Lokakuun sociuslainen 2022

Perjantai 28.10.2022


Kuka olet mitä ja mitä opiskelet?
Terve! Olen Roope Rautiainen 23 v. ja opiskelen sosiaalityötä ensimmäistä vuotta. 

RoopeRautiainenBlogi.jpeg

Mitä sinulle kuuluu?
Hyvää kuuluu! Fuksisyksy alkaa olla suurimmaksi osaksi taputeltu. Olen tavannut monia uusia kivoja ihmisiä ja opiskelutkin jaksavat vielä innostaa (erästä sivuainevalintaa lukuun ottamatta, mutta ei siitä sen enempää). Toivottavasti innostus kantaa pimeän talvenkin yli. 

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle
Fuksisyksystäni jäi kyllä vahva mannapuuron ja mansikan maku suuhun, mutta niiden lisäksi sociuslaisuus merkitsee minulle lämminhenkistä ja avointa yhteisöllisyyttä. Meidät fuksit on otettu avosylin kuvioihin mukaan.
 
Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen Yliopistossa? 
Minua kiinnostaa yhteiskunnan rakenteiden vaikutus ihmisen toimintaan ja hyvinvointiin. Sosiaalityössä pääsee näitä pohtimaan ja sitten käytännössäkin selättämään sosiaalisia ongelmia. Kuopiosta minulla oli jo ennestään hieman tarttumapintaa kaverin ja sukulaisten kautta, joten päädyin tänne. 
 
Mikä on lempivuodenaikasi? 
Syksy. Ruska on kaunista ja lämpötilat alkavat tippua mukaville tasoille. Myös loppusyksyn harmaudessa ja koleudessa on oma viehätyksensä. 

Mitä epäitsekästä teit viimeksi?
Asuin syyslomalla pääasiassa vaarini luona Lappeenrannassa ja lähtiessäni kokkasin hänelle ison makaronilaatikon, josta syö monta päivää. 

Elisan kysymys sulle: Harjoitteletko ikinä sanomisiasi etukäteen ennen kuin soitat puhelun, ja jos kyllä: millaisissa tilanteissa ja miksi? 
Juu, jos pitää johonkin aspaan tai kaikista pahimpaan: Kelalle soittaa! Haluan sanoa kaiken oleellisen asiani kannalta ja niin, että ei varmasti tarvitsisi uudemman kerran soittaa. Seurauksena on usein puheripuli ja kolmasosa asioista jää sanomatta. Olen ollut puhelintyössä välivuosinani pidemmän aikaa, mutta omien asioiden hoito on aina hieman inhottavaa. 

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle: 
Vieläkö Kemiaa jaksaa laulattaa vai pursuaako mannapuurot ja mansikat jo korvista ulos?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini