Lokakuun sociuslainen 2020

Torstai 29.10.2020 klo 16:45


pilvipuhkala2.jpegKuka olet ja mitä opiskelet?

Mä oon Pilvi, mutta mut tunnetaan myös nimellä Pilde, Pilevi ja Piltsu. Opiskelen nyt toista vuotta sosiaalitieteitä eli siis oikeesti yhteiskuntatieteitä.

Mitä sinulle kuuluu?

Suoraan sanoen mulle kuuluu oikeastaan aika hyvää! Vaikka opintoja riittää, tuntuu ne onneks vaihtelevan mielenkiintoisilta ja elämä rullaa päivä kerrallaan eteenpäin. Talvi-ihmisenä nautiskelen myös näistä viileämmistä keleistä ja oon ollut aivan onnessani, kun vihdoin on saanut oman villapaitakokoelman ottaa jälleen käyttöön.

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Toveruutta, hauskuutta ja avointa mieltä. Socius on rakas ainejärjestö, jota mielellään edustaa niin Kuopiossa kuin myös sen ulkopuolella. Itse sociuslaisuus merkitsee hauskoja tapahtumia, yhteiskunnallista ja avointa keskustelua sekä aivan mahtavia tyyppejä

Mikä on saanut sinut voimaan hyvin ja pysymään järjissäsi koronapandemian aikana?

Suurimmat voimavarat on kyllä ollut ystävät ja läheiset sekä urheilu ja luonnossa seikkailu. Muita tärkeitä juttuja on ollut päikkärit, suklaa, kasvien kasvamisen seuraaminen, kämpän jatkuva uudelleen sisustus, uusien limpparimakujen kokeileminen, eläinsukat ja talon kellarissa asuvalle hämähäkille juttelu.

Miten maailma pelastetaan?

Varmaankin koulutuksella, ymmärryksellä ja kuuntelulla. Maailmassa oleva viha ja kaaos johtuu paljolti kommunikaation puutteesta ja erilaisuuden ymmärtämättömyydestä. Jotta me voitas paremmin ymmärtää toisiamme meidän pitäis pyrkiä kuuntelemaan toisia ihmisiä ja olla myös kiinnostuneita heidän kulttuureistaan ja ajatuksistaan. Koulutusta taas tarvitaan ymmärtämään maailman kompleksisuus ja esimerkiksi ympäristöhaitoista johtuvat riskit. Mut emmä kyllä tiiä, ei mulla oikeasti mitään hajua oo.

Mikä on lempieläimesi ja miksi?

Kaikki dinosaurukset on kyllä siistejä. Tosi harmi, etten syntynyt samaan aikaan.

Kysymyksesi marraskuun sociuslaiselle: Jos ei olisi rahasta kiinni, mitä kaikkea tekisit kokonaisen päivän ajan?

Avainsanat: pilvi, eläinsukat, sosiaalitieteet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini