Syyskuun 2017 sociuslainen

Maanantai 11.2.2019 - Tuukka & Veera

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?veera.jpg
Heippahei, nimi on Leppäsen Veera ja toinen vuosi sosiaalityön opintoja starttaa ihan näillä näppäimillä.
Viime syksynä muutin muuttolintujen mukana tänne Kuopioon, mistäpä muualtakaan kuin Suomen Chicagosta eli Lahesta! Katujen gangsteri kohtasi vertaisensa: luentosalin penkin, mutta hetkeäkään en ole katunut! Sosiaalityön opintoihin minut aikoinaan innoitti samaa alaa opiskeleva isosiskoni. Työskentely ihmisten parissa ja heidän arjessaan sekä mahdollisuus vaikuttaa niin yksilötason kuin yhteiskunnallisenkin tason epäkohtiin ovat omat motiivini tämän opintosuunnan valitsemisen taustalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: veera, lahti, tuutori, johtotähti

Toukokuun 2017 sociuslainen

Sunnuntai 10.2.2019 - Tuukka & Netta

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?netta.jpg
Moikka vaan kaikille! Minä oon Netta Oinas, 19-vuotias sosiaalityön opiskelija. Syksyllä alkaa toinen vuosi opintojen parissa ja samalla tuutorihommat, aika huikeeta!
Muutin viime syksynä Oulusta ja olen todella onnellinen, että päätin hakea opiskelemaan juuri Kuopioon. Kuopio on tarjonnut mielenkiintoisen opiskelijaelämän, ystäviä, hyviä liikuntamahdollisuuksia sekä upeat maisemat, vaikka Neulamäen mäki alkaa jo henkisesti hieman hapottaa näköalatornin upeista maisemista huolimatta. Sosiaalityöhön päätin hakea abivuoden syksyllä, kun mietin omia asenteita ja ajatuksia yhteiskunnallisista ilmiöistä ja siitä, miten haluaisin itse vaikuttaa mahdollisimman monella tasolla; käytännön kentällä sekä rakenteita muuttamalla. Odotan jo innolla ensi vuoden aineopintoja ja syventävää katsausta sosiaalityön eri kohdeilmiöihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: netta, tuutori, oulu, aamupuuro

Huhtikuun 2017 sociuslainen

Lauantai 9.2.2019 - Tuukka & Markus

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?markus.jpg
Oikein hyvää päivää sinulle. Olen Markus Komonen ja opiskelen nyt viidettä vuotta(vaikka kirjoilla olen ollut kuusi vuotta). Pääaineeni on sosiologia ja taisimme olla ensimmäinen vuosikurssi, joille tuli nykyinen malli, eli pääaine valitaan vasta kandin yhteydessä. Kuopioon päädyin romanttisesti entisen tyttöystävän perässä, mutta yhteiskuntatieteet on aina kiinnostanut tosi paljon ja lopetin fyssariopinnot kesken, kun pääsin tänne. Tykkään tarkastella asioita ilman absoluuttista totuutta ja varmaan se on kiinnostanut yhteiskuntatieteissä eniten. Elämä olisi todella tylsää, ellei olisi asioita, joista on eri mieltä jonkun kanssa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: markus, sosiologia, salaatti, kettujapaavi

Maaliskuun 2017 sociuslainen

Perjantai 8.2.2019 - Tuukka & Niko

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?niko.jpg
Moi, mä oon Niko Jokihaara, 20v fuksi, jolle kaikki oli Kuopiossa uutta vielä muutama kuukausi sitten! Syksyllä starttasi siis sosiaalitieteiden opinnot, ja täytyy kyllä sanoa, että en ole ehkä koskaan kokenut samanlaista tunnetta siitä, että olen just oikeassa paikassa. Sosiaalitieteiden pariin päädyin ensin yritettyäni psykalle, mutta täällä mä olen nyt jäädäkseni! Sosiaalitieteissä parasta on mahdollisuus vaikuttaa, erilaisten ryhmäilmiöiden tutkiminen sekä mulle tärkeiden teemojen, kuten tasa-arvoisuuden keskeisyys opinnoissa. Tää on se mun ala, parhautta!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: niko, pori, tuutori, fuksi, vappufani

Helmikuun 2017 sociuslainen

Torstai 7.2.2019 - Tuukka & Elli

Kuka olet ja mitä opiskelet?elli.jpg
Moikka, mie oon Luukkasen Elli ja vähän aikaa sitten tuli jo 22 vuotta mittariin ja ikäkriisiä alkaa jo pukkamaan, pittääkö miun jo aikuistua? Nytten opiskelen toista vuotta sosiaalitieteitä ja alusta asti on ollu vahvana mielessä, että otan sitten sosiaalipsykologian pääaineeksi. Oman alan löytäminen, Kuopioon paikkakuntana rakastuminen, mahtavan fuksivuoden kokeminen, uusiin ja ihaniin ihmisiin tutustuminen, ystävien saaminen, ehkäpä vielä toisen hullumman opiskeluvuoden kokeminen ja vuoden alusta alkaneet hallitushommat ovat tehneet miun viimeisimmistä vuosista elämäni parhaat. Näistä kaikista ihmisistä ja kokemuksista saa vaan olla kiitollinen. Elän aina kaiken ku viimestä päivää ja niin paljon riemuntäyteisiä hetkiä näihin vuosiin jo mahtuu, joita voin sitten vanhana mummukkana muistella! Eikä minun seikkailut tule tähän loppumaan, vaan ensi vuonna olenkin sitten jossain päin Eurooppaa vaihdossa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: elli, vaihtari, yökkäri

Tammikuun 2017 sociuslainen

Keskiviikko 6.2.2019 - Tuukka & Petra

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? petra.jpg
Mä oon Petra Rättäri, fuksivuotta viettävä, kohta 20-vuotias, sosiaalityön opiskelija. Mun tarina sosiaalityön pariin alkoi suunnilleen vuosi sitten Opintopolkua selaillen. Monien tuntien selailun jälkeen löysin lopulta sosiaalityön yhteiskuntatieteiden valikoimasta, ja huomasinkin sen sisältävän paljon teemoja ja aiheita mitä omilta opinnoiltani kaipailinkin. Laitoin sitten hakemuksen sosiaalityön puolelle ja kova pääsykokeisiin pänttääminen näytti tuottavan myöskin tulosta. (: Tähän mennessä sosiaalityön opinnot onkin tuntunu mulle just osuvalta alalta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: petra, räpsy, räppäri, hollola

Joulukuun 2016 sociuslainen

Tiistai 5.2.2019 - Jenni

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?jenni2.jpg
Olen Hiltusen Jenni ja opiskelen ekaa vuotta sosiaalityötä. Opiskelin aiemmin kansalaistoimintaa ja nuorisotyötä HUMAK:ssa, mutta se ei herättänyt minussa sen suurempia intohimoja. Halusin tehdä jotain, jonka vaikutukset, työtavat, teoriapohja ja kaikki on selkeämpää. Olen varmaan heti kävelemään opittuani alkanut kokemaan ihmiskohtalot raskaasti sydämelläni, joten haluan auttaa sen minkä pystyn. Ja sosiaalityö varmaan on hyvä reitti siihen. Sidenotena kerron, että jos en olisi lapsena pysähtynyt ja jäänyt odottamaan viimeisiä kanssahiihtäjiä hiihtokilpailuissa ja jäänyt siten itse viimeiseksi, kuka tietää miten ansioitunut sivakoija olisin tänä päivänä.
Mitä kuuluu?
Kuuluu hyvää. Olen tänä syksynä oppinut kanavoimaan sietokykyni rajoilla keikkuvan stressin luovaan tekemiseen. Siksipä ranteessani lienee jatkuva tulehdustila alituisen neulomisen seurauksena.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jenni, queen, jouluihminen

Marraskuun 2016 sociuslainen

Maanantai 4.2.2019 - Anna

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?anna2.jpeg

Heippa vaan kaikille! Mä oon Anna Hätinen 21v fuksi joka nyt on asustellu noin viitisen vuotta Kuopiossa. Aloitin nyt syksyllä opiskelemaan sosiaalitieteitä ja voin vaan todeta että oon enemmän kuin omalla alalla! Vietin tosiaan pari välivuotta lukion jälkeen ja keväällä 2015 ihan vahingossa löysin sosiaalitieteet ja päädyin laittamaan sen osaksi yhteishakua. Tosin laitoin sen silloin sinne hakuun ihan vaan siksi, että saisin kelalta tuet. Ja ai että sitä surkuhupaisuuden päivää, kun oon pääsykokeessa sen kummempia lukematta, ja tajuan että tässä on se mun juttu. Sinä keväänä ei vielä napannut opiskelupaikka, mutta päätin että ens vuonna siellä ollaan ja niinhän siinä sitten kävi. JES!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hätiskä, fuksi, tuhmapiparijuhla

Lokakuun 2016 sociuslainen

Lauantai 2.2.2019 - Anna

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?anna.jpg
Nimeni on Anna Hellsten ja opiskelen kolmatta vuotta sosiaalitieteitä. Viime keväänä valitsin pääaineekseni sosiologian, eikä kaduta. Kyseessä on ala, joka mahdollistaa omien mielenkiinnon kohteiden seuraamisen ja oikeasti niiden tutkimisen. Olen ihminen, joka kiinnostuu vähän kaikesta ja vähän milloin sattuu, joten on huippua, että niin sanottuja vääriä valintoja ei ole. Tykkään!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hellsten, sosiologia, epäitsekkyys

Syyskuun 2016 sociuslainen

Perjantai 1.2.2019 - Pauliina

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?pauliina.jpg
Hei! Olen Pauliina, yleensä hyvin innokas sosiaalityön toisen vuoden opiskelija. Ennen kuin löysin kutsumukseni sossutätinä, opiskelin ympäristöinsinööriksi Suomen Chicagossa. Kiinnostuin sosiaalityöstä, koska halusin tehdä työtä, jota pidän tärkeänä ja merkityksellisenä. Sossuilu on kaikessa ihanuudessaan juuri se mitä haluan tehdä, joten siksi.
 
Mitä kuuluu?
Juuri nyt kuuluu oikein hyvää. Vietin ihanan, mutta myös raskaan viikonlopun kotiseudullani Vantaalla ja sain kuulla puhuvani nykyään oudosti! Liekö kiero savolaisuus tarttunut vai mistä on kyse, joka tapauksessa pientä identiteettikriisiä havaittavissa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pauliina, koiranomistaja, samojedi, sosiaalityö

Toukokuun 2016 sociuslainen

Lauantai 5.1.2019 klo 13:53 - Heli

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?heli.JPG
Moips, oon Heli ja opiskelen sosiaalitieteitä, joiden ensimmäinen vuosi alkaa kohta olla paketissa. Kun keväällä -14 kirjoitukset koittivat, en ollut vielä varma mihin haluaisin opiskelemaan. Sen kyllä tiesin, että yhteiskunnalliset ja yhteisölliset asiat kiinnostavat, ja kävin Kuopiossa sosiaalityön sekä Jyväskylässä yhteiskuntapolitiikan pääsykokeissa lähes olemattomilla lukemisilla. Hain myös varalta Jyväskylän HUMAK:iin ja sinne pääsinkin kokeilemaan, olisiko AMK-elämä minua varten. Muutaman kuukauden päästä palasin kuitenkin kotikaupunkiini Kuopioon ja viime keväänä löysin vaihtoehdon opiskella sosiaalitieteitä, otin pääsykokeisiin luvun vähän suuremmalla vakavuudella sillä kertaa, ja täällä sitä ollaan. Minua motivoi yrittämään uudelleen myös pitkäaikainen haaveeni opiskella yliopistotasolla jotain minua kiinnostavaa. Oon kyllä viihtynyt tosi hyvin enkä kadu pätkääkään tähän tilanteeseen johtaneita valintoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: heli, mökki, kesäihminen

Huhtikuun 2016 sociuslainen

Perjantai 4.1.2019 klo 13:53 - Elina

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?elinat.jpg

Heippa! Mie oon Elina, ensimmäisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija. Olen Joensuun suunnalta lähtöisin oleva seikkailija, joka löysi unelma-alansa täältä Savon sydämestä. Päätös hakea opiskelemaan yhteiskuntatieteitä juuri tänne Kuopioon kypsyi pikkuhiljaa lukion viimeisinä vuosina, ja tätä päätöstä en ole katunut kertaakaan! Yhteiskunnalliset asiat ovat olleet aina minun juttu ja sosiaalitieteet tuntuu juuri oikealta paikalta kasvattaa tätä tiedonjanoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: elina, joensuu, pariisinkevät

Maaliskuun 2016 sociuslainen

Torstai 3.1.2019 klo 13:53 - Essi

uka olet, mitä opiskelet ja miksi?
Terve! Olen Essi, hallituksen hankkija. Opiskelen sosiaalityötä kolmatta vuotta ja tällä hetkellä yritän naputella kandiani etiäpäin. Mulle päätös lähteä opiskelemaan sosiaalityötä kehittyi lukion abivuoden aikana. Sillä hetkellä mun elämässä oli paljon ihmisiä, joilla meni melkoisen huonosti elämässään ja mua turhautti todella paljon ettei kukaan aikuinen tehny näiden ihmisten eteen oikeastaan mitään. Siksi mä päätin hakee alalle, jossa voi ainakin yrittää auttaa muita.
Mitä kuuluu?
Mulle kuuluu tällä hetkellä tosi hyvää! Paljon hyviä asioita on tapahtunut tän kevään aikana, opiskelukavereiden kanssa on hauskempaa kuin ehkä ikinä ja aurinkokin paistaa! Kiirettä vaan tosiaan pitää opiskeluiden puolesta, kun jäi syksyn puolella oikeestaan kaikki hommat tekemättä. Mutta nyt on draivi päällä ja karsin 20 op edestä ”turhia” kursseja pois nyt tältä vuodelta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: essi, hankkija, sosiaalityö

Helmikuun 2016 sociuslainen

Keskiviikko 2.1.2019 - Essi & Mira

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? 
Moiks, minä oon Mira, Turun seudulta alkujaan kotosin oleva ihmisintoilija ihan päästä varpaisiin ja kuuleman mukaan taiteilijasielu siinä ohella. Opiskelen meidän sociuslaisten kahdesta valtavirrasta siellä sosiaalitieteiden puolella, nyt kolmatta vuotta, ja pääaineena sosiaalipsykologia. Miksi? Koska psykologia, ihmiset ja vuorovaikutteinen auttaminen ♥
Mitä kuuluu?
Just tällä hetkellä kuuluu ihan kivoja asioita! Vähän olen sairastellut tässä taannoin, mutta onneksi kalenteri näyttää niinkin tyhjää kuin keskimäärin kaksi tuntia luentoja viikossa, eikä ole kipeänä tarvinnut hilautua yliopistolle. Paranemaan päin ollaan onneksi! Kevään opintosisällöt ja kurssivalinnat miellyttää – samoin valittu kandin aihe, jota en ole vielä kerennyt käytännössä työstää. Sinänsä ihanaa, että maailmasta löytyy niin paljon asioita ja tekemistä, joiden parissa aika vaan häviää jonnekin; mutta oisi kyllä tosi jees, jos kaiken mukavan osais priorisoida paremmin valmistumista tukevaan järjestykseen…enkä takuuvarmasti ole ainoa, joka voisi allekirjoittaa tämän :> Kuuluu mulle tietty muutakin kuin näitä opintojuttua, älkää huolestuko.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mira, turku, sosiaalipsykologia

Tammikuun 2016 sociuslainen

Tiistai 1.1.2019 - Olli & Tahvo

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?
Olen Tahvo. Opiskelen sosiaalipsykologiaa. Se on kivaa. Eli kolmannen vuoden opiskelija, joka eksyi Kuopioon betonihelvetistä (Kouvolasta) pari vuotta sitten ja nykyään ei voisi kuvitellakkaan opiskelevansa muualla tai mitään muuta alaa.
Mitä kuuluu?
Hyväää! Alkuvuosi on ollut hyvin kiireinen eri järjestöhommien kanssa ja kandiakin täytynyt pikkuhiljaa kirjotella. Joka tapauksessa kaikki menee loistavasti tällä hetkellä, viikonlopun SYYn aktiivipäiviä odotellessa.. atm istun julkistalouden luennolla, ehkä sen vuoksi näin positiiviset fiilikset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tahvo, töttö, vmp

« Uudemmat kirjoitukset