Syyskuun 2016 sociuslainen

Perjantai 1.2.2019 - Pauliina

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?pauliina.jpg
Hei! Olen Pauliina, yleensä hyvin innokas sosiaalityön toisen vuoden opiskelija. Ennen kuin löysin kutsumukseni sossutätinä, opiskelin ympäristöinsinööriksi Suomen Chicagossa. Kiinnostuin sosiaalityöstä, koska halusin tehdä työtä, jota pidän tärkeänä ja merkityksellisenä. Sossuilu on kaikessa ihanuudessaan juuri se mitä haluan tehdä, joten siksi.
 
Mitä kuuluu?
Juuri nyt kuuluu oikein hyvää. Vietin ihanan, mutta myös raskaan viikonlopun kotiseudullani Vantaalla ja sain kuulla puhuvani nykyään oudosti! Liekö kiero savolaisuus tarttunut vai mistä on kyse, joka tapauksessa pientä identiteettikriisiä havaittavissa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pauliina, koiranomistaja, samojedi, sosiaalityö

Toukokuun 2016 sociuslainen

Lauantai 5.1.2019 klo 13:53 - Heli

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?heli.JPG
Moips, oon Heli ja opiskelen sosiaalitieteitä, joiden ensimmäinen vuosi alkaa kohta olla paketissa. Kun keväällä -14 kirjoitukset koittivat, en ollut vielä varma mihin haluaisin opiskelemaan. Sen kyllä tiesin, että yhteiskunnalliset ja yhteisölliset asiat kiinnostavat, ja kävin Kuopiossa sosiaalityön sekä Jyväskylässä yhteiskuntapolitiikan pääsykokeissa lähes olemattomilla lukemisilla. Hain myös varalta Jyväskylän HUMAK:iin ja sinne pääsinkin kokeilemaan, olisiko AMK-elämä minua varten. Muutaman kuukauden päästä palasin kuitenkin kotikaupunkiini Kuopioon ja viime keväänä löysin vaihtoehdon opiskella sosiaalitieteitä, otin pääsykokeisiin luvun vähän suuremmalla vakavuudella sillä kertaa, ja täällä sitä ollaan. Minua motivoi yrittämään uudelleen myös pitkäaikainen haaveeni opiskella yliopistotasolla jotain minua kiinnostavaa. Oon kyllä viihtynyt tosi hyvin enkä kadu pätkääkään tähän tilanteeseen johtaneita valintoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: heli, mökki, kesäihminen

Huhtikuun 2016 sociuslainen

Perjantai 4.1.2019 klo 13:53 - Elina

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?elinat.jpg

Heippa! Mie oon Elina, ensimmäisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija. Olen Joensuun suunnalta lähtöisin oleva seikkailija, joka löysi unelma-alansa täältä Savon sydämestä. Päätös hakea opiskelemaan yhteiskuntatieteitä juuri tänne Kuopioon kypsyi pikkuhiljaa lukion viimeisinä vuosina, ja tätä päätöstä en ole katunut kertaakaan! Yhteiskunnalliset asiat ovat olleet aina minun juttu ja sosiaalitieteet tuntuu juuri oikealta paikalta kasvattaa tätä tiedonjanoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: elina, joensuu, pariisinkevät

Maaliskuun 2016 sociuslainen

Torstai 3.1.2019 klo 13:53 - Essi

uka olet, mitä opiskelet ja miksi?
Terve! Olen Essi, hallituksen hankkija. Opiskelen sosiaalityötä kolmatta vuotta ja tällä hetkellä yritän naputella kandiani etiäpäin. Mulle päätös lähteä opiskelemaan sosiaalityötä kehittyi lukion abivuoden aikana. Sillä hetkellä mun elämässä oli paljon ihmisiä, joilla meni melkoisen huonosti elämässään ja mua turhautti todella paljon ettei kukaan aikuinen tehny näiden ihmisten eteen oikeastaan mitään. Siksi mä päätin hakee alalle, jossa voi ainakin yrittää auttaa muita.
Mitä kuuluu?
Mulle kuuluu tällä hetkellä tosi hyvää! Paljon hyviä asioita on tapahtunut tän kevään aikana, opiskelukavereiden kanssa on hauskempaa kuin ehkä ikinä ja aurinkokin paistaa! Kiirettä vaan tosiaan pitää opiskeluiden puolesta, kun jäi syksyn puolella oikeestaan kaikki hommat tekemättä. Mutta nyt on draivi päällä ja karsin 20 op edestä ”turhia” kursseja pois nyt tältä vuodelta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: essi, hankkija, sosiaalityö

Helmikuun 2016 sociuslainen

Keskiviikko 2.1.2019 - Essi & Mira

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? 
Moiks, minä oon Mira, Turun seudulta alkujaan kotosin oleva ihmisintoilija ihan päästä varpaisiin ja kuuleman mukaan taiteilijasielu siinä ohella. Opiskelen meidän sociuslaisten kahdesta valtavirrasta siellä sosiaalitieteiden puolella, nyt kolmatta vuotta, ja pääaineena sosiaalipsykologia. Miksi? Koska psykologia, ihmiset ja vuorovaikutteinen auttaminen ♥
Mitä kuuluu?
Just tällä hetkellä kuuluu ihan kivoja asioita! Vähän olen sairastellut tässä taannoin, mutta onneksi kalenteri näyttää niinkin tyhjää kuin keskimäärin kaksi tuntia luentoja viikossa, eikä ole kipeänä tarvinnut hilautua yliopistolle. Paranemaan päin ollaan onneksi! Kevään opintosisällöt ja kurssivalinnat miellyttää – samoin valittu kandin aihe, jota en ole vielä kerennyt käytännössä työstää. Sinänsä ihanaa, että maailmasta löytyy niin paljon asioita ja tekemistä, joiden parissa aika vaan häviää jonnekin; mutta oisi kyllä tosi jees, jos kaiken mukavan osais priorisoida paremmin valmistumista tukevaan järjestykseen…enkä takuuvarmasti ole ainoa, joka voisi allekirjoittaa tämän :> Kuuluu mulle tietty muutakin kuin näitä opintojuttua, älkää huolestuko.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mira, turku, sosiaalipsykologia

Tammikuun 2016 sociuslainen

Tiistai 1.1.2019 - Olli & Tahvo

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?
Olen Tahvo. Opiskelen sosiaalipsykologiaa. Se on kivaa. Eli kolmannen vuoden opiskelija, joka eksyi Kuopioon betonihelvetistä (Kouvolasta) pari vuotta sitten ja nykyään ei voisi kuvitellakkaan opiskelevansa muualla tai mitään muuta alaa.
Mitä kuuluu?
Hyväää! Alkuvuosi on ollut hyvin kiireinen eri järjestöhommien kanssa ja kandiakin täytynyt pikkuhiljaa kirjotella. Joka tapauksessa kaikki menee loistavasti tällä hetkellä, viikonlopun SYYn aktiivipäiviä odotellessa.. atm istun julkistalouden luennolla, ehkä sen vuoksi näin positiiviset fiilikset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tahvo, töttö, vmp

« Uudemmat kirjoitukset