Tammikuun sociuslainen 2022

Maanantai 17.1.2022

RoosaSalminen.blogi.jpg

Kuka olet mitä ja mitä opiskelet?  
Moikka! Olen Roosa Salminen alun perin Kouvolasta Kuopioon muuttanut ja ikää löytyy 20 vuotta. Opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalityötä.
 
Mitä sinulle kuuluu?  
Mulle kuuluu tällä hetkellä pintapuolisesti ihan hyvää, mutta koronarajoitukset ja etäkoulu kyllä vie energiaa paljon. Opiskelijatapahtumat on peruttu ja kampuksellakaan en ole vuodenvaihteen jälkeen käynyt kuin kerran. Odotan kovasti, että sosiaalinen elämä palautuis ees suht normaaliksi ja pääsis samalla näkemään vähän mitä meidän upouus hallitus on keksinyt. Unohtamatta tärkeintä; fuksit saa tammikuun lopussa haalarit, jeee!! Kumpa pääsis vaan mahdollisimman nopeasti niitäkin ulkoiluttamaan 😉
 
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?  
Sociuslaisuus merkitsee mulle tällä hetkellä ennen kaikkea meidän upeaa fuksiporukkaa, koska koko ainejärjestön tapahtumia ei ole kauheasti ollut. Yliopistoon tuleminen jännitti ihan kauheesti, kun oli uus kaupunki, uus koti, uus koulu ja ihan uudet opiskelijakaverit. Luojan kiitos itsellä kävi ainakin niin hyvä tuuri, että ollaan ryhmäydytty tosi hienosti ja jo nyt muutaman kuukauden aikana on kerennyt muodostumaan varmasti elämänmittaisia ystävyyssuhteita. Myös vanhemmat opiskelijat ja erityisesti tutorit on ottaneet meidät ihanasti vastaan vertaisinaan ja tsemppaavalla asenteella! Eli tiivistettynä siis sociuslaisuus merkitsee minulle: ystävyyttä, aitoutta, tsemppaamista ja ennen kaikkea hyvää fiilistä.
 
Miltä (etä)opinnot on maistunut? 
Etäopinnoissa on ehdottomasti plussat ja miinukset, koska kukapa ei nauttisi herätä viisi minuuttia ennen luennon alkua, syödä samalla aamupalaa, siivoilla, meikkailla tai tehdä päivän tiskit. Vaikka näitä hyviä puolia löytyykin, niin kyllä silti kampuksella lähiluennoilla saisi enemmän irti opetuksesta ja pääsisi toteuttamaan vuorovaikutuksellista opetusta paremmin. Onneks opettajat on kuitenkin tehny tosi paljon töitä sen eteen, että etäopetus olis mahdollisimman sujuvaa ja vuorovaikutuksellista opiskelijoiden kanssa.
  
Mitä odotat alkaneelta vuodelta?  
Odotan ehdottomasti kevään lämpöä ja ensimmäistä opiskelijavappua (oon vaan kuullu hulluja tarinoita ja nyt ne on testattava todeks). Tietenki ootan myös kesää ja toivon, että tää koronatilanne olis kesällä sen verran parempi, et pääsisin festareille ja viettämää kunnon juhannuksen. Opiskeluilta ootan harkkoja ja tietysti sitä, että saisin tavoittelemani kurssit suoritettuu ennen kesälomaa…
 
Menisitkö temppareihin mieluummin sinkkuna vai varattuna? 
Menisin temppareihin ehottomasti sinkkuna ja oon kyllä muutaman kerran hakenukin mut ei oo vielä ”käyny tuuri”. Varattuna en kyllä ikimaailmassa lähtis rikkomaa parisuhdetta sinne..
 
Elisan kysymys sinulle: Mikä on paras neuvo, minkä olet saanut ja kuka sen antoi? 
Varmaankin näinki kliseinen ku äiti joskus sano, että: ”Kaikella on tarkoitus, jos se ei tapahu nytte nii näät myöhemmin syyn ja jotain parempaa tulee tilalle” ja tää on kyllä päteny aina!

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle: 
Mikä on oma paras muistosi fuksivuodeltasi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Roosa, fuksi, Kouvola