Huhtikuun sociuslainen 2021

Maanantai 26.4.2021 klo 11:02


Kuka olet ja mitä opiskelet?janettaolsen.jpg
Mä oon Janetta, 23v ja ensimmäisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija!

Mitä sinulle kuuluu?
Nyt oikeesti aika hyvää! Ensimmäinen yliopistovuosi on valehtelematta ollu tosi haastava koronan ja etäopiskelun takia, ja sen lisäks mulla oli takana neljä välivuotta, joten olin opiskelun suhteen lievästi sanoen ruosteessa. Nyt kun on enää yksi rästitentti jäljellä ennen kesälomaa, alkaa jo tuntua siltä, että voi hengähtää ja rentoutua. Oon aika ylpee itestäni miten hyvin oon selvinny tän kaiken mylleryksen keskellä, ja pitäisi yrittää muistuttaa itseään siitä useammin. 

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Eniten yhteisöllisyyttä ja tunnetta siitä, että oon osa pidempää yliopistoperinnettä. Sociuslaisuus edustaa mulle vapaata ja avarakatseista ajattelua, sekä sitä, että toisista pidetään huolta.

Mikä on sinussa parasta?
Haluaisin uskoo, että mun huumorintaju, oon ainaki omasta mielestäni todella hauska! Oon myös tosi empaattinen ja tykkään pitää ihmisitä huolta, rakastan etenkin emännöidä ja ruokkia mun kavereita, kun meillä on illanistujaisia. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Olin koko talven aika koomassa ja väsyny joten en tehny hirveesti mitään, mutta nyt kesän ja valon palatessa alkaa taas löytyä energiaa vähän muuhunkin, kun vain nukkumiseen ja koulujuttuihin. Kokkaaminen on musta ihanaa, ja se onkin varmaa mun lempipuuhaa kotona. Oon viime aikoina myös taas aloittanut lukemaan enemmän, ja mulla onkin koko aika jotain kirjastossa varauslistalla. 

Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen yliopistossa?
Oon aina ollu tosi intohimoinen yhteiskunnallisista asioista, ja etenkin naisten oikeudet on mulle tosi lähellä sydäntä. Löysin yhteiskuntatieteet ihan sattuman kautta, kun selailin Amsterdamin yliopiston sivuja ja päädyin lukemaan tästä alasta sosiologian kautta. Ala tuntui heti mulle luodulta, ja aloin tutkimaan missä sitä voisi opiskella Suomessa. Kuopio oli loppujen lopuksi tosi helppo valinta, vaikka vähän kuumottikin muuttaa Etelä-Suomesta "näin kauas" itään, hah. Kuopiossa vetosi opiskelijakaupunki, suuntautumismahdollisuudet ja vapaa sivuaineoikeus.

Parasta fuksivuodessa?

Ehdottomasti mun uudet kaverit. En ois ikinä voinu kuvitella, että tapaisin näin uskomattomia ja samanhenkisiä ihmisiä. Vaikka korona onkin ollut piikki lihassa, oon silti saanu ekasta vuodesta todella paljon irti, niin akateemisessa kun sosiaalisessa mielelessä. 

Tuuli kysyy: Jos sun pitäisi mennä johonkin TV-ohjelmaan niin mihin menisit ja miksi?
EHDOTTOMASTI Sinkkuillallinen! Musta ois niin hauskaa kokata joku älytön kolmen ruokalajin illallinen ja tavata siinä samalla myös hyvässä lykyssä joku kiva uusi tyyppi!

 

Lopuksi voit jättää oman kysymyksen seuraavalle kuukauden sociuslaiselle!
Jos voisit pakata reppureissulle mukaan vain viisi tärkeintä tavaraa, mitä ottaisit mukaan?

Avainsanat: sosiaalitieteet, fuksi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini