Lokakuun sociuslainen 2021

Tiistai 26.10.2021 klo 19.27


Kuka olet ja mitä opiskelet?altacaven2.jpg

Hei! Olen Alta Cavén. Opiskelen sosiaalipsykologiaa ja olen kolmannen vuoden opiskelija.  

 

Mitä sinulle kuuluu?

Ihan hyvää kuuluu vaikka vielä vähän vujuviikko painaa ja kandi stressaa. Olen kuitenkin onnellinen, kun päästiin viimein nauttimaan tovereiden kanssa vuosijuhlista ja yhdessä olemisesta. Muutenkin on ollut ihanaa, kun pitkän ajan jälkeen olen taas päässyt nauttimaan lähiopetuksesta ja opiskelijaelämästä yhdessä muiden kanssa.

 

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Yksinkertainen ja ilmeinen vastaus lienee, että sociuslaisuus merkitsee minulle tovereita ja yhteisöllisyyttä. Syvällisemmällä tasolla vastaisin kuitenkin, että se merkitsee ystävyyttä, syvällisiä keskusteluja, yhdessä jaettuja kokemuksia ja fireballia.  

 

Miten päädyit opiskelemaan yhteiskuntatieteitä Itä-Suomen yliopistossa?

Päädyin opiskelemaan tänne hyvin monen mutkan kautta, eli siis haettuani ensin opiskelemaan mm. psykologiaa (useasti) ja tehtyäni töitä apteekissa (liian kauan). Lopullinen päätös Itä-Suomen yliopistoon hakemisesta perustui lähinnä pääsykokeen sisältöön ja haluun päästä opiskelemaan sosiaalipsykologiaa. Muutto pois Helsingistä ja Kuopioon tuntui pelottavalta, mutta en ole katunut hetkeäkään.  

 

Mikä on sinussa parasta?

Ehkä huumorintajuni. Tai saattaa hyvin myös olla, että se onkin pahinta minussa. Olen mielestäni myös hyvin uskollinen ystävä ja kun lähden kavereiden kanssa viihteelle baariin, niin olen siellä aina uskollisesti pilkkuun saakka.  

 

Parhaat vinkit opiskelun ja vapaa-ajan erottamiseen?

Ympäristön vaihtaminen. Itse tykkään opiskella kirjastossa, koska siellä on semmoinen oikeanlainen fengshui ja kotona on vaikeaa keskittyä. Sociushuoneella ei myöskään kannata edes yrittää opiskella, koska siitä ei tule mitään. Kyllä sinne kuitenkin välillä kannattaa mennä ihan huvin vuoksi.  

 

Juliannan kysymys sinulle: Jos saisit olla päivän kuka tahansa ihminen, kuka olisit ja miksi?

Olisin varmaan Iso-Britannian kuningatar Elisabet II, koska kuka nyt ei haluaisi olla kuningatar ja asua Buckinghamin palatsissa. Tai siis no. Yhden päivän voisin kokeilla.  

 

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle!

Jos sinun pitäisi syödä loppu elämäsi jotakin yhtä ruokaa, niin mitä se olisi?Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini