Hakemukset hallitukseen 2021

Maanantai 16.11.2020


Sofia

sofianevakivi.jpgHeippahei

Olen Sofia ja opiskelen toista vuotta sosiaalitieteitä. Olen kotoisin Pudasjärven suurkaupungista Oulun ja Kuusamon välistä. Sieltä löytyy esimerkiksi Syötetunturi, maailman suurin hirsikampus sekä vuosittain järjestettävät Kesäpilkin mm-kisat ja Korkokenkäkukkamekkosuohiihto. Olen tunnollinen, luotettava ja otan toiminnassani muut ihmiset huomioon. Jos päätän aloittaa jonkin asian, pyrin myös hoitamaan sen huolella loppuun. Olen nykyään myös aikataulutuksen mestari, kiitos yliopisto-opintojen.

Päätin hakea hallitukseen, sillä koen että minulla on siihen hommaan annettavaa. Olen motivoitunut, ja minua kiinnostaa aidosti kehittää hallitustoimintaamme sekä ainejärjestömme yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä. Tykkään ideoida porukassa ja olen aina valmis auttamaan ja tukemaan tovereita. Jätin aiemmissa korkeakouluopinnoissani hakematta hallitukseen ja se jäi kaduttamaan todella paljon. Täällä Kuopiossa päätin viime hetkellä olla hakematta hallitukseen vielä fuksivuonna, sillä halusin ensin nähdä, millaista yliopisto-opiskelu tulee olemaan ja ehkä vähän samalla seurata ensin sivusta, miten hallitus täällä meillä toimii. Ja sehän toimii aivan mahtavasti, ja siksi olisikin ilo ja kunnia olla osa tätä porukkaa.

Minua kiinnostaisi erityisesti tapahtumavastaavan pesti, sillä aiemmissa opinnoissani joulupukin maassa opintoihini kuului valinnaisia tapahtumajärjestämisen opintoja, ja tykkäsin niistä tosi paljon. Koen, että voisin hyödyntää näitä oppejani ainakin jonkin verran kyseisessä tehtävässä. Olin myös mukana järjestämässä Sociuksen pikkujouluja fuksivuonna, joten pientä kokemusta tapahtumajärjestämisestä täällä löytyy. Muista hallituspesteistä minua kiinnostaisi sihteerin ja rahastonhoitajan hommat, sillä koen, että minulla olisi näihin tehtäviin tarvittavia ominaisuuksia, kuten järjestelmällisyyttä, tarkkuutta ja organisointikykyä. Toki olen avoin myös muille pesteille, sillä tykkään oppia uutta.

Summasummarum olisi mahtavaa päästä osaksi Sociuksen hallitusta, sillä haluan toimia ainejärjestömme hyväksi ja motivaatiota hallitushommiin on kerätty jo useamman vuoden ajan. Nähdään syyskokouksessa!

Pilvi

pilvipuh.jpegMoikka! Mä oon Pilvi Puhkala, 20-vuotias yhteiskuntatieteiden toisen vuoden opiskelija. Mut tunnistaa helposti lujasta äänestä, jatkuvasta homorummutuksesta ja sattumanvaraisissa paikoissa nukkumisesta. Vapaa-ajalla tykkään urheilla, nauttia luonnosta, laulaa kuorossa ja vähän rämpytellä kitaraakin.

Sociuksen hallitukseen mua motivoi hakemaan tahto vaikuttaa asioihin ja edelleen kehittää hallituksen toimintaa sekä ainejärjestön jäsenten oloja. Aikaisempaa järjestökokemusta itselläni ei valitettavasti ole, mutta ajattelinkin, että Sociuksen hallitus olisi kokemuksen kartoittamisessa hyvä paikka aloittaa. Tulevaisuuden työhaaveisiini kuuluukin järjestötyö, joten olisi mahtavaa ihan konkreettisestikin nähdä mitä järjestön kanssa puuhailuun liittyy. Toimin myös tämän vuoden yhteiskuntatieteiden tuutorina, joten sekin homma osaltaan sai innostumaan edelleen Sociuksen toiminnasta.

Mä olisin hyvä jäsen hallitukseen, sillä äänekkyyden ja muiden ominaisuuksieni lisäks oon myös tunnollinen, pitkäjänteinen ja avoin uusille ajatuksille sekä ideoille. Haluisin kehittää Sociuksen tapahtumia edelleen ja saada kaikille sellaisen olon, että erilaisiin tapahtumiin on todellakin kannattavaa ja mukavaa osallistua. Holittomien tapahtumien kehittäminen on myös ollut mielessä. Hallituksessa mua erityisesti kiinnostaa tutor- ja fuksivastaavan ja tapahtumavastaavan pestit. Myös edunvalvontavastaavan pesti hiukkasen kiinnostelee. Jos paikoista kuitenkin tulisi kova kilpailu, toimisin mielelläni myös muissakin hommissa.

Nella

Hellurei! 
 
nellavuolli.jpegTäällä esittäytyy 23-vuotias, toisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija Nella. Olen Lapista kotoisin, joten sopiva kommervenkkeily on veressä. Lappilaisuuttani haalareissani roikkuu pikkukuksa ja talvella vakiharrastuksenu on pulkkailu. Lempivärini on keltainen, omistan keltaisimman pyörän ja pienenä ihmisenalkuna vilahtelu violetit kumpparit jalassa ja keltainen huivi päässä oli vakio. Syntyjään Sociuslainen siis!    
 
Repäisen ja haen hallitukseen päinvastaisella taustalla kuin yleensä - fuksivuoteni ja erityisesti syksy ennen etäilyä oli itselläni hyvinkin vaikea kulisseissa tapahtuvien asioiden vuoksi ja jäin ulos opiskelupiireistä, kun sosialisoimiseen ja ihmisten kohtaamiseen ei vain jäänyt energiaa tai aikaa. Nyt tilanne on vihdoin parempi ja tähän väliin oodi muun muassa terapialle. <3

Hallitukseen haluan hakea oman kokemukseni myötä siksi, että tiedän etten ole kokemukseni kanssa ainoa ja haluan olla luomassa Sociuksesta entistäkin yhtenäisempää ja avoimempaa porukkaa, kokonaisuudessaan läpi vuosikurssien. Erityisesti näin etäilyn aikana helposti lipsuu muista ihmisistä erilleen, kun yhteyden pitäminen muihin vaatii tavallista enemmän vaivaa. Haluaisin olla mukana helpottamassa tilannetta ja tarjoamassa apuja matalan kynnyksen toimintaan, hyödyntäen muun muassa omia kokemuksiani. Monenlaisia ääniä tarvitaan. Lisäksi laitosyhteistyö aiheen tiimoilta kiinnostaa suuresti.

Järjestökokemusta minulta löytyy lukion opiskelijakunnan hallituksesta ja Punaisesta Rististä, jossa vedin aikanaan nuortentoimintaa ja kaveritoimintaa sekä myöhemmin toimin Lapinpiirin nuorisotoimikunnassa varapuheenjohtajana ja sihteerinä. Lisäksi tämän vuoden alussa olin järjestämässä 100 hengen verkostoitumistapahtumaa Rovaniemelle Lapland Entrepreneurship Society -järjestön kanssa. Kokemusta erinäisistä tehtävistä siis löytyy, mutta jokainen järjestö on erilainen ja jokaisessa valtavasti uutta opittavaa.

Olen välittävä, lämmin ja toimelias ihminen. Haluaisin päästä oppimaan itsestäni ja muista, asettaa itseäni epämukavuusalueelle, tutustua uusiin ihmisiin ja päästä kuulemaan erilaisia tarinoita. Hallituspesteistä olen avoin kaikille. Toivon pääseväni hallitukseen ideoimaan mahdollisimman ympäristöystävällistä, yhtenäistävää ja porukkahenkeä lisäävää toimintaa, koska sitä tarvitaan aina ja haluaisin siihen palan itsestäni antaa :)

Bettina

Moikka!

bettinareinman2.jpgMun nimi on Bettina ja olen 25-vuotias asuinpaikaltani Espoolainen mutta sydämeltäni jostain susirajan tuolta puolen. Olen yhteiskuntatieteiden fuksi ja käytin elämästäni melkoisen monta vuotta päästäkseni opiskelemaan yliopistoon. Sitkeyttä ja periksiantamattomuutta siis löytyy! Poikaystäväni mielestä se on tosin Etelä-Karjalaisen hullun sukuni jästipäisyyttä, tiedä sitten. Olen onnellinen että en luovuttanut ja tieni vei juuri tänne. Asun puoliksi Espoossa ja puoliksi Kuopiossa, koska avopuolisoni työt etelässä ei jotenkin kummallisesti seuranneetkaan minun haaveitani tänne Savon sydämeen. Olen ehtinyt kokeilla elämässäni monen monta ammattia ja tällä hetkellä viihdyn vartijana. Parasta siinä on se että siellä asiakas EI ole aina oikeassa.

Tykkään kauheasti kaikista vauhdikkaista liikuntalajeista, kesällä pussikaljottelusta, kovaan nauramisesta, koirista, saimaannorpista ja voisin asua puolet vuodesta mökillä. Haen Sociuksen hallituksen edunvalvontapestiä koska haluan kokemusta järjestötyöstä, tutustua paremmin muihin iloisiin Sociuslaisiin ja tietysti olla mukana vaikuttamassa asioihin. Olenkin saanut hieman ensimakua toimimalla haalaritiimissämme ja hauskaa on ollut! Olen kiinnostunut myös muistakin pesteistä, mutta koska saatan välillä majailla myös etelän päässä, voipi olla että rahastonhoitaja tai tapahtumavastaava ei sopisi vaikka kovin siitä nauttisinkin. Olen siis sinnikkyyden lisäksi myös ihan mukava tyyppi, oikeudenmukaisuus ja muiden huomioiminen on mielestäni tärkeitä asioita elämässä, bilettämisen lisäksi.

Uskoisin että edunvalvontapesti sopisi minulle erittäin hyvin, koska olen ollut joka työnantajan kauhu osaamalla työehtosopimukset kannesta kanteet ja siten valvonut vapaaehtoisesti kollegoideni etuja jo vuodesta 2014. Uskallan sanoa asioista ja puolustaa muita, ystävieni mielestä olen aika suorapuheinen (kuullemma hyvällä tavalla) ja muidenkin mukaan minun kanssani on helppo olla oma itsensä. Hoidan myös sovitut hommat aina ajallaan ja tykkään olla mukana vähän kaikessa toiminnassa. Ajattelin alun perin hakea vasta ensi vuonna, mutta päätin sittenkin hakea jo fuksivuonna ennen kuin ikä alkaa painaa ja olen liian vanha ja väsynyt. #Bettinahallitukseen2021!

Aino

Tervehdys!

ainohassinen.jpgTäällä kirjoittelee Hassisen Aino, kolmannen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija. Valitsin kesällä pääaineekseni sosiaalipsykologian, joskin sosiologia ja sosiaalipedagogiikka ovat myös hyvin lähellä sydäntäni. Vapaa-ajalla tykkään puuhastella vähän kaikenlaista urheilusta päikkäreihin, vaikkakin ihan lempparihommaa on ruoan laittelu, katselu, haistelu ja maistelu. Koirien rapsuttelu on myös erityisen mukavaa.

Haen Sociuksen puheenjohtajaksi, sillä ainejärjestöllämme on aivan erityinen paikka sydämessäni. Koen, että Socius oli merkittävässä asemassa omassa yliopistoon integroitumisessani, ja pääsin tapahtumien kautta tutustumaan esimerkiksi sosiaalityön opiskelijoihin sekä ylempiin vuosikursseihin. Yhteisöllisyydestä hurmioituneena hainkin jo fuksivuonna hallitukseen, pääsin mukaan, ja toimin vuonna 2019 rahastonhoitajana. Hallitusvuosi, ja erityisesti rahastonhoitajan pesti, opetti todella paljon yleisesti hallitustoiminnasta, meidän tapahtumistamme ja niiden järjestämisestä, sekä luonnollisesti yhteisistä varoista huolehtimisesta. Parasta hallitustoiminnassa oli kuitenkin yhdessä touhuaminen, ja olen ikävöinyt sitä kovasti tämän “välivuoden” aikana. Toimin ISYY:n edustajistossa kaudella 2020-2021, mutta kaipaan elämääni lisää sociushenkeä!

Uskon, että olisin soveltuva puheenjohtajaksi, sillä minulla on aikaisempaa hallituskokemusta, ja olen innokas oppimaan lisää. Tunnollisuus, realistinen optimismi ja höpöttelyinnokkuus ovat myös sellaisia ominaisuuksiani, joista uskon olevan hyötyä puheenjohtajana toimimisessa. Pidän itseäni melko hyvänä ryhmätyöskentelijänä, eli pyrin aina hoitamaan oman osani hyvin, mutta olen valmis auttamaan myös muita. Näen hallitustoiminnan olevan nimenomaan yhteistyötä, jolloin on tärkeää osata esimerkiksi kuunnella muita hallituksen jäseniä ja tehdä tarvittaessa kompromisseja, jäsenistön edun mielessä pitäen.

Haluan olla pitämässä huolta sociuslaisten asioista, edistää hyvää yhteishenkeä ja ennen kaikkea jakaa Sociuksen ilosanomaa! Jos sinulla heräsi kysymyksiä hakemukseni perusteella, niin voit esittää ne esimerkiksi syyskokouksessa. Nähdään siellä!

Meri

merileppanen.jpgOlen Meri Leppänen, 2. vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Asun Kuopiossa, mutta olen alun perin kotoisin (entisestä) pääkaupungistamme Turusta. Harrastuksiini kuuluu partio, leivonta, kaikenlaiset käsityöt, zadaan selaaminen ja ekologiarummutus. 

Toimin tänä vuonna tuutorina ja pidin hommasta todella paljon. Nyt haluaisinkin siirtyä hallituksen puolelle fuksi- ja tuutorivastaavan pestiin katsomaan tuutorointia hieman eri näkökulmasta ja toimia niin sanotusti taustajoukoissa tuleville tuutoreille. Tässä pestissä haluaisin erityisesti tukea uusia tuutoreita heidän hommassaan ja jakaa omaa osaamistani.

En ole ennen ollut ainejärjestössä tai missään vastaavassa, mutta minulla on 9 vuoden kokemus järjestötoiminnasta. Minulla on paljon kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja johtamisesta. Tietoa ja taitoja onkin kerääntynyt näinä vuosina jo paljon, joten haen hyvillä mielin hallitukseen uusien haasteiden pariin. Olisi mielenkiintoista päästä näkemään ainejärjestön hallituksen toimintaa ja vaikuttaa siihen itse konkreettisesti.

Lyhyesti ja ytimekkäästi:

Miksi juuri minut pitäisi valita?

Olen järjestelmällinen, aikaansaava, motivoitunut ja kokenut, mutta silti valmis oppimaan uutta!

 

 

Avainsanat: hallitus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini