Maaliskuun sociuslainen 2023

Maanantai 27.3.2023 klo 9:12


Kuka olet ja mitä opiskelet? 
jannehuuskonen2.jpg
Moi! Olen Janne Huuskonen ja opiskelen yhteiskuntatieteitä kolmatta vuotta, pääaineena sosiaalipsykologia.

Mitä sinulle kuuluu? 

Kiirettä! Ei ainoastaan että olen taidokkaasti jättänyt loppukeväälle paljon opintoja, mutta myös vaiheessa oleva kandi, työt, sekä kaikki vapaa-ajan harrastukset täyttävät kalenteriani melko vauhdilla koko ajan. Kaikkien näiden asioiden tasapainoittelu, sekä palautumiseen tarvittavan ajan löytäminen on ollut haasteellista, mutta arjen pienet ilot onneksi pitävät mielen kuitenkin virkeänä ja jaksamista yllä :)

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Socius merkitsee minulle hyviä tyyppejä! Olen jatkuvasti äimistynyt siitä, kuinka tähän järjestöön on löytänyt tiensä niin monta hienoa ja mahtavaa ihmistä. Olen opiskellut ennenkin yliopistossa ja olen ollut työelämässä, ja niiden pohjalta voin kertoa, että se ei ole itsestäänselvyys, että näinkin suuri määrä huomaavaisia, välittäviä, mukavia ja lämpimiä ihmisiä sattuu samaan paikkaan! Socius-haalarin näkeminen merkitsee minulle sitä, että kyseessä on varmasti tutustumisen arvoinen ihminen:)

Mikä on sun lempi opiskelumuisto?


Näitä löytyy useita! Itse opiskelusta minulle tulee aina ensimmäisenä mieleen se, kun fuksivuotena kehittelimme muuan opiskelijakaverin kanssa muistisääntöjä tenttiä varten. Istuimme koronan autioittamalla Snellmanian käytävällä, ja jostain syystä sieltä sammutettiin valot. Puhelimen valojen voimin tehty  pänttääminen tyhjässä ja pimeässä yliopistorakennuksessa jätti kyllä pysyvän muiston :D Opiskelijatapahtumista parhaiten on jäänyt mieleen fuksiviikon lukuisat tapahtumat ja ikimuistoiset kohtaamiset, sekä viime syksyn huikeat vujut. 


Minkä taidon haluaisit osata?

Opintojen tässä hengittäessä raskaasti niskaan, tekisi mieli sanoa asioita kuten: ”aikaisin aloittaminen”, ”teholukeminen” ja ”aikatauluttaminen”, mutta jos ihan rehellisiä ollaan niin olen aina halunnut osata piirtää tai maalata! :D Olisi hienoa osata tuoda oma mielikuvitus paperille, mutta tähän hätään ottaisin minkä vaan noista ensimmäisistä taidoista myös! XD


Mikä saa sinut iloiseksi?


Tähänkin voisi mainita jälleen monta asiaa, mutta täytyy minun silti nostaa esille elämäni suurin intohimo eli elokuvat! Kirjaimellisesti niin kauan kuin muistan, elokuvat ovat olleet minulle kuin toinen happi. Ihmiset monesti sanovat tarvitsevansa elämässään musiikkia (mikä on tärkeää myös minulle), mutta minulle se on elokuvat.

Jokaista elämäni aallonpohjaa, sekä vaikeaa tilannetta on lieventänyt ja auttanut oikean elokuva katsominen oikealla hetkellä. Kaikkien lukuisten itsestäänselvien meriittiensä lisäksi elokuvat toimivat myös loistavana terapiana, ja niiden avulla voi käsitellä lukuisia vaikeita aiheita. On vaikeaa löytää asiaa, joka nostattaa hymyn huulilleni helpommin, kuin tavalla tai toisella suoraan sieluun osunut elokuva!

Tammikuun sociuslainen kysyy: Missä elokuvassa näkisit itsesi täydellisenä näyttelijänä/hahmona?

Olisin valmis näyttelemään vaikka puuta, jos se tarkoittaisi että saisin olla fyysisesti paikalla todennäköisesti kaikkien aikojen parhaimmalla kuvauspaikalla, eli Taru sormusten herra-elokuvan kuvauksissa! Nyt kun asiaa mietin myös hahmon kannalta, niin ei se hobittien mielenmaisema hirmu kaukana omastani ole, joten joku seikkailunnälkäinen hedonisti, kuten Bilbo, voisi olla sopiva hahmo jota esittää :D

 
Sun kysymys seuraavalle kuukauden sociuslaiselle? 

Jatketaan elokuva teemalla! Mikä elokuva on tehnyt sinuun vaikutuksen ja miksi?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini