Maaliskuun sociuslainen 2022

Maanantai 14.3.2022


AnniinapalokangasBlogi.jpgKuka olet mitä ja mitä opiskelet?  
Mie oon Anniina Palokangas ja opiskelen sosiaalitieteitä ensimmäistä vuotta. Sosiaalitieteiden lisäksi suoritan sairaanhoitajan tutkintoa loppuun samaan aikaan. 
 
Mitä sinulle kuuluu?  
Minulle kuuluu ihan hyvää! Ruuhkavuosien tuntu on vahvasti arjessa läsnä ja toisinaan tuntuu, että lisätunnit vuorokauteen olisi enemmän kuin paikallaan. Vaikka kiirettä pitää, niin onneksi on paljon hyviä asioita, jotka toimivat vastapainona arjen hektisyydelle.

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Vastaukseni lienee hieman ehkä poikkeava valtavirrasta, mutta koen Sociuksen ainejärjestönä jääneen itselleni vielä hieman etäiseksi, jonka vuoksi kysymykseen vastaaminen on haastavaa. Sociuksella yleisesti on hyvä yhteisöllinen meininki ja ihmiset sen alla ajavat äärimmäisen tärkeitä ja itsellenikin merkityksellisiä arvoja. Koen, että Socius on mahdollistanut kuitenkin jo tähän mennessä hyviä ja merkityksellisiä keskusteluja ja kohtaamisia, ja niitä odotankin lisää.

Mitä odotat keväältä?
Odotukset keväästä on aika realistiset siinä mielessä, että tiedän kalenterin olevan aika täyteen buukattu, joten odotan aika hektistä menoa. Kiireen keskellä odotan innolla muutamia projekteja ja tehtäviä, joita tiedän olevan luvassa kevään mittaan. Toivon ja odotan sitä, että kaiken uurastuksen keskellä kerkeän viettämään myös rentouttavia hetkiä ystävien ja perheen kanssa!

Minkä taidon haluaisit osata?
Pikalukutaito pelastaisi monessakin mielessä! 

Oletko enemmän huolissasi siitä, teetkö asiat oikein vai teetkö oikeita asioita?
Äärimmäisen mielenkiintoinen kysymys. Sanoisin, että olen sopivan huolissani molemmista, mutta selkeässä järjestyksessä. Koen että ensin pitää huolehtia ja murehtia sitä, että tekeekö oikeita asioita ja vasta sitten voi keskittyä siihen, tekeekö niitä asioita oikein. Jos ajatellaan uppoavaa laivaa, ei auta, vaikka pumppaisi oikealla tavalla pumppua, jos se on väärä pumppu. 

Sampon kysymys sulle: Jos voisit kutsua kenet tahansa, elävän tai kuolleen, luennoimaan Socius-huoneelle, kenet kutsuisit?
Haluaisin kutsua liian monta henkilöä, joten heitetään todellinen jokerikortti tähän väliin! Mielestäni Socius-huoneelle tarvittaisiin todellakin Juuso Kekkonen vetämään Outo homo -monologi tai Pervertikon opas -esitys! Toki ihan opiskelijoille suunnattu puhe, joita hän tilauksesta tekee, olisi myös passeli!  

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle:
Mikä on mieleenpainunein opintojakso opiskeluidesi ajalta ja miksi?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini