Huhtikuun 2018 sociuslainen

Maanantai 18.2.2019 - Jenni & Perttu

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?perttu.jpg
Moro! Mä oon Perttu Pakkanen, kolmannen vuoden opiskelija sosiaalipsykologian pääaineesta. Lukioaikoinani Siilinjärvellä 2-tahtisen mopon pakokaasun ja röökin sekoitteisen ilman vahvistamana huomasin, että ihmisten väliset verkostot saattavat johtua jostain muustakin syystä kuin energiajuomien virkistysvaikutuksen tuomasta rohkeudesta. Pseudopsykologiaa olen harrastanut siitä asti luullen, että tiedän ihmisten käyttäytymisestä vähintään yhtä paljon kuin keskiverto siilinjärveläinen. Tämän innoittamana muutin Rypysuon metropoliin päästyäni opiskelemaan tähän hienoon yliopistoon, minkä jälkeen olen oppinut koko ajan lisää siitä, että en oikeastaan tiedä sosiaalipsykologian kentästä vielä juuri mitään. Tarkkaa syytä en opiskeluni alkuperäiselle motivaatiolle osaa sanoa, mutta siitä huolimatta ne jaksaa vielä kiinnostaa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perttu, siilinjärvi, kaksitahti, pseudopsykologi

Maaliskuun 2018 sociuslainen

Sunnuntai 17.2.2019 - Jenni & Reeta

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?reeta.jpg
Heipä hei hyvät ihmiset! Minä olen Reeta Karoliina Karjalainen suoraan Kajaanin lintukodosta ja opiskelen nyt kolmatta vuotta sosiaalityötä. Tähän miksi-kysymykseen on hiukan hankalampi vastata, koskapa monista aiemmista vastaajista poiketen itselläni sossukouluun hakeminen oli oikeastaan jo yläasteelta (?) asti selvää ja sitten vaan suunnitelman mukaisesti luin pääsykoekirjan hirveän monesti ja pääsin sisään. Mutta jos nyt syvimpiä tuntojani ja motiivejani kaivelen, niin kaipa siinä taustalla on kiehtonut ajatus sosiaalityöstä sopivan käytännönläheisenä ja samalla maailmaa pienin askelin parantavana alana. Että semmoinen tarina tämän alavalinnan taustalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kajaani, reeta, sosiaalityö

Helmikuun 2018 sociuslainen

Lauantai 16.2.2019 - Jenni & Julia

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?julia.JPG
Olen Julia Koskinen ja opiskelen sosiaalitieteitä ensimmäistä vuotta. Etsiskelin elämälleni suuntaa kolmisen vuotta ja eksyin sosiaalitieteisiin oikeastaan vahingossa ja täällä ollaan.
Mitä sinulle kuuluu?
Kiireestä ja maailman yleisestä kamaluuden tilasta huolimatta mun henkilökohtaiseen elämään kuuluu ihan hyvää!
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Sociuslaisuus on minulle ihania tyyppejä, yhdessäoloa ja sielut pysäyttävää karaokelaulantaa.
Mitä teet, kun vietät vapaa-aikaa?
Vapaa-ajalla käyn salilla, yritän opetella soittamaan ukulelea ja vietän Harry Potter – ja Greyn anatomia maratoneja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ukulele, harrypotter, julia, varapuheenjohtaja

Tammikuun 2018 sociuslainen

Perjantai 15.2.2019 - Jenni Hiltunen

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?antti.jpg
Hei! Olen Antti, sosiologian parissa kangerteleva maisteriopiskelija, jos näin voi sanoa. Alkujaan hakeuduin opiskelemaan yhteiskuntatieteitä siksi, että äitini ei suonut minun jäävän tyystin osattomaksi siviilipalvelukseni loppuessa ja ehdotti yhteiskuntatieteiden pariin hakeutumista. Pääsykoekirjaa lehteillessäni huomasin yhteiskuntatieteellisten silmälasien tuntuvan nokalla mielekkäiltä, ja tässä sitä nyt ollaan – aika eksyksissä.
Mitä sinulle kuuluu?
Ilahduksekseni voisin sanoa, että aika monipuolista: yhtäältä mielenterveydelliset ja elämänlaadulliset vajeet vaivaavat, toisaalta aurinko helottaa viimein tuolla ulkona, musiikilliset löydöt elävöittävät, kirjojen maailmat tuntuvat kiinnostavilta, kahvi on maukasta, ja sain kaverin Netflix-tunnukset käyttööni – kuulumisteni metanarratiivi voisikin olla joku sentapainen, että kannattaa yrittää nauttia pienistä asioista.
 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: huonepohdiskelija, antti, cheekfilosofia

Joulukuun 2017 sociuslainen

Torstai 14.2.2019 - Tuukka & Petri

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?petri.jpg
Terveppä terve, nimi on Petri Rissanen. Olen 21-vuotias miehenalku alun perin Iisalmesta. Opiskelen sosiaalitieteitä toista vuotta, jossa pääaineekseni tulen valitsemaan sosiaalipsykologian. Sosiaalipsykologiaa aion opiskella, koska minua kiinnostaa ihmisten toiminta ryhmissä ja ylipäänsä sosiaalisissa tilanteissa. Olen valinnut sivuaineekseni kauppatieteet, tarkemmin johtaminen ja markkinointi, koska koen sen tukevan parhaiten pääainettani sosiaalipsykologiaa.
Mitä kuuluu?
Kiitos hyvää! Joululoma kolkuttelee jo ja nyt on menossa viimeiset stressailut työn ja koulun ohessa tältä vuodelta. Joulukuu tähän asti on siis ollut täynnä koulua ja töitä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: petri, cheek, rahis, lukijamies

Marraskuun 2017 sociuslainen

Keskiviikko 13.2.2019 - Tuukka & Elina

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?elina.jpg
Olen Elina, 26-vuotias uunituore sosiaalipsykologian maisteri. Alunperin hinku oli kovasti muualle opiskelemaan, mutta lopulta synnyinkaupungista Savon sydämestä löytyi opiskelupaikka vuonna 2012. Sosiaalipsykologian ja sosiaalityön väliltä tein valinnan ja sosiaalipsykologian valitsin siksi, että siinä on niin laajat mahdollisuudet suuntautua eri aloille. Toisaalta hain vuonna 2015 myös sosiaalityön opinto-oikeuden ja aloitan sosiaalityön graduprojektin keväällä 2018. Nyt olen valmistunut sosiaalipsykologiasta, jossa olen suuntautunut HR-alalle ja työkokemusta on karttunut opintojen aikana myös laajasti eri sosiaalityönkentiltä. Tällä hetkellä vielä kiinni HR-hommissa, katsotaan, mitä mahdollisuuksia tulevaisuus tuo mukanaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maisteri, elina, hr, sosiopaattelija

Lokakuun 2017 sociuslainen

Tiistai 12.2.2019 - Tuukka & Antton

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?antton.jpg
Moro vaan! Oon Antton Raschka, 23-vuotias uunituore fuksi Vantaalta, noin kilometrin susirajan sisäpuolelta.
Pähkäilyn ja ihmettelyn ja kokeilemisen kautta päädyin pääsin tänne Kuopioon lukemaan sosiaalityötä, koska sisäinen yhteiskuntatieteilijähumanistini kaipaa teorian kylkeen myös ammatin, jossa tehdään töitä ihmisten kanssa ja heidän edukseen. Yliopistomaailma tarjoaa ammattikorkeaa huomattavasti laajemmat mahdollisuudet opiskella myös muuta kuin just sitä itseään.
 
Mitä kuuluu?
Aivan loistavaa! Kuopio on kaikin puolin kermainen kaupunki täynnä aitoja ihmisiä. Minut on otettu niin avosylin vastaan, että PK-seutulaiselle ominainen ylimielisyys ja minäkeskeisyys sulavat väkisinkin pois. Yliopisto on pätevä ja sen väki parhautta. Jos mietityttää lähteä näinkin pohjoiseen niin älä suotta epäile. Täälläkin on elämää. Sitä paitsi, täällähän se mualiman napa on. Tossa se on torilla. Oikeesti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: antton, vantaa, sosiaalimies, diogenes

Syyskuun 2017 sociuslainen

Maanantai 11.2.2019 - Tuukka & Veera

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?veera.jpg
Heippahei, nimi on Leppäsen Veera ja toinen vuosi sosiaalityön opintoja starttaa ihan näillä näppäimillä.
Viime syksynä muutin muuttolintujen mukana tänne Kuopioon, mistäpä muualtakaan kuin Suomen Chicagosta eli Lahesta! Katujen gangsteri kohtasi vertaisensa: luentosalin penkin, mutta hetkeäkään en ole katunut! Sosiaalityön opintoihin minut aikoinaan innoitti samaa alaa opiskeleva isosiskoni. Työskentely ihmisten parissa ja heidän arjessaan sekä mahdollisuus vaikuttaa niin yksilötason kuin yhteiskunnallisenkin tason epäkohtiin ovat omat motiivini tämän opintosuunnan valitsemisen taustalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: veera, lahti, tuutori, johtotähti

Toukokuun 2017 sociuslainen

Sunnuntai 10.2.2019 - Tuukka & Netta

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?netta.jpg
Moikka vaan kaikille! Minä oon Netta Oinas, 19-vuotias sosiaalityön opiskelija. Syksyllä alkaa toinen vuosi opintojen parissa ja samalla tuutorihommat, aika huikeeta!
Muutin viime syksynä Oulusta ja olen todella onnellinen, että päätin hakea opiskelemaan juuri Kuopioon. Kuopio on tarjonnut mielenkiintoisen opiskelijaelämän, ystäviä, hyviä liikuntamahdollisuuksia sekä upeat maisemat, vaikka Neulamäen mäki alkaa jo henkisesti hieman hapottaa näköalatornin upeista maisemista huolimatta. Sosiaalityöhön päätin hakea abivuoden syksyllä, kun mietin omia asenteita ja ajatuksia yhteiskunnallisista ilmiöistä ja siitä, miten haluaisin itse vaikuttaa mahdollisimman monella tasolla; käytännön kentällä sekä rakenteita muuttamalla. Odotan jo innolla ensi vuoden aineopintoja ja syventävää katsausta sosiaalityön eri kohdeilmiöihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: netta, tuutori, oulu, aamupuuro

Huhtikuun 2017 sociuslainen

Lauantai 9.2.2019 - Tuukka & Markus

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?markus.jpg
Oikein hyvää päivää sinulle. Olen Markus Komonen ja opiskelen nyt viidettä vuotta(vaikka kirjoilla olen ollut kuusi vuotta). Pääaineeni on sosiologia ja taisimme olla ensimmäinen vuosikurssi, joille tuli nykyinen malli, eli pääaine valitaan vasta kandin yhteydessä. Kuopioon päädyin romanttisesti entisen tyttöystävän perässä, mutta yhteiskuntatieteet on aina kiinnostanut tosi paljon ja lopetin fyssariopinnot kesken, kun pääsin tänne. Tykkään tarkastella asioita ilman absoluuttista totuutta ja varmaan se on kiinnostanut yhteiskuntatieteissä eniten. Elämä olisi todella tylsää, ellei olisi asioita, joista on eri mieltä jonkun kanssa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: markus, sosiologia, salaatti, kettujapaavi

Maaliskuun 2017 sociuslainen

Perjantai 8.2.2019 - Tuukka & Niko

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?niko.jpg
Moi, mä oon Niko Jokihaara, 20v fuksi, jolle kaikki oli Kuopiossa uutta vielä muutama kuukausi sitten! Syksyllä starttasi siis sosiaalitieteiden opinnot, ja täytyy kyllä sanoa, että en ole ehkä koskaan kokenut samanlaista tunnetta siitä, että olen just oikeassa paikassa. Sosiaalitieteiden pariin päädyin ensin yritettyäni psykalle, mutta täällä mä olen nyt jäädäkseni! Sosiaalitieteissä parasta on mahdollisuus vaikuttaa, erilaisten ryhmäilmiöiden tutkiminen sekä mulle tärkeiden teemojen, kuten tasa-arvoisuuden keskeisyys opinnoissa. Tää on se mun ala, parhautta!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: niko, pori, tuutori, fuksi, vappufani

Helmikuun 2017 sociuslainen

Torstai 7.2.2019 - Tuukka & Elli

Kuka olet ja mitä opiskelet?elli.jpg
Moikka, mie oon Luukkasen Elli ja vähän aikaa sitten tuli jo 22 vuotta mittariin ja ikäkriisiä alkaa jo pukkamaan, pittääkö miun jo aikuistua? Nytten opiskelen toista vuotta sosiaalitieteitä ja alusta asti on ollu vahvana mielessä, että otan sitten sosiaalipsykologian pääaineeksi. Oman alan löytäminen, Kuopioon paikkakuntana rakastuminen, mahtavan fuksivuoden kokeminen, uusiin ja ihaniin ihmisiin tutustuminen, ystävien saaminen, ehkäpä vielä toisen hullumman opiskeluvuoden kokeminen ja vuoden alusta alkaneet hallitushommat ovat tehneet miun viimeisimmistä vuosista elämäni parhaat. Näistä kaikista ihmisistä ja kokemuksista saa vaan olla kiitollinen. Elän aina kaiken ku viimestä päivää ja niin paljon riemuntäyteisiä hetkiä näihin vuosiin jo mahtuu, joita voin sitten vanhana mummukkana muistella! Eikä minun seikkailut tule tähän loppumaan, vaan ensi vuonna olenkin sitten jossain päin Eurooppaa vaihdossa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: elli, vaihtari, yökkäri

Tammikuun 2017 sociuslainen

Keskiviikko 6.2.2019 - Tuukka & Petra

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? petra.jpg
Mä oon Petra Rättäri, fuksivuotta viettävä, kohta 20-vuotias, sosiaalityön opiskelija. Mun tarina sosiaalityön pariin alkoi suunnilleen vuosi sitten Opintopolkua selaillen. Monien tuntien selailun jälkeen löysin lopulta sosiaalityön yhteiskuntatieteiden valikoimasta, ja huomasinkin sen sisältävän paljon teemoja ja aiheita mitä omilta opinnoiltani kaipailinkin. Laitoin sitten hakemuksen sosiaalityön puolelle ja kova pääsykokeisiin pänttääminen näytti tuottavan myöskin tulosta. (: Tähän mennessä sosiaalityön opinnot onkin tuntunu mulle just osuvalta alalta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: petra, räpsy, räppäri, hollola

Joulukuun 2016 sociuslainen

Tiistai 5.2.2019 - Jenni

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?jenni2.jpg
Olen Hiltusen Jenni ja opiskelen ekaa vuotta sosiaalityötä. Opiskelin aiemmin kansalaistoimintaa ja nuorisotyötä HUMAK:ssa, mutta se ei herättänyt minussa sen suurempia intohimoja. Halusin tehdä jotain, jonka vaikutukset, työtavat, teoriapohja ja kaikki on selkeämpää. Olen varmaan heti kävelemään opittuani alkanut kokemaan ihmiskohtalot raskaasti sydämelläni, joten haluan auttaa sen minkä pystyn. Ja sosiaalityö varmaan on hyvä reitti siihen. Sidenotena kerron, että jos en olisi lapsena pysähtynyt ja jäänyt odottamaan viimeisiä kanssahiihtäjiä hiihtokilpailuissa ja jäänyt siten itse viimeiseksi, kuka tietää miten ansioitunut sivakoija olisin tänä päivänä.
Mitä kuuluu?
Kuuluu hyvää. Olen tänä syksynä oppinut kanavoimaan sietokykyni rajoilla keikkuvan stressin luovaan tekemiseen. Siksipä ranteessani lienee jatkuva tulehdustila alituisen neulomisen seurauksena.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jenni, queen, jouluihminen

Marraskuun 2016 sociuslainen

Maanantai 4.2.2019 - Anna

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?anna2.jpeg

Heippa vaan kaikille! Mä oon Anna Hätinen 21v fuksi joka nyt on asustellu noin viitisen vuotta Kuopiossa. Aloitin nyt syksyllä opiskelemaan sosiaalitieteitä ja voin vaan todeta että oon enemmän kuin omalla alalla! Vietin tosiaan pari välivuotta lukion jälkeen ja keväällä 2015 ihan vahingossa löysin sosiaalitieteet ja päädyin laittamaan sen osaksi yhteishakua. Tosin laitoin sen silloin sinne hakuun ihan vaan siksi, että saisin kelalta tuet. Ja ai että sitä surkuhupaisuuden päivää, kun oon pääsykokeessa sen kummempia lukematta, ja tajuan että tässä on se mun juttu. Sinä keväänä ei vielä napannut opiskelupaikka, mutta päätin että ens vuonna siellä ollaan ja niinhän siinä sitten kävi. JES!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hätiskä, fuksi, tuhmapiparijuhla

Lokakuun 2016 sociuslainen

Lauantai 2.2.2019 - Anna

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?anna.jpg
Nimeni on Anna Hellsten ja opiskelen kolmatta vuotta sosiaalitieteitä. Viime keväänä valitsin pääaineekseni sosiologian, eikä kaduta. Kyseessä on ala, joka mahdollistaa omien mielenkiinnon kohteiden seuraamisen ja oikeasti niiden tutkimisen. Olen ihminen, joka kiinnostuu vähän kaikesta ja vähän milloin sattuu, joten on huippua, että niin sanottuja vääriä valintoja ei ole. Tykkään!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hellsten, sosiologia, epäitsekkyys

Syyskuun 2016 sociuslainen

Perjantai 1.2.2019 - Pauliina

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?pauliina.jpg
Hei! Olen Pauliina, yleensä hyvin innokas sosiaalityön toisen vuoden opiskelija. Ennen kuin löysin kutsumukseni sossutätinä, opiskelin ympäristöinsinööriksi Suomen Chicagossa. Kiinnostuin sosiaalityöstä, koska halusin tehdä työtä, jota pidän tärkeänä ja merkityksellisenä. Sossuilu on kaikessa ihanuudessaan juuri se mitä haluan tehdä, joten siksi.
 
Mitä kuuluu?
Juuri nyt kuuluu oikein hyvää. Vietin ihanan, mutta myös raskaan viikonlopun kotiseudullani Vantaalla ja sain kuulla puhuvani nykyään oudosti! Liekö kiero savolaisuus tarttunut vai mistä on kyse, joka tapauksessa pientä identiteettikriisiä havaittavissa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pauliina, koiranomistaja, samojedi, sosiaalityö

Toukokuun 2016 sociuslainen

Lauantai 5.1.2019 klo 13:53 - Heli

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?heli.JPG
Moips, oon Heli ja opiskelen sosiaalitieteitä, joiden ensimmäinen vuosi alkaa kohta olla paketissa. Kun keväällä -14 kirjoitukset koittivat, en ollut vielä varma mihin haluaisin opiskelemaan. Sen kyllä tiesin, että yhteiskunnalliset ja yhteisölliset asiat kiinnostavat, ja kävin Kuopiossa sosiaalityön sekä Jyväskylässä yhteiskuntapolitiikan pääsykokeissa lähes olemattomilla lukemisilla. Hain myös varalta Jyväskylän HUMAK:iin ja sinne pääsinkin kokeilemaan, olisiko AMK-elämä minua varten. Muutaman kuukauden päästä palasin kuitenkin kotikaupunkiini Kuopioon ja viime keväänä löysin vaihtoehdon opiskella sosiaalitieteitä, otin pääsykokeisiin luvun vähän suuremmalla vakavuudella sillä kertaa, ja täällä sitä ollaan. Minua motivoi yrittämään uudelleen myös pitkäaikainen haaveeni opiskella yliopistotasolla jotain minua kiinnostavaa. Oon kyllä viihtynyt tosi hyvin enkä kadu pätkääkään tähän tilanteeseen johtaneita valintoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: heli, mökki, kesäihminen

Huhtikuun 2016 sociuslainen

Perjantai 4.1.2019 klo 13:53 - Elina

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?elinat.jpg

Heippa! Mie oon Elina, ensimmäisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija. Olen Joensuun suunnalta lähtöisin oleva seikkailija, joka löysi unelma-alansa täältä Savon sydämestä. Päätös hakea opiskelemaan yhteiskuntatieteitä juuri tänne Kuopioon kypsyi pikkuhiljaa lukion viimeisinä vuosina, ja tätä päätöstä en ole katunut kertaakaan! Yhteiskunnalliset asiat ovat olleet aina minun juttu ja sosiaalitieteet tuntuu juuri oikealta paikalta kasvattaa tätä tiedonjanoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: elina, joensuu, pariisinkevät

Maaliskuun 2016 sociuslainen

Torstai 3.1.2019 klo 13:53 - Essi

uka olet, mitä opiskelet ja miksi?
Terve! Olen Essi, hallituksen hankkija. Opiskelen sosiaalityötä kolmatta vuotta ja tällä hetkellä yritän naputella kandiani etiäpäin. Mulle päätös lähteä opiskelemaan sosiaalityötä kehittyi lukion abivuoden aikana. Sillä hetkellä mun elämässä oli paljon ihmisiä, joilla meni melkoisen huonosti elämässään ja mua turhautti todella paljon ettei kukaan aikuinen tehny näiden ihmisten eteen oikeastaan mitään. Siksi mä päätin hakee alalle, jossa voi ainakin yrittää auttaa muita.
Mitä kuuluu?
Mulle kuuluu tällä hetkellä tosi hyvää! Paljon hyviä asioita on tapahtunut tän kevään aikana, opiskelukavereiden kanssa on hauskempaa kuin ehkä ikinä ja aurinkokin paistaa! Kiirettä vaan tosiaan pitää opiskeluiden puolesta, kun jäi syksyn puolella oikeestaan kaikki hommat tekemättä. Mutta nyt on draivi päällä ja karsin 20 op edestä ”turhia” kursseja pois nyt tältä vuodelta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: essi, hankkija, sosiaalityö

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »