Tuutorit 2023

Hoi fuksit, tällä sivulla pääsette etukäteen tutustumaan tuleviin tuutoreihinne. Me täällä jo innokkaasti ootellaan teitä, tavataan syyskuussa!

Psst vinkki! Tuleviin opiskelijakollegoihin pääsette jo etukäteen tutustumaan meidän blogissa!

Riina

Moi tuore sociuslainen! Isot onnittelut opiskelupaikasta, voit olla ylpeä itsestäsi! Mä olen Riina Laari ja toimin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen yhteiskuntatieteiden ja sosiaalityön ainejärjestö Socius ry:n fuksi- ja tuutorivastaavana. Oon siis tavallaan ns. tuutoreiden tuutori, toimin yhteyshenkilönä tuutoreiden, hallituksen ja yhteiskuntatieteiden laitoksen sekä yliopistoyhteisön välillä.

Kuopio opiskelukaupunkina on juuri sopiva, läheltä löytyy niin luonnon tarjoamat puitteet kuin kaupungin menoa. Jokaiselle teistä löytyy varmasti mieluista tekemistä täältä Savon sydämestä! Ainejärjestömme Sociuksen opiskelijat tunnistat keltavioleteista haalareista ja toverillisesta yhteishengestä, joka toivottaa jokaisen omana itsenään tervetulleeksi <3

Opintojen aloittaminen on usein hyvin jännittävää aikaa, mutta muista ettet ole yksin. Moni uusi opiskelija on samassa tilanteessa, kokonaan uuden edessä. Lisäksi teitä tukemassa on joukko tuutoreita sekä myös hallitus ja muut kanssaopiskelijat. Tyhmiä kysymyksiä ei ole ja aina voit kääntyä jonkun puoleen. Nauti ensimmäisestä vuodestasi opiskelijana ja ota ilo irti ensimmäisistä orientaatioviikoista, muista myös levätä. Jos herää mitä tahansa kysyttävää, voit olla yhteydessä minuun esim. sähköpostitse: riinalaa@uef.fi

Ella

Moikka!

Heti alkuun paljon onnea opiskelupaikasta. Oon Ella 21-vuotias toisen vuoden sosiaalityön opiskelija. En oo alkuperäinen kuopiolainen, muutin tänne opintojen perässä viime kesänä Keski-Suomesta, tarkemmin sanottuna Muuramesta. Aluksi mua jännitti tänne muuttaminen kovasti, mutta voin nyt lähes vuosi myöhemmin todeta, että päätös oli oikea. Oon todellakin viihtynyt täällä ja oon saanut todeta, että Kuopio on ihana opiskelijakaupunki. Toivon, että saadaan muiden tuutoreiden avulla teille mahtava fuksivuosi! Mua nähdessä saa tulla nykäsemään hihasta niin kampuksella, kuin tapahtumissakin.

Tervetuloa opiskelemaan meille ja nähdään syksyllä! :)


Anniina

Morjesta!

Hurjasti onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa Itä-Suomen yliopistoon! Nimeni on Anniina Huttunen,
aloitan ensi syksynä 2023 toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opinnot sosiaalitieteiden puolella. Oon kotoisin Vieremältä, maaseudun siimeksestä Pohjois-Savosta, joten Savon murre ei päässyt säikäyttämään
Kuopioon muutettuani. Ennen tälle alalle pääsyä olin kiinnostunut psykologiasta ja pyrinkin niihin
opintoihin muutamien vuosien ajan, kunnes tieni johti sosiaalitieteiden opintoihin avoimen väylän kautta.
Opinnot ovat tuntuneet hyvinkin mielenkiintoisilta; erityisesti sosiaalipsykologia, psyykkisen hyvinvoinnin
osa-alueet sekä kokonaisvaltaisemman ymmärryksen kerryttäminen ihmisiä ja ihmisryhmiä kohtaan
kiinnostaa.
Opiskelujen alku on vilkasta aikaa, jolloin kaikki voi tuntua tosi hämmentävältä ja takkuiselta sekä
informaatiomäärä ylitsepaisuvalta. Kannattaa kuitenkin pitää mieli mahdollisimman rentona ja avoimena, sillä uudet alut jännittävät meitä jokaista ja kaikki selkiytyy sekä järjestyy lopulta! Meillä on onneksi yhteiskuntatieteissä hyvä meininki sekä mukavia ja tutustumishaluisia ihmisiä.
Opiskelijavuoteen mahtuu myös monia erilaisia tapahtumia, joissa on hyvä mahdollisuus tavata uusia
ihmisiä, saada kivoja muistoja sekä uusia kokemuksia opiskelujen rinnalla. Toivottavasti jokainen löytää sieltä joukosta itseään kiinnostavat tapahtumat, joihin osallistua avoimin mielin. :)
Me tuutorit pyritään olemaan täällä teitä varten; ollaan vastaamassa mieltä askarruttaviin kysymyksiin, mutta myös tutustumassa teihin! Odotan ilolla ja innolla teidän fuksien tapaamista, syksyllä nähdään! :)

Emilia

Moikka!

Mun nimi on Emilia ja oon 20-vuotias. Aloitan syksyllä täällä yhteiskuntatietessä toisen opiskeluvuoden. Pääsin tänne viime vuonna todistuksella suoraan lukiosta opiskelemaan. Olen alun perin kotoisin Pielavedeltä, joka on tässä Kuopion lähituntumassa. Mitään virallisesti en harrasta, mutta salilla tulee aikaa käytettyä.

Nähdään syksyllä!

Sonja

Moikka!

Isot onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Kuopioon! Olen siis Sonja Knihtilä, kotoisin iki-ihanasta Kouvolasta ja nyt toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Ikää on 25-vuotta, ja muutaman välivuoden olenkin ehtinyt viettämään töiden ja elämän keskeisten kysymysten parissa. Opinnot ja arki Kuopiossa on maistunut oikein hyvin ja ympärillä on aivan ihania opiskelukavereita. Tekemistä täältä löytyykin varmasti ihan kaikille, aina opiskelijatapahtumista liikuntaharrastuksiin ja muihin mielenkiinnon kohteisiin.

Opintojen alku tuntuu varmasti jännittävältä ja ensimmäisinä päivinä pää saattaa mennä helposti pyörälle. Painotankin nyt sitä samaa, mitä meille kaikille painotettiin ensimmäisinä päivinä; kaikki kyllä järjestyy! Me tuutorit ollaan täällä teitä varten :)

Nauttikaa vielä hetki loppukesästä, nähdään syksyllä!

Senia

Moi ja tosi paljon onnea opiskelupaikasta!

Mä olen Senia Kainlauri ja oon 22-vuotias. Oon kotoisin Luumäeltä, ja kukaan ei ikinä tiedä missä se on, koska se on niin pieni paikka, mutta jos Lappeenranta tai Kouvola sanoo sulle mitään, niin Luumäki on kivasti siinä niitten välissä. Mä vietin mun kaks välivuotta tehden avoimessa yliopistossa opintoja, ja sen jälkeen hain opiskelemaan sosiaalityötä tänne Kuopioon. Tosi kiva siis että säkin pääsit tänne opiskelemaan, koska Kuopio on tosi kiva paikka asua. Ja tiiän että uudelle paikkakunnalle muutto voi olla jännää, mut kyl se siitä! Eli jos näät mut Kuopiossa yliopistolla tai kaupungilla kulkemassa, niin tuu nykäsee hihasta ja moikkaa!

Ootankin innolla että päästään syksyllä tapaamaan toisemme!

Jutta

Moikka!

Heti alkuun onneks olkoon opiskelupaikasta! <3 Mä oon Jutta Huitula ja oon 19-vuotias. Oon kotosin Ylöjärveltä Tampereen vierestä, mut lukion kävin Tampereella. (Eppu Normaali on Ylöjärveltä myös btw, tuutte varmasti kuulee tän seuraavan vuoden aikana viä monta kertaa..) Vapaa-ajalla mut voi spotata bileitten lisäks liikenneaseman kassalta juustoi myymäs. Syksyllä mulla starttaa toinen vuos sosiaalityön opintoja ja muistan vieläkin erittäin elävästi miten paljon jännitti muuttaa tänne Kuopioon yksin tuntematta ketään, mut jos mäkin sopeuduin niin tekin ihan varmasti! Kuopio on niin ihana paikka asua ja tykästyinkin tähän paljon enemmän kun osasin ees oottaa. Täällä teit vastassa on meiän kaikki ihanat sociuslaiset ja meiän ainejärjestössä ehottomasti parasta on se toverillisuus ja tosi hyvä ilmapiiri eri vuosikurssienki välil.

En malta oottaa et päästään syksyl tutustuun toisiimme! Mukavaa loppukesää ja syksyl nähään! <3

Roope

Moikka!

Suuret onnittelut opiskelupaikasta! Oon Roope 24v. ja kotoisin Lappeenrannasta. Päädyin opiskelemaan sosiaalityötä useamman välivuoden jälkeen ja nyt syksyllä aloittelen toista vuotta. Löysin alan vasta lähiaikoina ja innostuin kovasti siihen tutustuttuani! Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista ilmiöistä, psykologiasta ja laista. Sosiaalityössä pääsee hyödyntämään näitä kaikkia.

Kesä ennen opintojen alkua voi olla stressaavaa aikaa, mutta muistathan myös levätä ja nauttia! Syksyllä jännittää, mutta et ole missään vaiheessa yksin ja me tuutorit ollaan sun tukena.

Nautin Kuopiosta ja uskon että nautit sinäkin! En malta odottaa syksyn tuloa ja teidän tapaamista. Kaikkea kivaa on tiedossa. Tervetuloa mukaan sociushommiin!

Nelli

Moikka ja super paljon onnea opiskelupaikasta!


Mä oon Nelli, oon 20-vuotias ja alotan syksyllä sosiaalityön toisen vuoden opinnot. Päädyin opiskelemaan sosiaalityötä aika pikaisella päätöksellä, mutta oon tykästynyt alaan tosi kovasti, opiskelukaupungin lisäksi! Mun kotipaikkakunnalla asuu Muumit ja paistaa Naantalin aurinko, mutta Kuopio menee silti näiden ylitse! Ekasta opiskeluvuodesta mahtavan teki uudet opiskelukaverit, joita säkin aivan varmasti tuut täältä saamaan <3 Opintojen ja haalareiden ulkoilutuksen ohessa oon töissä kaupan kassalla tai paistopisteellä.


Nähdään syksyllä kampuksella ja opiskeluriennoissa!


Phisinee

Moikka!

Onnittelut opiskelupaikasta! Oon Phisinee, mutta mut yleensä tunnetaan paremmin nimellä Pupe :) Oon 23v. ja ajauduin tänne Kuopioon opiskelemaan yhteiskuntatieteitä muutaman välivuoden jälkeen. Tykkään kissoista, teestä, villasukista ja kaikesta mikä antaa "cozy vibes". Edellä mainitun mummoilun tasapainoksi olen harrastanut potkunyrkkeilyä ja tykkään olla muutenki kaikenlaisessa menossa mukana :)Yliopistossa opintojen aloittaminen ja monilla uudelle paikkakunnalle muuttaminen jännittää varmasti. Jännityksen lisäksi kaiken uuden oppiminen ja uusi ympäristö voi viedä paljon kapasiteettia ja tuntua raskaalta. Kaikkeen järjestettyyn toimintaan ei ole pakko osallistua, ja on tärkeää kuunnella omaa jaksamista. Mukaan ehtii kyllä aina, mutta tärkeää on pitää huolta omasta hyvinvoinnista. Toki välillä menoihin mukaan lähteminen saattaa yllättää ja antaakin lisää energiaa!

Itse olen viihtynyt Kuopiossa todella hyvin, itseasiassa paljon paremmin kuin kuvittelin aluksi saadessani tietää opiskelupaikasta. Kaupunki ja yliopisto ympäristönä on yllättänyt positiivisesti, ja kampuksella niin opiskelijat kuin henkilökuntakin ovat olleet erittäin mukavia ja tukea sekä neuvoja on ollut aina saatavilla. Meillä Sociuslaisilla on lisäksi todella lämmin yhteisöllinen meininki, joten yksin jäämistä ei tarvitse pelätä, kunhan vaan itse ensin uskaltautuu mukaan! :)

Venni

Moikka! Heti alkuun haluun onnittella uudesta opiskelupaikasta, ihan huippuu että oot valinnu tulla opiskelee yhteiskuntatieteitä! Mie oon Venni Eronen, oon 21-vuotias ja alotan syksyllä yhteiskuntatieteiden toisen opiskeluvuoden. Oon kotosin Joensuun lähistöltä, ja muutin vuos sitten Kuopioon. Uuteen kaupunkiin muuttaminen oli jännittävää, mutta eniten olin innoissani. Kuopio on niin ihana kaupunki, ja oon viihtyny täällä tosi hyvin.

Miulla oli lukiosta valmistumisen jälkeen kaks välivuotta, joitten aikana tein töitä ja mietin mitä haluun tehä tulevaisuudessa. Hain opiskelee monia aloja, esim. hallintotieteitä ja englantia, mutta onneks päädyin pääsemään sisään yhteiskuntatieteisiin! Mua on aina kiinnostanu psykologia ja yhteiskunta, joten mikäs ois parempi vaihtoehto kun tää ala!

Ootan tosi innolla syksyä ja uusien fuksien tapaamista! Tsemppiä opintojen alotukseen, hyvin se menee vaikka varmana jännittääkin <3


Ronja

Heips!

Ensimmäiseksi ihan sikana onnea opiskelupaikasta! Mä oon Ronja ja oon 22-vuotias tokan vuoden opiskelija. Oon alunperin Raumalta, mutta monen mutkan kautta päädyin tänne Kuopioon. Muutto toiselle puolelle Suomea jännitti tosi paljon, koska en tiennyt entuudestaan täältä vielä ketään. Kuopio on kuitenkin osoittautunut todella kivaksi paikaksi ja ihmiset täällä on ihanan leppoisia. Tosin savon giäl ei oo viä tarttun :D

Lukion jälkeen olin aika hukassa omien opintojen suhteen. Parin välivuoden jälkeen kumminkin päätin hakea opiskelemaan sosiaalityötä. Ekan vuoden jälkeen voin sanoo, etten kyllä oo katunut sekuntiakaan! Tällä alalla mahdollisuuksia on niin monia.


Odotan innolla syksyä ja sitä, että pääsee kohtamaan uusia ihmisiä. Syksyllä tulee varmasti paljon informaatiota kaikilta suunnilta, mutta kyllä siitä selviää! Muista vaan nauttia ekasta opiskeluvuodesta. Multa voi aina tulla kysymään matalalla kynnyksellä mistä vain.

Ihanaa saada teidät osaksi meidän ihanaa opiskelijayhteisöä! Nähdään sitten syksyllä!

Marika

Moikka ja onnittelut kaikille opiskelupaikasta!

Mun nimi on Marika Tuovinen, oon 24-vuotias toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija ja täältä Kuopiosta kotoisin. Pidin lukion jälkeen neljä välivuotta koska en tiennyt yhtään mitä haluaisin opiskella ja löysin sitten jossain vaiheessa tämän koulutuksen puolivahingossa opintopolkua selaamalla. Opiskelun ohella oon jatkanut osa-aikaisesti työskentelyä kaupassa, jossa olin välivuosina töissä.

Oon ollut todella tyytyväinen opintoihin ja saanut jo ensimmäisen vuoden aikana paljon uusia kokemuksia ja ihania ystäviä! Vaikka opintojen aloittaminen ja uudet ihmiset jännitti syksyllä tosi paljon, oon löytänyt sen oman paikkani lähtemällä avoimin mielin kaikkeen mukaan! Tärkeintä on olla oma itsensä ja pyytää rohkeasti apua, me tuutorit kyllä autetaan.

Hyvää kesää ja nähdään syksyllä! <3