Tuutorit

Hoi fuksit, tällä sivulla pääsette etukäteen tutustumaan tuleviin tuutoreihinne. Me täällä jo innokkaasti ootellaan teitä, tavataan syyskuussa!

Psst vinkki! Tuleviin opiskelijakollegoihin pääsette jo etukäteen tutustumaan meidän blogissa!

Meri

Hei uusi opiskelija!

Paljon onnea opiskelupaikan johdosta, aivan huikeaa työtä!

Minä olen Meri Leppänen, Kuopion kampuksen sosiaalityön ja yhteiskuntatieteiden opiskelijoiden ainejärjestön eli Socius ry:n fuksi- ja tuutorivastaava. Toimin siis tavallaan tuutorien tuutorina ja linkkinä ainejärjestömme ja tuutorien välillä. Suosittelen nyt ensimmäiseksi ottamaan Sociuksen somet haltuun eli Socius ry Instagramissa ja Facebookissa, sekä nettisivumme.

Aloitan itse syksyllä maisteriopinnot Hyvinvointi yhteiskunnassa -pääaineessa ja olen saapunut tänne Pohjois-Savoon Suomen Turusta muutamia vuosia sitten. Sanon aina, että jos turkulainen voi sopeutua Kuopioon, ketä tahansa voi! Tervetuloa siis! Minuun voit olla yhteydessä missä tahansa tuutorointiin tai ainejärjestöön liittyvässä asiassa, tule siis vain rohkeasti jutulle. Vinkkini fuksivuoteen on, että ota ilo irti ensimmäisestä vuodesta ja varsinkin ensimmäisistä viikoista. Pidä hauskaa, tutustu ihmisiin ja nauti. Älä stressaa, varsinkaan opinnoista ja etsi Kuopiosta sinulle mieluisaa tekemistä myös opintojen ulkopuolelta. Mikäli mitään kysyttävää ilmenee, minuun voi olla yhteydessä merisofl[at]uef.fi.

Odotan itse jo innolla syksyä ja teihin tutustumista! Nähdään syksyllä!

Elisa

Moi uusi fuksi ja paljon onnea opiskelupaikasta!

Mun nimi on Elisa ja opiskelen yhteiskuntatieteitä toista vuotta. Päädyin tänne välivuoden jälkeen ja ilokseni voin sanoa, että valinta osui nappiin ja mielenkiinto alaa kohtaan kasvaa kurssi kurssilta. Lisäksi Kuopio on kiva opiskelukaupunki ja täältä löytyy jokaiselle mieluista tekemistä. Oon asunut täällä koko ikäni, joten osaan vinkata aktiviteeteista ja neuvoa, missä mikäkin sijaitsee.

Uuden ympäristön ja informaatiotulvan takia kaikki saattaa aluksi tuntua vähän sekavalta, mutta me tuutorit pidetään huolta siitä, että asiat selkenee. Me ollaan täällä teitä varten ja apua voi kysyä milloin vain! Kysy mielummin kuin oleta, tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa.

Vaikka opiskeltavaa riittää, on tärkeää myös muistaa ottaa välillä rennommin. Suosittelen siis lämpimästi erilaisissa tapahtumissa käymistä ja osallistumista ainejärjestön toimintaan, sillä ne ovat loistavia tilaisuuksia verkostoitumisen kannalta. Lähde mukaan avoimin mielin ja omana itsenäsi sekä nauti ainutkertaisesta fuksivuodesta ja opiskelijaelämästä!

Tervetuloa Kuopioon, syksyllä nähdään!

Venla


Moikka!
Isot onnittelut opiskelupaikasta! Mä oon Venla Tiilikainen, 23-vuotias toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Oon alun perin kotosin Helsingistä, mutta vietettyäni pari välivuotta ympäri Suomea ja maailmaa, oon kotiutunut Kuopioon erittäin hyvin. Tänne opiskelemaan hain alun perin todella spontaanisti ja opiskelupaikan vastaanottamistakin pohdin pitkään, mutta nyt voin onneksi todeta, että valitsin just oikein.

Muistan hyvin fiilikset ajalta, kun opiskelujen aloitus ja muutto Kuopioon lähestyi. Infoa tuli joka suunnasta ja samaan aikaan en yhtään tiennyt, keneltä pyytää apua, jos joku tuntui epäselvältä. Lisäksi jännitys siitä,millaista täällä tulee olemaan, kasvoi päivä päivältä. Helpotuksena voin kertoa, että se kaikki tietomäärä, joka etukäteen tuntui suurelta, alkoi ensimmäisten viikkojen tai viimeistään kuukausien aikana jäsentymään päähän. Haluan siis sanoa, että ei kannatta stressata liikaa! Me tuutorit ollaan täällä teidän apuna opastamassa hämmennyksen hetkellä ja tsemppaamassa eteenpäin. Oli kysymys mikä tahansa, me selvitetään vastaus tai ohjataan eteenpäin henkilölle, joka osaa kysymykseen vastata. Lisäksi ootan todella innolla, että päästään tutustumaan teihin kaikkiin! Meidän ensimmäinen opiskeluvuosi on sattuneesta syystä ollut tapahtumakentällä vähän hiljaisempi, joten on kivaa, että päästään (ja nyt koputetaan kaikkipuuta) kokemaan monia hauskoja juttuja ja tapahtumia teidän kanssa itsekin ensimmäistä kertaa. Toivottavasti vietät ihanan loppukesän ja syksyllä nähdään!

Katri

Heissan!

Vaude, paljon onnea opiskelupaikasta! Ihanaa, että oot päässy opiskelemaan just meille! Pääsit sitten todistusvalinnalla tai pääsykokeella niin upeeta duunia, muista olla ylpee ittestäs!
Oon Katri Gauriloff, 22 v toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Olin parilla välivuodella lukion jälkeen, jotka käytin enimmäkseen kilpaurheiluun ja reissaamiseen. Rakastan menoa ja meininkiä, reissuja ja seikkailuita, mutta vastapainona myös rentoja hengailuja ja luonnossa liikkumista. Tiesin hakiessa, että yhteiskuntatieteet on niin mun juttu, mutta oli siisti huomata, kuinka paljon uusia näkökulmia ja inspiraatioita on saanut opintojen edetessä.
Kuopiossa opiskelemisessa parasta musta on se, että valinnanvapautta löytyy niin, että saa rakentaa just omannäköisen tutkinnon. Kuopiossa kaikki on lähellä, järvee on joka puolella ja talvi on oikeen kunnon talvi. Tänne myös oikeesti muuttaa porukka ihan eri puolelta Suomea niin pääsee tapaamaan paljon siistejä uusia tyyppejä.
Vinkiksi voin sanoo, että et oo ainoa, jota saattaa jännittää opiskeluitten aloitus, se saako kavereita ja tuntuuko opiskelu omalta jutulta. Ekoilla viikoilla tulee niin paljon informaatiota joka tuutista, että ei hätää, jos et pysty sisäistään kaikkea. Eka yliopistovuosi menee super nopeesti. Muista siis nauttia ja ottaa kaikki irti! Avoimin mielin kaikkeen mukaan, koska niistä randomeimmista jutuista yleensä syntyy kaikista parhaita ja mieleenpainuvimpia!
Me tuutorit ollaan täällä auttamassa ja tukemassa, joten sun ei tarttee turhaan stressailla ;). Nautihan vielä kesästä ja muista rentoutua!! Nähään syksyllä <3

Emmi

Moikka!

Ihan ekana, paljon onnea
opiskelupaikasta! Oon Emmi Eronen, 22-vuotias toisen vuoden yhteiskuntatieteiden
opiskelija. Alkujani oon jo valmiiksi täältä Savosta, vähäsen vaan Kuopiota alempaa eli Varkaudesta.

Itse löysin yhteiskuntatieteet vähän vahingossa Itä-Suomen yliopiston tarjontaa selatessa. Hyvä vahinko sinänsä, koska opiskelu vaikuttaa täysin omalta jutulta ja Kuopio hyvältä kaupungilta opiskella.

Opiskelujen alku varmaan jännittää, mutta ei kannata stressata turhaan (turha vinkki, stressasin myös itse), sillä kaikki selviää aikanaan. Kannattaa muistaa, että aina saa kysyä, jos jokin asia mietityttää!

Meidän fuksivuosi oli hieman erikoinen, mutta toivottavasti saadaan tehtyä teidän vuodesta vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan vaan kaikkeen mitä
pystytään järjestämään. Syksyllä nähhään!

Annika

Heipparallaa!

Paljon onnea sulle opiskelupaikasta, muista olla itestäs ylpeä!

Mun nimi on Annika, oon 20-vuotias ja aloitan nyt syksyllä sosiaalityön toisen
vuoden opinnot. Oon kotoisin Kouvolasta ja muutto sieltä täysin tuntemattomaan Kuopioon jännitti mua ihan hirveesti vuosi sitten. Oon kuitenkin kotiutunut tänne todella hyvin, Kuopio on aivan ihana opiskelijakaupunki! Jos suakin jännittää niin ei siis hätää, kaikki kyllä selkeytyy ja me tuutorit ollaan täällä just teitä varten auttamassa mietityttävissä asioissa.

En malta odottaa, että päästään tutustumaan toisiimme ja keksimään kaikkea hauskaa tekemistä, syksystä tulee varmasti super kiva! Nautitaan kuitenkin sitä ennen vielä kesästä ja pian nähdään :)

Juulia

Moro!
Suuret onnittelut opiskelupaikan saamisesta! Eihän tässä voi muuta tehä, ku hattua nostaa!

Mä oon Juulia Flekander, 22-vuotias syksyllä sosiaalityön toisen vuoden opinnot aloittava alun perin Lahesta (Nastolasta <3) tänne Kuopioon rantautunut kesän lapsi. Kuopio on ollut ihana opiskelukaupunki! Erityisesti oon ilahtunut tosi kätevistä Vilkku-pyöristä sekä laajoista mahdollisuuksista harrastaa vaikka ja mitä. Itse aloitin uutena harrastuksena miekkailun, josta oon tykännyt kovasti! Menneisyydestäni löytyy pari välivuotta, jotka vietin tapahtumarikkaan kaupan kassalla. Noiden vuosien jälkeen opinnot ovat maistuneet ja mielenkiinto omaa alaa kohtaan on jatkuvasti kasvanut.

Opiskelujen aloittaminen yliopistossa on jännittävää aikaa, mutta siitä kaikesta kyllä selviää! Mä ja muut tuutorit pyrimme tekemään kaikkemme, jotta teillä olisi mahdollisimman helppoa ja kivaa aloittaa opinnot. Jos jokin asia mietityttää, niin eikun rohkeasti kyselemään asiasta.

Syksyllä nähdään ja en malta odottaa, että pääsen tutustumaan juuri suhun, joka tätä tekstiä lukee!

Frida

Moi!

Paljon onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa osaksi yhteiskuntatieteellistä joukkoamme!

Olen Frida ja aloitan nyt syksyllä toista vuotta sosiaalityön opintojen parissa. Kuopiossa olen asustellut koko 23-vuotisen elämäni, joten olen aito savolainen (toivottavasti en kuitenkaan liian kiero sellainen). Kuopio on mielestäni mieletön opiskelukaupunki ja tarjoaa niin monipuolisia tapahtumia kuin kaunista luontoakin. Keltavioletti haalarikansamme on iloista ja ystävällistä porukkaa, jota osaksi voi tulla täysin omana itsenään. Opiskeluiden aloittaminen ja uusien ihmisten kohtaaminen oli ainakin itselleni todella jännittävää, mutta asiat kuitenkin loksahtelevat yllättävän nopeasti paikoilleen.

Toivottavasti fuksivuotesi tulee olemaan ikimuistoinen, me tuutorit ainakin odotamme jo kovasti yhteistä syksyä!

Elisa

Moikka!

Mä oon Elisa, 20- vuotias sosiaalityön toisen vuoden opiskelija. Kuopioon muutin viime syksynä opiskelujen perässä Keravalta ja en tuntenut kaupunkia entuudeltaan ollenkaan. Nopeesti tänne kuitenkin kotiutu ja opiskelukaupunkina Kuopio on kyllä viihtyisä. Ite oon tykänny sosiaalityön opiskelusta, vaikka meillä onkin opinnot ollu nyt pääosin etänä.

Ootan innolla, että päästään tutustumaan teihin fukseihin tuutoroinnin ja erilaisten tapahtumien merkeissä. Kannustan ehdottomasti kaikkia osallistumaan avoimin mielin alkusyksyn tapahtumiin, vaikka ei oiskaan ite kovin innokas bilettämään. Niissä pystyy helposti tutustumaan uusiin ihmisiin, kun kukaan ei tunne oikeastaan ketään. Mun mielestä fuksivuodessa parasta oli syksy, koska sillon oli paljon kaikkea kivaa ohjelmaa.

Opiskelun aloitus varmasti jännittää ja voi tuntua, että on ihan pihalla kaikesta, mutta turha stressata etukäteen. Kaikki selkenee syksyllä ja me tuutorit ollaan sitä varten, että kaikki saa kiinni yliopisto- sekä opiskelijaelämästä.

Onnea kaikille opiskelupaikasta ja tervetuloa Kuopioon! Koittakaa rentoutua vielä ennen opintojen alkua ja näkyillään syyskuussa!


Emma

Heipähei tuleva Sociuslainen!

Superisti onnea opiskelupaikasta sekä
siitä, että just susta tulee osa meidän keltaviolettia haalaripoppoota! Mun
nimi on Emma ja oon 20-vuotias sosiaalityön toisen vuoden opiskelija. Oon alunperin lähtösin Helsingistä ja nyt vuoden sisällä kotiutunut tänne niin kutsuttuun Savon Pariisiin erittäin mukavasti. Valmistuin 2020 keväällä ylioppilaaksi ja päädyin siitä muutaman kuukauden päästä autolastillinen täynnä tavaraa valmiina alottamaan opiskelut yliopistossa. Koko elämän Helsingissä asuneena kaiken taakse jättäminen tuntu uudelta ja jännittävältä, mutta tuutorien ja ystävällisten vanhempien Sociuslaisten avulla uus kaupunki ja ympäristö rupes tuntumaan mitä kotoisimmalta. Kuopio on mitä parhain opiskelukaupunki ihmisineen ja voin taata, että alkujännityksen ja vierauden jälkeen sullekkin jää semmonen viba!

Me tuutorit ollaan täällä teitä varten matalalla kynnyksellä kuuntelevina korvina liitty asia sitten mihin tahansa. Turhaa stressiä voidaan vältellä ja ensimmäisten viikkojen hulabaloon jälkeen asiat loksahtelee paikalleen pala palalta. Muistakaa nauttia uusista kokemuksista sekä fuksivuodesta täysillä. Jään oottamaan innolla teiän tapaamista ja kaikkia hauskoja juttuja mitä päästään tekemään yhessä opiskelujen aikana. Näihin kuviin ja tunnelmiin, nähdään syksyllä!

Pilvi

Morjens!

Ensimmäisenä haluan toivottaa paljon onnea opiskelupaikasta! Toivottavasti tulet viihtymään täällä hyvin. Olen Pilvi Miettinen, 21-vuotias ja opiskelen sosiaalityötä nyt toista vuotta. Olen kotoisin täältä Kuopiosta, joten minulta voi aina tulla kysymään neuvoja täällä suunnistamiseen.

Oma fuksivuoteni oli minulle tärkeä ja unohtumaton. Vaikka korona toi vuoteen omat mausteensa, on tämä opiskelupaikka tuntunut oikealta valinnalta. Sosiaalityö on tärkeä ja mielenkiintoinen ala, joka tarjoaa hyvät työllistymismahdollisuudet. Mielestäni parasta opinnoissa on kuitenkin ollut tutustua uusiin ihmisiin. Meillä on hyvä ryhmähenki ja en malta odottaa, että te fuksitkin pääsette sen kokemaan. Opintojen aloitus voi varmasti jännittää, mutta älä huoli kaikki selviää kyllä ajallaan. Virheistä oppii ja me tuutorit olemme teidän tukenanne. Vinkkinä syksyyn sanoisin, että tule vain rohkeasti mukaan erilaisiin tapahtumiin. Siellä pääsee helposti tutustumaan uusiin ihmisiin ja tekemään yhdessä kaikkea kivaa. Opiskelupaikan saaminen ei ole mikään itsestään selvä juttu, joten onnittelut vielä!

Tervetuloa ja me näämme sitten syksyllä.

Saara

Hellou ja onnittelut!

Mahti juttu, että päädyit opiskelijaksi tänne iki-ihanaan Kuopiijjoon! Minä oon Saara, ikämittariin tuli kesällä 23. vuosi ja nyt syksyllä onkin sitten 3. vuosi sosiaalityön opiskelua edessä. Kampuksella ja muuallakin minut tunnistaa aika helposti violetista tukasta (toistaiseksi) ja huonoista vitseistä. Alun perin olen Jämsästä, mutta puolentoista vuoden tamperelaisuus saattaa toisinaan mun puheesta paistaa läpi. Henkisellä tasolla mustamakkara vaihtui kalakukkoon aika nopeasti opintojen ja niihin kuuluvien rientojen alettua. Mulle ei ollut heti lukion jälkeen mitenkään selvää, että mitä haluan tehdä tai opiskella. Totesin tässä muutama vuosi takaperin, että jos kiinnostava ala löytyy vaikka Kuopiosta, niin sitten mä meen Kuopioon. Aika jekku juttu, että tännehän minä sitten päädyin ja kiinnostuskin on alaa kohtaan opintojen myötä kasvanut!

Itse nautin fuksisyksyn tiimellyksestä tosi paljon ja toivonkin, että päästään tänä vuonna yhdessä tutustumaan opiskelijaelämään ja uusiin ihmisiin ihan urakalla. Koska opiskeluiden aloitus saattaa jännittää ja aika paljon tulee yhtäkkiä kaiken sortin informaatiota, niin mä haluan heti alkuun muistutella, että kuunnelkaa itseänne ja muistakaa myös hengittää! Se on ihan sallittua, ja jopa suotavaakin. Ei myöskään kannata pelästyä, jos välillä tuntuu, että on ihan pihalla. Siinä kohtaa minä ja muut tuutorit pistetään ulkokamppeet päälle, tullaan sun seuraksi ja yhdessä mietitään, mihinkäs sitä tässä kohtaa nyt oltais sitten menossa.