Socius ry:n koronaohjeistus jäsenistölle

Keskiviikko 26.8.2020 klo 12:29

Rakkaat Sociuslaiset,

Kuten jo varmasti aavistatte ja tiedätte korona tulee vaikuttamaan alkavaan lukuvuoteen radikaalisti. Socius ry noudattaa tapahtumien järjestämisessä Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten asettamia koronaohjeistuksia. Tämän lisäksi noudatamme yliopiston asettamia rajoituksia, jotka koskevat esimerkiksi sisätilatapahtumien osallistujamäärää sekä muiden ainejärjestöjen linjaa tapahtumien järjestämisessä. Toivomme, että jäsenistö noudattaa seuraavia ohjeistuksia parhaan harkintakykynsä mukaan, jotta pysymme kaikki terveenä ja jotta tulevaisuudessa voimme jälleen viettää aikaa yhdessä perinteiseen tapaan. Tähän voimme yhdessä vaikuttaa.

Jos osallistut Socius ry:n tapahtumiin, huomioi seuraavat seikat:

1. Socius ry:n järjestämiin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki terveet opiskelijat. Osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla. Mikäli olet ollut ulkomaanmatkalla koronariskimaassa älä osallistu tapahtumiin ennen asianmukaista karanteeniaikaa. Socius ry suosittelee myös, että riskiryhmiin kuuluvat tekevät osallistumispäätöksensä oman harkkinan mukaan.

2. Tapahtumiin tulee osallistua vain ja ainoastaan täysin terveenä ja oireettomana. Myöskään lieväoireisena tapahtumiin ei siis tule osallistua. Jos olet kipeä, jää kotiin sairastamaan.

3. Tapahtumissa tulee huomioida huolellinen käsi- ja yskimishygienia. Käsiä tulee pestä ja desinfioida riittävästi. Socius ry tuo tapahtumiin käsidesiä yhteiseen käyttöön mutta suosittelemme, että otat mukaan myös oman käsidesipullon.

4. Vältä liiallista lähikontaktia muiden opiskelijoiden kanssa (esim. kättelyä tai halailua). Socius ry:n tapahtumissa pyritään huomioimaan riittävät turvavälit.

5. Socius ry:n tapahtumissa ei ole omaa maskikäytäntöä tai maskipakkoa. Noudatamme kuitenkin THL:n sekä Itä-Suomen Yliopiston asettamia suosituksia kasvomaskien käytöstä. Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa niissä tilanteissa ja tiloissa, joissa turvavälien pitäminen on hankalaa.

6. Socius ry suosittelee koronasovelluksen, koronavilkun, lataamista puhelimeen. Sovelluksen avulla koronatartuntojen jäljittäminen on helpompaa ja mahdolliset altistuneet pystytään tavoittamaan nopeammin. Sovelluksen käyttäminen ei ole edellytys tapahtumiin osallistumiselle, mutta suosittelemme sitä ladattavaksi mikäli osallistut tapahtumiin.

7. Käytämme tapahtumiin ilmoittautumisessa KideApp- sovellusta, jonka saa ladattua sovelluskaupoista. Sovelluksen kautta saamme kätevästi osallistujalistan tapahtumistamme. KideAppin käyttö ei ole edellytys tapahtumiin osallistumiselle. 

8. Mikäli olet sairastunut, koronatestin jälkeen saanut positiivisen testituloksen ja olet osallistunut Socius ry:n tapahtumiin, noudatathan terveysviranomaisten sinulle antamia ohjeita. 

_______________________________________________________________

Fuksiviikko on perinteiseen tapaan ollut syyslukukauden jännittävin viikko, jonka aikana uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan yliopistoelämään sekä uusiin opiskelijakollegoihin.  Pyrimme vallitsevien rajoitusten mukaan järjestämään uusille fukseille tapahtumia, jotta uusien ystävien ja verkostojen muodostaminen olisi helpompaa. On kuitenkin hyvä huomioida, että ainejärjestömme kasvaa tänä vuonna yli 100 uudella fuksilla. Jotta voisimme järjestää turvallisia tapahtumia vastuullisesti tulemme järjestämään tapahtumia ulkona sään salliessa ja olemme jättäneet perinteisten tapahtumien viralliset baarijatkot järjestämättä. Tämä siitä syystä, että baariolosuhteissa turvavälien pitäminen ja lähikontaktien minimoiminen tilanteen vaatimalla tavalla on hankalaa. Jäsenistön terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle. 

Korona katkaisi myös vuonna 2019 aloittaneiden opiskelijoiden fuksivuoden. Monta perinteistä tapahtumaa jäi kokematta ja muihin opiskelijoihin tutustuminen hankaloitui etäopetuksen alkaessa ja tapahtumien peruuntuessa. Pyrimme tapahtumien suunnittelussa ja järjestämisessä huomioimaan myös siis nämä opiskelijat, jotka toivovat uudesta lukuvuodesta revanssia menetetyille kokemuksille. Lisäksi emme ole tietenkään unohtaneet ennen vuotta 2019 aloittaneita opiskelijoita. Vaikka tulevat viikot sisältävät tapahtumia, joiden ohjelma on ensisijassa suunnattu aloittaville fukseille, ovat kaikki opiskelijat tervetulleita viettämään aikaa yhdessä. Haluamme järjestää myös siis sellaisia tapahtumia, joista etuliite "fuksi" jää pois, jotta kaikki opiskelijat tuntisivat tulleensa huomioiduiksi.

Socius ry on tunnettu lämpimästä ja vastaanottavaisesta ilmapiiristään. Omissa tapahtumissamme on vallinnut iloisen keltainen ja sympaattinen sociushenki, jonka toivomme säilyvän myös tulevaisuudessa. Toivomme, että kesälomilta palaavat opiskelijat ja opiskelunsa aloittavat uudet opiskelijat löytävät toisistaan vertaistukea. Yhteishengen ja hauskuuden ei siis tarvitse loppua vaikka rajoitteita asetetaan.

Socius ry:n hallituksessa odotetaan innolla uusiin opiskelijoihin tutustumista sekä vanhempien opiskelijoiden jälleennäkemisiä. Toivotamme kaikille ihanaa pian alkavaa lukuvuotta, nähdään tapahtumissa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tapahtumat, fuksi, korona

Toukokuun sociuslainen 2020

Sunnuntai 31.5.2020 klo 18:40

MarkusMakkonen1.jpgKuka olet ja mitä opiskelet?
Mun nimi on Markus Makkonen ja mää opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalitieteitä eli nykynimellä yhteiskuntatieteitä.
Mitä sinulle kuuluu?
Kuuluu ihan hyvää, nyt kun on alkanut paistaa aurinko ja luonto vihertään. Toisaalta oon ollut synkkinä sadepäivinä tosi helpottunut, kun ei oo tarvinnut lähteä toteuttamaan kaikkea niitä miljoonaa asiaa, joita oon haaveillu tekeväni heti kun tulee aurinkoiset kelit. Nautiskelu on tosi kuormittavaa niin onneksi on surkeitakin kelejä.
Mitä Sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Kyllä mää oon ylpeä mun ainejärjestöstä ja musta on mukavaa kun on tämmönen oma heimo, jossa kaikilla on samanlaisia mielenkiinnon kohteita.
Jos olisit supersankari niin mitä tai kenet pelastaisit maailman pahuudelta?
Jos oisin supersankari hankkisin mun supervoimilla oman saaren päiväntasaajan tienoilta. Sitten kuskaisin sinne kaiken tarpeellisen virkistysvarusteiston eli skeittiparkin, tenniskentän, golfradan, pienen rantaravintolan, jäätävän aggregaatin musiikkivehkeille ja lopuksi muutaman kaverin. 
Kuvittele itsesi 70-vuotiaana. Millaisen luulet menosi silloin olevan?
Toivon mukaan sitä ois jossain purjeveneellä seilaamassa rautasessa kunnossa. Silti varmaan Joukon ja Kalevin kanssa tehdään paperiorigameja ja juodaan keisarin morsianta päivät Kalevin verannalta.
Aleksi kysyi sinulta: Kenen kanssa lähtisit ruotsinlaivalle jos saisit valita kenet tahansa persoonan?
Voisin ottaa Aleksin itsensä jos se osais käyttäytyä laivalla, mutta kerran ei osaa, niin varmaan jonkun toisen kaverin. Tyler Durden tai Paavo Pesusieni ois myös varmasti sellasta seuraa, että saatas hyvä matka aikaseksi, vaikka nekään ei käyttäydy.
Sinun kesäterveiset muille sociuslaisille!
Tsemppiä kaikille kesäopintoihin ja kesäduuneihin, nautitaan kesästä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Markus, sosiaalitieteet, fuksi, Paavo Pesusieni

Huhtikuun sociuslainen 2020

Sunnuntai 31.5.2020 klo 18:39

Kuka olet ja mitä teet?AleksiIsokoski1.jpg

Aleksi Isokoski ja sosiaalitieteiden fuksi

Mitä sinulle kuuluu?

Tilanteeseen nähden minulle kuuluu vähintäänkin puolikohtalaisen hyvää

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Tukea, toveruutta ja erinomaisia tapahtumia

Mitä odotat tulevalta kesältä?

Odotan kesältä paljon vapaa-aikaa ja ripauksen opiskelua

Mihin asioihin haluaisit saada vastauksen kuoleman jälkeen mikäli sellainen on mahdollista?

Tietenkin olisi tärkeää tietää oliko mun hautajaisissa hyvää voileipäkakkua

Juulianne kysyi sinulta: Mikä saa sinut hymyilemään?

Sekopäinen huumori saa aina hymyilemään ja sit se yks memevideo, jossa koira hyppää portaat alas yllättäen

Kysymyksesi toukokuun sociuslaiselle: Kenen kanssa lähtisit ruotsinlaivalle jos saisit valita minkä tahansa persoonan?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aleksi, sosiaalitieteet, fuksi, voileipäkakku

Tuutoreiden tervehdys sosiaalityön ja yhteiskuntatieteiden hakijoille

Sunnuntai 24.5.2020

Moikka kaikille sosiaalityön ja yhteiskuntatieteiden opintoihin tänä keväänä hakeville! Me ensi lukuvuoden tuutorit halusimme kirjoittaa teille tervehdyksen tänne ainejärjestömme Sociuksen blogiin, koska emme valitettavasti pääse näkemään teitä pääsykokeiden yhteydessä. 

Normaalioloissa perinteenämme on ollut, että tuutorit järjestävät pääsykokeiden yhteydessä hakijoille kahvittelun, jonka yhteydessä on ollut mahdollista kysellä ja jutella kaikesta pääsykokeisiin, opiskeluun tai Kuopioon liittyvistä mieltä askarruttavista asioista. Halusimme kuitenkin järjestää tänäkin vuonna teille mahdollisuuden tulla juttelemaan meille, joten päätimme järjestää Instagram liven heti pääsykokeiden ensimmäisen vaiheen jälkeen. Ja on meillä niin sanotusti omakin lehmä ojassa – haluamme kovasti nähdä teitä ja kuulla teidän fiiliksiänne! 

Livet järjestetään ainejärjestömme Sociuksen Instagram-tilillä @sociusry seuraavina ajankohtina: 

Yhteiskuntatieteiden live maanantaina 25.5. klo 17.00 alkaen 

Sosiaalityön live maanantaina 1.6. klo 12:00 alkaen 

Molemmat livet kestävät noin tunnin riippuen siitä, miten paljon juttua riittää. Liveä voivat tulla seuraamaan kaikki kiinnostuneet, vaikka ette olisi hakeneet ollenkaan Kuopioon opiskelemaan tai ette olisi vielä tänä vuonna edes hakemassa. Tervetuloa! 

Tsemppiä kaikille lukemisen loppurutistukseen ja itse koitokseen, eli kokeeseen. Muistakaa nukkua ja syödä hyvin ennen koetta ja yrittäkää pysyä rauhallisina koetilanteessa. Ei kannata luovuttaa, vaikka tuntuisi haastavalta! Antakaa kaikki mitä pystytte ja olkaa ylpeitä itsestänne. Kokeen jälkeen voitte tulla rupattelemaan, saamaan vertaistukea ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Nähdään livessä ja toivottavasti myös syksyllä Kuopiossa! 

Terkuin Sociuksen lukuvuoden 2020 tuutorit! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteiskuntatieteet, sosiaalityö, valintakokeet, tuutorit, hakijat

Edunvalvontavastaavan terveisiä sociuslaisille

Maanantai 6.4.2020 klo 12:46 - Helena Antikainen

Hei kaikki ihanat kanssasociuslaiset!

Toivottavasti olette pysyneet terveinä. Näin kevään tullen on aika herätellä eloon meidän edunvalvontablogimme. Vallitseva tilanne teki postauksen aiheenvalinnasta erityisen helpon. Koronavirus on vaikuttanut paljon myös meidän opiskelijoiden arkeen. Yliopiston tilojen sulkeuduttua päivittäinen haahuilu opistolla on muuttunut palloiluksi lähinnä Zoomin, Office 365, Moodlen ja Netflixin välillä.

Opetuksen ja kurssien siirtäminen verkkoon tapahtui ainejärjestömme kohdalla nopeasti ja tehokkaasti. Tämä on mahdollistanut opintojen etenemisen uudenlaisesta tilanteesta huolimatta. Vaikka opiskelun jatkaminen normaaliin tahtiin on periaatteessa mahdollista, etäopiskelun vauhtiin pääseminen ei ole välttämättä ollut helppoa. Kurssien korvaavien suoritustapojen koostuessa lähinnä oppimispäiväkirjoista, luentoreflektioista ja esseistä, työmäärä voi tuntua kasvaneen huomattavasti. Arjen rutiinien ylläpitäminen ilman pakollisia menoja voi olla vaikeaa, puhumattakaan hyvän unirytmin säilyttämisestä. Opiskeluun tarttuminen ja tehokas työskentely on oma lukunsa, etäopiskelun muuttuessa helposti muistuttamaan lähinnä epäopiskelua.

Oma sosiaalisen eristyksen aikainen opiskelurutiinini on toteutunut jotakuinkin seuraavasti: Kirjaudun puolilta päivin kunnianhimoisessa mielentilassa Moodleen ja avaan kurssin luentodiat koneen näytölle. Hetken dioja tuijotettuani otan esiin puhelimen. Kun muutaman tunnin kuluttua Instagram, Facebook, WhatsApp, satunnaiset blogit sekä uutissivustot on selattu läpi, suljen puhelimen ja palaan takaisin tietokoneen ääreen. Ehdin syventyä hetkeksi kurssin pariin, kunnes nälkä hiipii häiritsemään keskittymistäni. Keskeytän opiskelun ja suuntaan kohti jääkaappia. Ruokailun jälkeen päivästä ja deadlinen läheisyydestä riippuen joko palaan koneen pariin tai pyhitän loppupäivän opiskelun välttelylle. Viime aikoina hyviksi opiskelun välttelykeinoiksi olen todennut esimerkiksi siivouksen, muut rästiin jääneet kotityöt sekä kavereille ja perheenjäsenille soittelun. Jos koti kiiltää jo puhtauttaan eikä puhelimessa puhuminen houkuttele, voin lämpimästi suositella myös nettishoppailua sekä pitkiä lenkkejä podcasteja tai äänikirjoja kuunnellen.

Mikäli opiskelu tuppaa muistuttamaan samaa onnettoman ajankäytön mallia kuin omani tai kotoa työskennellessä rajanveto opiskelun ja arjen välille on vaikeaa, kannattaa tutustua netistä löytyviin etäopiskelu ja -työskentelyvinkkeihin. Oman kotiopiskeluni on pelastanut Pomodoro-tekniikka, jota kokeilin jokin aika sitten ensimmäisen kerran. Keskittyminen on huomattavasti helpompaa ja turha vitkuttelu puhelimella on vähentynyt. Ihan best, pistä ihmeessä kokeiluun! Toisaalta, nyt jos joskus, on mahdollisuus nauttia ajasta, jolloin voi rauhassa nukkua pitkään ja opiskella vuorokauden ajasta riippumatta silloin kun itselle parhaiten sopii. Kesken päivän voi lähteä ulos lenkille, eikä tarvitse tyytyä tuijottelemaan kevätaurinkoa vain luentosalista käsin.

Monilla meistä on mietittävänä paljon muutakin kuin opiskeluun liittyviä ongelmia. Pidetään siis yhteyttä opiskelukavereihin ja kysellään kuulumisia. Kokosin lopuksi alle muutaman aiheeseen liittyvän tärkeän linkin, joita kannattaa käydä kurkistelemassa. Minuun saa myös aina olla yhteydessä, mikäli siltä tuntuu. Jos opinnoista, yliopiston toiminnasta tai mistä tahansa muusta herää kysyttävää pistä ihmeessä sähköpostia tulemaan osoitteeseen helenant@student.uef.fi, niin katostaan yhdessä. Aurinkoista kevättä jokaiselle!

Helena Antikainen

Etäopiskeluvinkit

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/18/ala-lahde-haroilemaan-ja-tekemaan-muuta-10-vinkkiakotiopiskeluun

Pomodoro

https://www.koulutus.fi/artikkelit/pomodoro-tekniikka-on-toimiva-ajanhallintamenetelma-17172

Uef

https://kamu.uef.fi/student-book/koronavirus/ http://www.uef.fi/koronavirus

Oppari

https://www.uef.fi/fi/web/opintopalvelut/eoppimisen-tukipalvelut

Auttavat tahot

https://kamu.uef.fi/student-book/auttavia-tahoja-elaman-kriiseissa/

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: edunvalvontablogi, etäopiskelu

Poikkeusolojen vaikutus Sociuksen kevääseen

Keskiviikko 18.3.2020 klo 12:33

Rakkaat sociuslaiset ja opiskelijatoverit
Äkillisesti muuttuneen koronavirustilanteen ja Suomen hallituksen antamien määräysten mukaisesti, Socius on päättänyt haikein mielin perua kaikki loppukevään tapahtumansa. tämä koskee seuraavia tapahtumia: Tahko xq, Kevät excu ja Miten meillä voidaan -keskusteluilta. Näiden lisäksi Wabunmetsästystä ja Kewätkarkeloita ei tulla tänä keväänä järjestämään. 
Lisäksi yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous siirretään myöhemmäksi, todennäköisesti syksylle. 
Maan hallituksen antamien määräysten mukaan yliopisto suljetaan 13.4. asti. Luonnollisesti tämä tarkoittaa sitä, että myös Socius-huone on suljettu. 
Mitä tulee Tahko xq:n peruuntumiseen, niin tapahtuma tullaan siirtämään, joten älkää menkö Tahkolle omin neuvoin. Käymme edelleen keskusteluja mahdollisista korvauksista sekä tapahtuman uudesta ajankohdasta ensi vuodelle. Tämä tarkoittaa sitä, että ne jotka ovat jo matkasta maksaneet pääsevät samalla maksulla ja ilmoittautumisella osallistumaan ensi vuoden Tahko xq:lle.
Poikkeuksellisen tilanteen keskellä Sociuksen hallitus toivoo jäseniensä pysyvän terveenä, sekä toivottaa tsemppiä opiskeluun ja kevääseen. Pidetään toisistamme huolta!
Tavataan taas <3 
Sociuksen hallitus

Kommentoi kirjoitusta.

Helmikuun Sociuslainen 2020

Keskiviikko 26.2.2020 klo 12:19

juulianne.jpgKuka olet, mitä opiskelet ja miksi? 

Ciao! Olen Julianne Mäenpää, kolmannen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija. Oikeastaan opinpolkuni on ollut hyvin kiintoisa, koska suoritin 90 opintopistettä Helsingin Avoimessa Yliopistossa ennen kuin päädyin tänne Itä-Suomen yliopistoon. En kuitenkaan kadu valintaani ollenkaan! Täällä on oikein mukava ja leppoisa meininki. 🙂 Se miten päädyin opiskelemaan sosiaalitieteitä kehkeytyi kiinnostuksestani ihmisiä kohtaan. Olin jo lukiossa erittäin inspiroitunut sosiaalipsykologian kurssista, ja päätin että haluan ehdottomasti päästä opiskelemaan juuri tätä ainetta! Olen aina halunnut työskennellä ihmisten parissa, ja koen että sosiaalitieteiden kandidaattiohjelma antaa hyvät perusteet sille miten ihmisten välistä vuorovaikutusta tulkitaan, ja miten yksilöt esimerkiksi integroituvat yhteiskuntaan. 

Mitä sinulle kuuluu? 

Minulle kuuluu oikein hyvveetä! Elämä sujuu kuin tanssi! Tottakai pieniä ristiriitoja tulee aina vastaan, mutta positiivisella elämänasenteella selviää monista hankaluuksista! 🙂 Aurinko on myös näyttänyt kasvonsa, niin tulee heti keväisempi fiilis! 🌞

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Julianne, sosiaalitieteet, Barack Obama, positiivisuus

Tammikuun Sociuslainen 2020

Perjantai 31.1.2020

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? Tammikuun20_sociuslainen2.jpg
Olen Johannes ja opiskelen sosiaalityötä. Sosiaalityö edesauttaa ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia. Sosiaalityön ansiosta myös niillä voi olla kivaa, jotka eivät sosiaalityön kanssa koekaan olevansa missään tekemisissä.  
Aiemmin olen valmistunut sosionomiksi ja sen jälkeen töissä alkoi pikkuhiljaa kiinnostaa opiskella lisää. Opiskelupaikka avautui jo aiemmin, mutta vasta viime syksynä siirryin täysipäiväiseksi opiskelijaksiEtukäteen jännitti, mutta kiva oli huomata, että opiskelu kiinnostaa ja motivoiYliopistotutkinto tuonee lisää työmahdollisuuksia, joissa toivottavasti voi päästä vaikuttamaan vähän eri tasolla kuin aiemmin.  
 
Mitä sinulle kuuluu? 
Kiitos hyvää, opiskelusta tulee hyvä olo, ja asiat tuntuvat luistavan. Enää ei niin huoleta, tottuuko sitä opiskelijaksitutustuuko muihin ja miten jaksaa kulkea Kuopion ja Helsingin väliä melkein viikoittain. Mulla on kotiasiat kunnossa ja elämä kiinnostavaa. En kehtaa kehua enempää.  

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Johannes, sosiaalityö, maailmanrauha, Iron Maiden

Joulukuun sociuslainen 2019

Maanantai 30.12.2019 klo 18:14

sonja_joulukuu2.jpgKuka olet, mitä opiskelet ja miksi?

Olen Sonja Luukkonen. Vaihtoehtoisesti minusta saa myös käyttää nimitystä Sonkula, Sonkku tai Soijapapu (sojaböna på svenska). Opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalitieteiden parissa ja syy miksi sosiaalitieteitä päädyin opiskelemaan liittyy siihen, että tahtoisin tulevaisuudessa (ja ihan nykyisyydessäkin) edistää yhteistä hyvää. Maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka voi pahoin, joten jos joskus pääsisin sellaiseen työhön, jossa voin toisen ihmisen pahaa oloa lieventää niin olisin onnellinen. Erityisesti minua kiinnostaa ihmisoikeudet. Minusta saattaa tulla myös astronautti, mutta kattoo nyt.

Mitä sinulle kuuluu?

Mikä siinä on, että aina kun joku kyselee kuulumisia niin pää humisee tyhjyyttään. Tätäkin piti miettiä nyt ihan liian kauan. Kuluneen syksyn aikana on tapahtunut niin valtava määrä kaikkea uutta, että sitä on ihminen ihan hämillään. Fuksisyksy on kohdellut minua lämpimästi ja tunnen kiitollisuutta siitä, että olen päässyt tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin. Erityisen onnelliseksi minut tällä hetkellä tekee se, että maassa on lunta! Lämmittää niin kovin tällaisen talvifanin sydäntä. Toki ollaanhan tässä myös vähän uuvuksissa kun on tukka putkella seikkaillut siellä sun täällä mutta noin kaiken kaikkiaan minulle kuuluu hyvää.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sonja, sosiaalitieteet, astronautti

Marraskuun sociuslainen 2019

Torstai 21.11.2019 klo 15:39

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? 77391099_276253509945832_4422511503815475200_n2.jpg

Tämä on suuri ikuisuuskysymys, ”kuka minä olen?”. (Joskus kannattaa oikeasti pohtia sitä, kuinka itsensä määrittelee. Usein itsensä kuvaa nimen, iän ja esimerkiksi työn tai opiskelun kautta.) Vastaan ytimekkäästi. Olen Emma Mäkelä Multialta. Opiskelen sosiaalityötä. Haluaisin omalla työlläni parantaa ihmisten hyvinvointia, mutta myös tuoda sitä ajatusta esille, että ihminen on loppupeleissä vain ihminen. Meillä jokaisella pitäisi olla oikeus ja velvollisuus inhimilliseen kohteluun.

Mitä sinulle kuuluu?

Minulle kuuluu todella hyvää. Viime vuonna, kun aloitti opinnot, kaikki oli todella uutta enkä tiennyt Kuopiosta ketään, joten yksinäisyys hieman pelotti. On ollut kuitenkin ihana huomata, kuinka hienoja ihmisiä on saanut ympärilleen. On hienoa opiskella asioita, jotka oikeasti kiinnostavat. Tällä hetkellä opinnoissa on menossa harjoittelu, josta olen myös super innoissani.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Emma, ilmasto, elämänmuutos

Lokakuun sociuslainen 2019

Torstai 21.11.2019 klo 15:35 - Reeta&Saara

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? saara_kuukauden_sociuslainen2.jpg

Olen Saara Torpakko ja aloitin nyt toisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelijana. En siis ole pääaineitta vielä valinnut, mutta tällä hetkellä vahva tunne on sosiaalipsykologiasta. Opiskelen täällä, koska olen hyvin kiinnostunut psykologiasta ja täällä sitä nyt luen pitkänä sivuaineena. Ihmisläheisessä työssä haluaisin tulevaisuudessa työskennellä ja sosiaalitieteet antavat siihen valmiudet. Ihmisten auttaminen ja hyvinvointiin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntä. Sosiaalitieteissä pääsen opiskelemaan kaikkea yhteiskuntaan liittyvää ja moni ovi on avoin tulevaisuuden kannalta, koska en tiedä vielä mitä haluisin ns. tehdä isona.

Mitä sinulle kuuluu?

Minulle kuuluu ihan hyvää. Syksy on mennyt nopeasti ja ollut kaikenlaista mukavaa häppeninkiä kuten vujut ja SYY:n hallituksen virkistäytyminen. Tällä hetkellä en ole kovin virkeä kylläkään.. Hieman on meinannut väsy painaa ja välillä tuntunut, että päässäni ei liiku muuta kuin kattilankansia yhteen luova apina, mutta välillä se on semmoista😊

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: saara, SYY

Hakemukset hallitukseen 2020

Maanantai 18.11.2019 klo 10:13 - Reeta

Hellurei! Sociuksen sääntömääräinen syyskokous sen kuin lähestyy ja torstaina 21.11. klo 17 onkin aika kokoontua jälleen yhteen katselemaan, miltä kulunut vuosi on näyttänyt. Samalla on aika katsoa myös tulevaan vuoteen ja valita Sociuksen hallitus vuosimallia 2020. Tässä postauksessa esittelemmekin muutamia innokkaita, joita halliuspesti ensi vuodelle houkuttelisi. Lue siis läpi ja tule vaikuttamaan Sociuksen syyskokoukseen!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, haku

Syyskuun sociuslainen 2019

Maanantai 30.9.2019 klo 22:00 - Reeta&Markku

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? 
 
Olen Markku Kinnunen. Sosiaalitieteiden toisen vuoden opiskelija. Pääainettani en ole vielä IMG_20190922_165430.jpgvalinnut. Tämänhetkinen mielenkiintoni asettuu sosiaalipedagogiikan (sosiokulttuurinen innostaminen) ja sosiaalipsykologian (minuuden ja identiteetin tarinallisuuteen liittyvät teemat) välimaastoon. Tykkään tarkastella näitä ilmiöitä myös sosiologisesta näkökulmasta. Nähtäväksi jää, että minkä näistä valitsen pääaineekseni keväällä. 
 
Hakeuduin opiskelemaan sosiaalitieteitä siksi, että koen maailman olevan monella tavalla murroksen kynnyksellä. Olen pitkään seurannut näitä ilmiöitä erilaisten uutisviestimien kautta, ja syventänyt ymmärrystäni kirjallisuuden kautta. Olen kiinnostunut elonkehän kokonaisuuden kannalta tasapainoisesta luontosuhteesta, ja siihen kannustavan kulttuurin muodostumiseen liittyvistä tekijöistä. Myös myötätunnon, tekoälyn ja teknologisten harppausten vaikutukset yhteiskunnan rakenteisiin kiehtovat. 
 

Mitä sinulle kuuluu? 
Kokonaisuutena ihan hyvää. Toki elämässä on aina asioita, joita kohtaan miettii viisaimpia toimintamalleja. Opiskelen toista korkeakoulututkintoa, joten opintotukeni on tähän tutkintoon loppumassa. Näin ollen sujuvasti etenevien opintojen rahoitus mietityttää. Joitakin ratkaisuja on näköpiirissä. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: markku, heimo, ilmasto

Opintojen alusta ja vähän muustakin

Keskiviikko 28.8.2019 klo 11:11 - Jenni Hiltunen

Syksy saa ja viimeisetkin opiskelijat palaavat sorvin ääreen. Aloitan neljännen vuotenijenski.jpgyhteiskuntatieteiden opiskelijana, joten oma paluuni työmaalle on jo rutiininomainen – jopa siinä määrin, että en enää huomaakaan sitä mukavaa jännitystä mahanpohjassa, joka ehkä aiemmin on liittynyt jokaiseen lukuvuoden alkuun aina esikouluvuosista saakka. Niiden vatsassani uinuvien perhosten herättelemiseksi palaankin kolmen vuoden takaiseen, oman fuksivuoteni alkuun. Ai että!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fuksit, syksy, opiskelu

Toukokuun sociuslainen 2019

Maanantai 13.5.2019 klo 20:31 - Reeta&Santtu

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?santtu_toukokuu.jpg

Olen sitä mitä ja miksi opiskelen. Olen samanaikaisesti sekä Santtu että sosiologi. Syitä, miksi olen Santtu en osaa kuvata, mutta sosiologiudesta pari sanaa. Opiskelen sosiologiaa neljättä vuotta, eli madellen kohti loppusuoraa. Sosiologiaan minä aikanaan ikään kuin ajauduin herättyäni siihen, miten villiä ajattelutyötä oppiaineen parissa saa tehdä. Sosiologisen mielikuvituksen kanssa voi vetää assosiaatioita eri aatoksien välillä mentaalisen kitarasoolon tyyliin. Lähtökohtainen kriittisyys ja joka jumalan asian yliajattelu viehätti, mikä selittää varmaankin osan siitä, miksi olen siinä missä olen. Vastauksia siihen, miksi olen kuka olen jään vielä etsimään. Kysykää myöhemmin uusiksi.

Mitä sinulle kuuluu?

Kuuluupi varsin mainiota. Sain pätkäistyä neljännennännettä opiskeluvuottani korkeakouluharjoittelun muodossa, mikä on ollut virkistävä poikkeaminen Kuopion kuristuksesta. Aloittelin harjoittelua Voima-lehdellä maaliskuun lopuilla ja lopettelen kesän alkuun. Lehtijuttujen tehtailu, pako Savosta ja pääheseläinen isommualimammalli ovat maistuneet jollekin makoisalle asteikolla mannapuuro—mansikka.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: santtu, lehtiukko, kärsimys

Huhtikuun 2019 sociuslainen

Maanantai 13.5.2019 klo 20:20 - Reeta&Valtteri

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi? eetu_huhtikuu.jpg

Moikka! Olen Eetu ja olen ensimmäisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija. Hakeuduin alalle muutaman töissä vietetyn välivuoden jälkeen, sillä yhteiskunnalliset asiat ja opiskelu alkoivat kiinnostaa enemmän kuin jalkapallo ja työnteko.

Itä- Suomen yliopistossa sain myös mahdollisuuden opiskella jo lukiossa kiinnostanutta psykologiaa hieman eri perspektiivistä. Näin ensimmäisen opiskeluvuoden lopussa en voisi olla tyytyväisempi valintaani, vaikka pääaineen valinnan osalta olenkin hieman hakoteillä. 

Mitä sinulle kuuluu? 

Minulle kuuluu savolaisittain meleko hyvvää”. Kevät saa mielen virkeäksi ja opinnot alkavat olemaan paketissa tältä lukuvuodelta. Kesätöiden metsästys ei ole mennyt ihan putkeen, mutta eiköhän kaikki selviä kesäkuuhun mennessä. Onneksi Kelan konttori on parin sadan metrin päässä. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eetu, piritorinpunainenpeltijugurtti

Maaliskuun 2019 sociuslainen

Maanantai 1.4.2019 klo 8:48 - Reeta & Valtteri

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?

valtteri_blogi.jpgMorjens! Olen Valtteri ja olen kolmannen vuoden opiskelija, pääaineenani sosiaalipsykologia. Kuulun Sociuksen psykalle yrittäneisiin, mutta tänne päätyneisiin ja pikkuhiljaa tähän alaan tykästyneisiin opiskelijoihin, joille Kuopion kampus ja sen tarjoamat mielenkiintoiset opintomahdollisuudet aukesivat vasta hieman myöhemmin. Sosiaalipsykologiassa minua on lukiosta asti kiinnostanut ihmistenvälisen vuorovaikutuksen tutkiminen ja sen tiedon hyödyntäminen, joten tämä tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta minulle, vaikka perusopinnoissa täytyikin opiskella melkoisia pakkopullakursseja.

Mitä sinulle kuuluu?

Minulle kuuluu ihan hyvää. Tällä hetkellä on aika kiire opiskelun realiteettien iskiessä vasten kasvoja näin puolen vuoden omatoimisen asiantuntijuuden kartuttamisen (lue: laiskottelun) jälkeen. Toisaalta paineen alla saan ajankäytöllisesti tehokkaimmin tehtyä asioita, joten olen tyytyväinen tilanteeseen. Onneksi piristystä kevään synkkyyteen tuovat ystävät, hyvä ruoka, raskas musiikki ja pleikkari.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtteri, vappu, socius-huone

Ainejärjestön edunvalvonta yliopistossa

Torstai 21.3.2019 klo 11:39 - Jaakko Honkalampi

Heissulivei ja mahtavaa kevättä kaikille!

Socius ry toteutti helmikuussa jäsenkyselyn, johon vastaaminen oli erittäin aktiivista. Isot kiitokset kaikille vastanneille! Usean vuoden ajan jäsenkyselystämme on huomattu, ettei kaikilla jäsenillämme ole tietoa siitä, mitä on ainejärjestön edunvalvonta yliopistossa. Tämänkertaisessa blogitekstissäni yritänkin avata tätä ”kabinettipekulointia”.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: edunvalvonta, blogi, mitämissämilloin

MUUTOS 2019: Socius kohti sosiaalipedogista osallisuuden ideaalia

Torstai 7.3.2019 klo 14:08 - Jaakko Honkalampi

Sociuksen hallitus vuosimallia 2019 on pitänyt järjestäytymiskokouksen ja aloittanut toimintansa tarmokkaasti. Tänä vuonna meidän rakas ainejärjestömme täyttää jo 35 vuotta. Tänä aikana Sociuksen toiminta on kasvanut ja naamat ainejärjestömme hallituksessa sekä jäsenistössä vaihtuneet. Kuitenkin ainejärjestön perimmäisenä ideana oleva osallisuuden lisääminen, tapahtumien järjestäminen ja opiskelijoiden edunvalvonta ei ole hävinnyt mihinkään. Vuonna 2019 haluamme kuitenkin tuoda jäsenistöämme lähemmäs hallitusta ja lisätä toimintamme läpinäkyvyyttä julkaisemalla noin kerran kuussa (ja kahdesti marssissa :Dd) edunvalvontablogia. Blogissa edunvalvontavastaavamme Jaakko Honkalampi kirjoittaa ajankohtaisia kuulumisia hallituksen kokouksista, oppiainepalavereista sekä edunvalvontajaoston kuulumisista. Socius -huoneella on myös liikkunut villejä huhuja wabun aikana ilmestyvästä vlogista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uusivuosi, edunvalvonta, socius,

Helmikuun 2019 sociuslainen

Torstai 7.3.2019 klo 13:55 - Reeta & Noora

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?noora.jpg
"Heipä hei! Oon Noora, opiskelen sosiaalityötä ensimmäistä kuherrusvuotta, sekä ainakin yhteiskuntapolitiikkaa ja sosiologiaa. Tieni tänne ei ollut se yksinkertaisin- opiskelin vielä vuosi sitten ympäris
tönhoitajaksi ammattikoulussa- mutta halu auttaa yhteiskuntaa paremmaksi ja ihmisiä pärjäämään siinä on se suurin syy miksi täällä nyt oleskelen."

Mitä sinulle kuuluu?
"Ihan hyvää! Aika kuluu nopsaan, kun paljon tapahtuu, enkä voi uskoa että siitä on jo puoli vuotta kun tämä rumba eli yliopisto-opinnot alkoivat. Elämässä on nyt tuhottoman monta asiaa joihin täytyy ja/tai haluan uhrata energiaa, ja niiden hallinta tuntuu sellaisen kolmipäisen verenhimoisen koiran lenkittämiseltä, mutta kyllähän tämä tästä! Tulevaisuudessa on paljon ihanaa odotettavissa, ja onhan tämä huippua, kun saa tehdä sitä mistä oikeasti tykkää."

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tapahtumavastaava, noora, kissat, matkantekijä

Vanhemmat kirjoitukset »