Marraskuun sociuslainen 2020

Perjantai 27.11.2020 klo 12:01

emmapullinen.jpgKuka olet ja mitä opiskelet?

Mä oon Emma ja opiskelen sosiaalityötä.

Mitä sinulle kuuluu?

Mulle kuuluu pääpiirteittäin tosi hyvää. Elämä rullaa omalla painollaan just silleen niinku pitääkin. Talvi ja pimeys täällä "pohjosessa" näin etelän kasvatille alkaa painaa päälle ja odotan tosi kovasti jo pientä joulubreikkiä.

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Sociuslaisuus merkitsee mulle itelleni paljon. Meiän ainejärjestö yhdistää samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä, jotka on muodostanut tiiviin lämminhenkisen porukan, jossa kaikille löytyy oma paikka. Sociuksen poppoossa on hyvä yhteishenki ja se on ollut tosi korvaamaton asia näin poikkeuksellisena fuksivuotena.

Onko sinulla esikuvia?

Mun suurin esikuva on varmaan mun oma iskä. Se on suurin syy miks mut löytää nykyään täältä Kuopiosta ja ihan paras vaan kaikin puolin. Terkkuja iskälle sinne Helsinkiin <3

Mikä saa sinut iloiseksi? Entä vihaiseksi?

Aika moni asia saa mut iloseks. Varmaan top 3 ois perhe, ystävät ja musiikki. Lähiakoina myös uusin hankkimani juttu Disney+ on tehnyt super iloseks kun on voinut palata takas lapsuuden tunnelmiin klassikkoleffojen ja sarjojen kautta (suosittelen lämpimästi kaikille). En oikeen keksi mitään mikä tekis mut kunnolla vihaseks. Aika moni asia kuitenkin ärsyttää niin siihen kategoriaan menee super hitaat kävelijät, jotka tukkii koko tien ja välinpitämättömät ihmiset.

Pilvi kysyi sinulta: Jos ei olisi rahasta kiinni, mitä kaikkea tekisit kokonaisen päivän ajan?

Jos koronaa ei ois läsnä, niin varmaan suunnittelisin jonku tosi eeppisen aktiviteettipäivän kavereiden kanssa. En tiedä mitä kaikkee sitä keksis tolle päivälle, varmaan aika fiilispohjalla mentäs, mutta sen tiedän et se päättyis ilotulituksien kattomiseen jostain ihan hulppeelta ökyjahdilta, kerran kun ei olis rahasta kiinni.

Kysymyksesi joulukuun sociuslaiselle: Mitä yhtä asiaa et ole tehnyt vaikka haluaisit?

4 kommenttia . Avainsanat: emma, sosiaalityö

Marraskuun sociuslainen 2019

Torstai 21.11.2019 klo 15:39

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? 77391099_276253509945832_4422511503815475200_n2.jpg

Tämä on suuri ikuisuuskysymys, ”kuka minä olen?”. (Joskus kannattaa oikeasti pohtia sitä, kuinka itsensä määrittelee. Usein itsensä kuvaa nimen, iän ja esimerkiksi työn tai opiskelun kautta.) Vastaan ytimekkäästi. Olen Emma Mäkelä Multialta. Opiskelen sosiaalityötä. Haluaisin omalla työlläni parantaa ihmisten hyvinvointia, mutta myös tuoda sitä ajatusta esille, että ihminen on loppupeleissä vain ihminen. Meillä jokaisella pitäisi olla oikeus ja velvollisuus inhimilliseen kohteluun.

Mitä sinulle kuuluu?

Minulle kuuluu todella hyvää. Viime vuonna, kun aloitti opinnot, kaikki oli todella uutta enkä tiennyt Kuopiosta ketään, joten yksinäisyys hieman pelotti. On ollut kuitenkin ihana huomata, kuinka hienoja ihmisiä on saanut ympärilleen. On hienoa opiskella asioita, jotka oikeasti kiinnostavat. Tällä hetkellä opinnoissa on menossa harjoittelu, josta olen myös super innoissani.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Emma, ilmasto, elämänmuutos