Helmikuun sociuslainen 2022

Maanantai 14.2.2022


Kuka olet mitä ja mitä opiskelet? 
Olen Sampo Rapeli, 26 vee. Opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalityötä, ja kivaa on. Synnyin vantaalaiseen kotiin, mutta lempipaikkani on Eurooppa. 
  

Mitä sinulle kuuluu?   SampoRapeliBlogi.jpg
Melankolista. Tiedättekö sen tunteen, kun on samaan aikaan onnellinen ja masentunut? Kutakuinkin koko tiedostavan elämäni (~ viimeiset 10 vuotta, anteeksi lapset!) ajan olen pyrkinyt tekemään tuttavuutta tämän hyvin eksistentiaalisen tunnetilan kanssa. 
Maanläheisemmin vastattuna vähän jännittää. Jännittää toissa päivänä tekemäni tentin tulokset, jännittää huominen asuntonäyttö (ekaa kertaa katsomaan myytävää asuntoa, HUH!) ja jännittää kolmen viikon päästä käynnistyvä matka New Yorkiin. 
 
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?  
Socius merkitsee minulle hämmästyttävän vastaanottavaista opiskelijayhteisöä ja toveruutta yli vuosikurssi- tai opintosuuntarajojen. Socius merkitsee minulle vapauttavaa oivallusta siitä, että en ole ihan yksin kelailemassa yhteiskuntatieteellisiä juttuja. Socius merkitsee minulle myös kuopiolaisuutta. Socius ja sen jäsenet ovat korvaamaton osa sosiaalista tukiverkkoani Kuopiossa ollessani.
 
Runebergintorttu vai laskiaispulla?  
Runebergintorttu. Lapsena kun yritti syödä laskiaispullaa (ja sitähän oli koulussa ruokana laskiaistiistaina) niin meikäläisen ala-arvoisella suun motoriikalla oli kermavaahdot pitkin käsiä ja paitoja. Yhden ison Runebergintortun syön kerran vuodessa, toisen jätän suosiolla seuraavaan vuoteen. Viime vuosina runebergintortun syöminen on ollut, varmasti sattumalta, varsin sosiaalinen tilaisuus. Viime vuonna söin tortun erään lukiokaverin kanssa kahvila Ekbergissä Helsingin Bulevardilla, ja tänä vuonna söimme tortut toisen lukiokaverini kanssa täällä kotonani Kuopiossa. 
 
Mitä harrastat?  
Harrastan (piiiiiiitkien matkojen) kävelemistä, taksilla ajelua, ajattelemista sekä ihan vain sivusta tarkkailua. 
 
Roosan kysymys sulle: Mikä on oma paras muistosi fuksivuodeltasi?  
Voi Roosa oisitpa tiennyt vaan, niitä muistojahan on mistä valita! Socius-aiheisista muistoista paras on vuosijuhlat ja etenkin silliaamiainen, mukaan lukien sen jatkot (Kiitos vaan Santerille pyyteettömästä vieraanvaraisuudesta!) Aivan huikea tapahtuma ja toivottavasti pääsen vastaisuudessa mukaan jo järkkäilyvaiheessa. (Terveisiä toiselle Roosalle: Otan vastaan komentojasi!) 
Kunniamaininta meidän ekan vuoden sossuopiskelijoiden kolmipäiväisille pikkujouluille Tahkolla. Möksäily on huippua, vaikka kotiin palattuani olinkin hirveän väsynyt! 
 
Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle:  
Jos voisit kutsua kenet tahansa, elävän tai kuolleen, luennoimaan Socius-huoneelle, kenet kutsuisit?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini