Toukokuun 2017 sociuslainen

Sunnuntai 10.2.2019 - Tuukka & Netta

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?netta.jpg
Moikka vaan kaikille! Minä oon Netta Oinas, 19-vuotias sosiaalityön opiskelija. Syksyllä alkaa toinen vuosi opintojen parissa ja samalla tuutorihommat, aika huikeeta!
Muutin viime syksynä Oulusta ja olen todella onnellinen, että päätin hakea opiskelemaan juuri Kuopioon. Kuopio on tarjonnut mielenkiintoisen opiskelijaelämän, ystäviä, hyviä liikuntamahdollisuuksia sekä upeat maisemat, vaikka Neulamäen mäki alkaa jo henkisesti hieman hapottaa näköalatornin upeista maisemista huolimatta. Sosiaalityöhön päätin hakea abivuoden syksyllä, kun mietin omia asenteita ja ajatuksia yhteiskunnallisista ilmiöistä ja siitä, miten haluaisin itse vaikuttaa mahdollisimman monella tasolla; käytännön kentällä sekä rakenteita muuttamalla. Odotan jo innolla ensi vuoden aineopintoja ja syventävää katsausta sosiaalityön eri kohdeilmiöihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: netta, tuutori, oulu, aamupuuro

Joulukuun 2016 sociuslainen

Tiistai 5.2.2019 - Jenni

Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?jenni2.jpg
Olen Hiltusen Jenni ja opiskelen ekaa vuotta sosiaalityötä. Opiskelin aiemmin kansalaistoimintaa ja nuorisotyötä HUMAK:ssa, mutta se ei herättänyt minussa sen suurempia intohimoja. Halusin tehdä jotain, jonka vaikutukset, työtavat, teoriapohja ja kaikki on selkeämpää. Olen varmaan heti kävelemään opittuani alkanut kokemaan ihmiskohtalot raskaasti sydämelläni, joten haluan auttaa sen minkä pystyn. Ja sosiaalityö varmaan on hyvä reitti siihen. Sidenotena kerron, että jos en olisi lapsena pysähtynyt ja jäänyt odottamaan viimeisiä kanssahiihtäjiä hiihtokilpailuissa ja jäänyt siten itse viimeiseksi, kuka tietää miten ansioitunut sivakoija olisin tänä päivänä.
Mitä kuuluu?
Kuuluu hyvää. Olen tänä syksynä oppinut kanavoimaan sietokykyni rajoilla keikkuvan stressin luovaan tekemiseen. Siksipä ranteessani lienee jatkuva tulehdustila alituisen neulomisen seurauksena.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jenni, queen, jouluihminen