Tammikuun sociuslainen 2021: Ässätuutori-Mirka

Maanantai 25.1.2021 klo 14:16 - Aino K.

Tammikuun sociuslainen on vuoden 2020 Ässätuutori äänestyksen toinen voittaja Mirka! Tuutorihaku käynnistyy 26.1.2021 ja hakulomake löytyy KAMUsta. Hae tuutoriksi!

Kuka olet ja mitä opiskelet?socius_mirka_nieminen.jpeg
Olen toisen vuoden sosiaalityön opiskelija Mirka, jolla on aina kymmenen rautaa tulessa ja yritän opetella tässä elämän ohella myös lepäämään ja rentoutumaan joskus. Tänä lukuvuonna olen toiminut tuutorina, UEF-lähettiläänä, sekä käynyt töissä kaupan alalla yliopiston ohessa. Ihmissuhteet ovat minulle tärkeitä ja pyrin päivittäin soittelemaan jollekin ystävälle, jos en pysty heitä näkemään. Olen myös intohimoinen kasvien kasvattaja ja tämän hetken tavoite on pitää kaikki kasvit hengissä kesään asti.

Mitä sinulle kuuluu?
Minulle kuuluu hyvää. Vuosi 2021 on lähtenyt käyntiin hieman hitaasti, mutta pikkuhiljaa lisää opiskelua niin kyllä se vuosi taas pyörähtää käyntiin omaa tahtiaan. Arkeni on tällä hetkellä tasaisen tylsää, mutta silti aika ihanaa. En muuttaisi elämästäni mitään, paitsi ehkä reissaamaan olisi kiva taas jossain vaiheessa päästä, mutta siihen asti pitää nauttia minireissuista, kuten Puijolla kävelystä tai koirien näkemisestä lenkillä. Suosittelen kaikkia etsimään kivoja asioita omasta arjesta, niin arki on heti paljon mielenkiintoisempaa.

Mitä sociuslaisuus sinulle merkitsee?
Socius auttoi itseäni pääsemään mukaan opiskelijaelämään fuksina ja koen, että osa sociuslainen on osa opiskelijaidentiteettiäni. Ikävöin kaikkia opiskelijatapahtumia, mitä Socius järjesti, mutta toivottavasti pääsemme jossain vaiheessa takaisin hieman tapahtumarikkaampaan opiskelijaelämään, sillä kotona nyhjöttäminen (vaikka välillä sitäkin kaipaa) alkaa kyllä jo käydä hieman tylsäksi.

Mikä on auttanut sinua jaksamaan poikkeuksellisena korona-aikana?
Parisuhteeni. Olisin varmaan seonnut, jos ei olisi ollut toista, jolle jakaa omia tuntemuksiaan ja jonka kanssa viettää aikaa. Suurin osa Kuopiosta saamistani opiskelijakavereista on viettänyt aikaa muualla koronan aikana, mutta itse olen melkein koko ajan pysytellyt täällä, sillä työt ovat jatkuneet koronasta huolimatta. Arvostan kuitenkin sitä, miten paljon virtuaalimaailma mahdollistaa kavereiden kanssa kuulumisien vaihtamista ilman näkemistäkin, mutta on sitä ehtinyt useampaan otteeseen kaivatakin tässä korona-aikana. Toinen asia, mikä on itselleni noussut tärkeäksi poikkeusaikana on liikunta. Olen aina vihannut liikuntaa ala-asteen liikuntatunneista lähtien, mutta poikkeusaikana olen alkanut urheilemaan enemmän kuin ikinä ennen ja se kyllä tuntuu ihan kokonaisvaltaisena hyvinvointina.

Joulukuun sociuslainen kysyy: Mikä on lempi tv(/Netflix)-sarjasi ja miksi?
Tällä hetkellä lempi Netflix-sarjakseni on muodostunut Bridgerton/Lupin. Molempia on tullut katsottua niin paljon etten pysty valitsemaan kumpi on parempi

Sinut valittiin äänestyksessä vuoden 2020 Ässätuutoriksi! Miltä äänestyksen voittaminen tuntuu?
Äänestyksen voittaminen tuntui mahtavalta, sillä vuosi 2020 ei ollut helpoin vuosi olla tuutori ja monta kertaa vuoden aikana tuli mietittyä, että teenkö tarpeeksi tuutorina ja osaanko olla aloittaville opiskelijoille tarpeeksi tukena näin poikkeusaikana, sillä itse aloitin omat opintoni aivan eri tilanteesta kuin he. Tuntuu siltä, että sain vahvistuksen sille, että osasin olla tarpeeksi hyvä tuutori, vaikka välillä epäilin itseäni.

Mikä oli parasta tuutorina olemisessa?
Parasta tuutorina olemisessa oli uusien opiskelijoiden kanssa ajan viettäminen, sillä siinä tuntui pääsevän takaisin omien opintojen alun tunnelmiin ja jännitykseen kaikesta uudesta. Se vei myös opiskelun perusasioiden äärelle. Parasta oli kyllä ehdottomasti nähdä läheltä se, miten erilaisia persoonia omasta ryhmästä (ja muistakin mahtavista sociuksen fukseista) löytyy.

Mitä sanoisit niille, ketkä harkitsevat nyt tuutoriksi hakemista?
Tuutorivuosi opettaa paljon uusia taitoja ja erityisesti katsomaan asioita muiden lähtökohdista käsin. Tuutorina oleminen ei ole aina helppoa, mutta siitä saa myös irti paljon asioita, joita ei etukäteen oikein osaa kuvitella.

Lopuksi voit esittää kysymyksen helmikuun sociuslaiselle.
Mikä on ollut paras asia sinun viikossasi?

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tammikuu, ässätuutori, mirka, sosiaalityö, tuutorihaku