Kiitos ja kumarrus 2020

Torstai 31.12.2020 klo 14.08 - Taija V


ilotulitus2.jpg

Uusi vuosikymmen ei alkanut odotusten mukaisesti ja kulunut vuosi on koetellut meitä kaikkia. Meidän tuli kaikkien hyväksyä muuttuneet olosuhteet ja epävarmuus hetkessä. Valtamedian uutisotsikot eivät missään tapauksessa helpottaneet oloa, ja välillä niitä peilattiinkin männä vuosien kriiseihin. Mielessä pyöri kysymykset siitä, miten tähän on tultu, miten kauan tämä kestää ja miten tästä selvitään. Henkilökohtaiset ajatukseni pyörivät surkuhupaisan ja epätoivon välimaastossa, ja muistan ajatelleeni, että tämähän tästä puuttui. Hallituksen kanssa kaavaillut suunnitelmat valuivat hetkessä hukkaan eikä auttanut kuin hyväksyä se tosiasia, että kaikki on peruttu, ja kääntää katseet kohti syksyä. Syksykin oli toki silloin vielä epävarmaa, mutta ei siinä hetkessä muukaan auttanut kuin pysyä toiveikkaana.

 Zoomista tuli ystävä ja tapa olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, ja sen avulla onnistuttiin onneksi muutama tapahtuma järjestämään myös keväällä. Kiitos teknologialle. Sociuksen toiminta siirtyi vuoden aikana entistä enemmän tietoliikenneyhteyksien päähän, mikä tarkoitti sitä, että etäyhteyksillä järjestettävä toiminta lisääntyi ja siitä tuli osa normaalia. Esimerkiksi erilaiset tapahtumat ja hallituksen kokoukset on nyt mahdollista järjestää kokonaan etänä. Tietoliikenneyhteyksien lisääntyminen Socius ry:n toiminnassa sekä poikkeuksellinen tilanne, pakotti Sociuksen hallituksen tarkastelemaan uudelleen yhdistyksen sääntöjä sekä muokkaamaan niitä, ja uudet sääntökohdat hyväksyttiin yhdistyksen kokouksissa. Ihan kaikkea ei onneksi tarvinnut perua, ja onnistuimme syksyllä järjestämään fyysisiäkin tapahtumia uusilla variaatioilla. Näin pystyimme takaamaan sen, että fuksit integroitiin yliopistomaailman pyörteisiin sekä pääsimme tapaamaan jo vanhoja opiskelutovereita. Epävarma ja raskas vuosi on tullut kuitenkin nyt päätökseensä. Tulevana vuonna joudumme vielä taistelemaan koronaepidemiaa vastaan, mutta toivon pilkahduksia on jo näkyvissä.

Mitä odotan ensi vuodelta? Varmasti sitä, mitä kaikki muutkin, eli koronasta selviytymistä. Minulla on tietysti myös henkilökohtaisia tavoitetta, joista yksi on valmistuminen ja toinen liittynee siihen, mitä valmistumisen jälkeen tapahtuu. Olen huono tekemään uuden vuoden lupauksia, ehkä siksi, että lupauksien tulisi toteutua sormia napsauttamalla. Itseäni myös harmittaa, jos itselleen asetetut tavoitteet tai lupaukset tulevasta vuodesta eivät toteudu. Kaikki ei ole kuitenkaan meidän omissa käsissämme, kuten koronaepidemia on kuluneena vuonna osoittanut. Silloin on ihan ymmärrettävää, ettei itselleen asetettuja tavoitteita tule saavutettua samalla tavalla. Elämässä on myös sallittua epäonnistua, olla epävarma ja eksyksissä. Miten muuten koskaan löytäisimme sen oikean suunnan, ellemme tarkastelisi hieman omaa sisintämme ja miettisi, mitä ihmettä sitä oikein haluaa ja mitä kaikkea on valmis tekemään sen eteen? Haluankin uskoa, että kyllä se elämä kuljettaa.

Olo on tietyllä tapaa haikea, mutta ei missään nimessä surullinen, ja miksi olisi. Viimeiset kolme vuotta, jotka olen saanut viettää tämän ainejärjestön hallituksessa niin hallituksen jäsenenä kuin sen puheenjohtajana ovat olleet opettavaisempia vuosia, joita olen tähän asti kokenut. Niin henkilökohtaiset kuin yhteiskunnalliset paineet ovat pakottaneet minut kasvamaan ihmisenä, olemaan itselleni armollinen sekä pakottanut ymmärtämään, ettei kaikki ole eikä edes tarvitse olla minun kontrollissani. On ollut hetkiä, kun epätoivo on ollut riemua ja iloa suurempaa, mutta niistäkin on selvitty. Olen hokenut mantraa ”kyllä kaikki selviää” niin itselleni kuin ystävilleni ja hallitustovereilleni, ja toistaiseksi asia on ollut juuri näin. Totuuden nimissä on mainittava, että tätä samaista mantraa on hoettu lukemattomat kerrat myös minulle, ja kiitos siitä.

Ai miksi ei sureta, kun hallitusura loppuu? Koska hallitusvuodet ovat olleet minun huikeimpia, opettavaisimpia ja kummallisimpia vuosia, joita tulen muistelemaan lämmöllä. Kiitos siis vielä kerran kaikille matkanvarrella mukana kulkeneille ystäville, tovereille ja sociuslaisille. Onnea vielä kerran uudelle hallitukselle!

Ensi vuonna lupaan valmistua, mennä töihin ja olla oma itseni.

Olkaa itsellenne armollisia, luottakaa omiin kykyihinne ja rakastakaa itseänne joka päivä! Erittäin paljon parempaa Uutta Vuotta 2021 ihan jokaiselle!

 

Rakkaudella  

Taija 

#wabutuleevielä #nyttääloppuu #puheetonnytpidetty 

Avainsanat: uusi vuosi, uudet kujeet, korona, loppunyt, eläkkeelle


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini