, on yliopistomaailma silti hyvin erilainen lukioon verrattuna. Pitkän matkan Kuopioon muutin eteläisestä Kotkasta, jossa ihmiset ja murre ovat hiukan erilaisia. Vaikka muutama oma sana on tuottanut hämmennystä, on Kuopio kaupunkina mukava ja juuri sopivan iso ja alkanut tuntua myös kodilta itselleni.

Sosiaalitieteet löysin oman etsinnän kautta ja ala on tuntunut ainakin tähän mennessä onnistuneelta valinnalta. Yliopiston tapoihin pääsee kyllä nopeasti kiinni ihan vain tekemällä asioita ilman sen suurempia ponnisteluja ja aina saa tietenkin kysyä, jos jokin askarruttaa.

Alkusyksystä on monenlaisia tapahtumia ja paljon, ja omana vinkkinäni onkin, että niitä kannattaa käyttää hyödyksi tutustumalla uusiin ihmisiin myös muista ainejärjestöistä sillä omat uudet kaverit voivat löytyä mistä tahansa.

Linda

Hei ja suuret onnittelut opiskelupaikasta! Miun nimi on Linda Varis, olen tällä hetkellä 23-vuotias ja aloitin sosiaalityön opinnot syksyllä 2018. Olen alun perin kotoisin Lappeenrannasta, mutta asuin pari vuotta Turussa ennen opiskelujen alkua täällä Kuopiossa. Kuopio oli miulle ihan vieras kaupunki ennen kuin muutin tänne ja opiskelujen aloitus jännitti paljon. Kuopio ja Itä-Suomen yliopisto ovat ottaneet miut kuitenkin hyvin vastaan ja olen viihtynyt täällä. Tuutorina mie haluan myös, että siut otetaan hyvin vastaan, olet sie sitten kuopiolainen tai muuttamassa Kuopioon mistä päin Suomea tai mualimaa tahansa. Meillä sosiaalityötä ja sosiaalitieteitä opiskelevilla on yhteinen ainejärjestö Socius ry, joka järjestää ympäri vuoden kivoja tapahtumia, jotka auttavat verkostoitumaan ja luomaan toverillista yhteisöllisyyttä. Myös muut poikkitieteelliset tapahtumat ovat loistava keino tutustua uusiin ihmisiin. Toivottavasti tulet avoimin mielin ja hyvällä asenteella tutustumaan kanssaopiskelijoihin, sillä ainakin itseäni opiskelutovereista muodostuneet ystävät ja niiltä saama vertaistuki ovat auttaneet ja olleet tärkeä osa omaa fuksivuottani. Fuksivuotesi uutena opiskelijana lähestyy ja vertaistuutorina haluan olla mukana luomassa hyvää yhteishenkeä ja myös tsempata mahdollisuuksien mukaan. Odotan itse jo kovasti syksyä ja sitä, että pääsen tutustumaan uusiin opiskelijoihin. Haluan toivottaa siut tervetulleeksi opiskelemaan Itä-Suomen yliopistoon, nähdään syksyllä!

Pauliina

Moikka vuoden -19 fuksi ja suurensuuret onnittelut opiskelupaikasta! Mä oon Pauliina, 21-vuotias, syksyllä toisen vuoden sosiaalityön opiskelija ja myös siis teijän tuutori! Oon kotosin täältä savosta, pienestä kaupungista Kiuruveeltä. Vaikka mut voikin ehkä tunnistaa välillä aika suurestikin pinnalle puskevasta savolaisuuestani, niin luppaan, että oon silti helposti lähestyttävä ja autan teitä fukseja mielelläni! Jos siis joku asia mietityttää, voit milloin vaan tulla nykäisemään hihasta!

Jos sua jännittää yliopiston alku ja ehkäpä muutto Kuopioon, niin ei hättää – niin jännitti muakin! Mietin kovasti esimerkiksi sitä, miten saan kavereita ja löydänkö oikeisiin paikkoihin. Kuitenkin jo heti ekana päivänä tutustuin moniin uusiin ihmisiin ja löysin jopa oikeisiin paikkoihin oikeaan aikaan! Mun vinkit siis oiskin, että älä hättäile, asiat kyllä järjestyy. Tule vaan avoimin mielin ja omana itsenäsi mukkaan porukkaan ja kaikenlaisiin tapahtumiin, mutta älä ota paineita! Tästä alkaa sun fuksivuosi, ja siitä kannattaa nauttia täysin rinnoin!

Juulia

Morjesta vaan kaikki uudet fuksit ja suuret onnittelut opiskelupaikasta!

Mun nimi on Juulia Korhonen ja olen 21-vuotias, alun alkaen Kajaanista kotoisin oleva tyttönen. Kajaanista muutimme perheeni kanssa etelärannikolle Haminaan, jossa olenkin suurimman osan nuoruudestani viettänyt. Kuopioon päädyin syksyllä 2018, kun opiskelupaikka vihdoin avautui sosiaalityön parista.

Itse en ikinä ole ollut mikään tähtioppilas joten opiskelupaikan saatuani olin pakahtua onnesta ja kuluneen vuoden aikana olen monesti yllättynyt siitä kuinka hienosti täällä oikein sujuu, ja nyt on ensimmäinen vuosi selätetty kunnialla loppuun. Yliopistoon pääsin siis yhden välivuoden jälkeen, ja nykyään vapaa-aika kuluukin suurimmaksi osaksi kouluhommien parissa paahtaen ja erilaisissa opiskelijariennoissa käyden.

Oma fuksivuosi alkoi tottakai jännittynein fiiliksin, mutta heti ensimmäisestä päivästä ja tuutoriryhmämme tapaamisesta asti alkoi Kuopiossa eläminen ja yliopisto-elämä tuntua maailman parhaimmalta jutulta, eli ei siis mitään hätää. Varautukaa kuitenkin sekalaiseen informaatiotulvaan, jonka purkamisessa tuutorit toki auttavat, ja olkaa aktiivisia jotta vuodestanne tulee mahdollisimman antoisa. Oma fuksivuoteni oli yhdellä sanalla kuvattuna MAHTAVA ja toivon että kaikilla teillä on vähintään yhtä hauskaa ja hulvatonta kuin itselläni on ollut.

Olen ihmisenä tunnollinen mutta rempseä, sekä helposti lähestyttävä tyyppi enkä malta odottaa että päästään syksyllä tutustumaan paremmin. Toivon että tulette rohkeasti kertomaan jos joku mietityttää tai muuten vain jutskailemaan mukavia. Tervetuloa Kuopioon ja yliopistolla nähdään!

Moonika

Moikka vaan! Ihan tähän alkuun haluan ensin onnitella sinua koulupaikasta, hyvä sä! Pahin, eli pääsykokeet, on nyt takana. Minä olen Moonika Kotkamaa, 21-vuotias ja alunperin Pohjois-Pohjalmaalta Ylivieskasta kotoisin oleva nuori naisen alku. Alkava syksynä toimin sosiaalityön tuutorina ja aloittelen toisen vuoden opintoni. Olen ulospäinsuuntautunut ja menevä likka, joka tykkää käydä aktiivisesti erilaisissa opiskelijatapahtumissa ja –riennoissa. Yliopistolta mut voi bongata helposti vaikkapa Opparista tai kirjastosta, sillä kotona on liikaa pieniä häiriötekijöitä opiskelulle, kuten esimerkiksi kissa ja kukkien kastelu.

Kuopioon ja sosiaalityön pariin päädyin Tampereen kautta, jossa kävin kokeilemassa siipiäni vuoden verran ja totesin, että just silloin se ei ollut mulle se oikea paikka. Kuopioon tullessani silmät avautuivat ja tämä tuntui heti mulle oikealta paikalta! Olen löytänyt Kuopiosta uusia ihania ystäviä, joiden kanssa viettää aikaa ja ehkä joskus jopa opiskellakin. Mielestäni Kuopio on hyvä opiskelijakaupunki, sillä täällä on paljon erilaisia opiskelijatapahtumia ja esimerkiksi meidän ainejärjestö Socius järjestää kivoja iltamia jäsenilleen vaikkapa yhdessä yhteiskuntatieteiden laitoksen kanssa. Niihin ja muihinkin opiskelijatapahtumiin kehotan osallistumaan. Kannattaa myös tutustua Kuopion korkeakoulujen liikuntapalvelun SYKETTÄ järjestämiin tunteihin, sillä niitä on monipuolisesti kaikenlaisille liikkujille.

Odotan innolla tulevaa syksyä teidän uusien fuksien kanssa. Saa nähdä mitä huippua, kivaa ja ennenkaikkea ikimuistoista me teidän kanssa päästään tekemään. Syksyn ensimmäisille viikoille annan pari neuvoa.

1. Kannattaa osallistua ensimmäisen viikon tapahtumiin, jotta pääset näkemään ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Tältä ajalta itselläni on hyviä muistoja! Sitten 2. Älä stressaa opiskelusta vielä ensimmäisten viikkojen aikana, vaan keskity kohtaan 1. Uusien ystävien ja tuttujen saaminen on tärkeää etenkin, jos olet vasta muuttanut uuteen paikkaan. Ja siitä koulusta kerkeät stressata yhdeksän kuukautta aina viiden vuoden ajan. :)