Hakemukset hallitukseen 2020

Maanantai 18.11.2019 klo 10:13 - Reeta


TAIJA VÄÄNÄNEN

Moikka! taija_hallitushaku.jpg

Minä olen Taija Väänänen 26-vuotias, joka tottelee myös nimeä Mc Taya. Olen neljännen vuoden sosiaalityön opiskelija, joka vasta neljännellä yrityksellä pääsi sisään haluamaansa opinahjoon.

Kuluneen vuoden aikana olen toiminut ainejärjestömme puheenjohtajana. Nälkähän tästä kuluneesta vuodesta on jäänyt, ja minulla on yhä äärettömän kova palo edustaa Sociusta kyseisessä roolissa. Kulunut vuosi on menty vähän kuin peura ajovaloissa, joten kokisin olevani vuotta viisaampi ja valmiimpi tähän tehtävään.

Uskon olevani hyvä puheenjohtaja, sillä olen luotettava ja aina ajoissa paikalla. Sociuksen hallitustoiminnan lisäksi minulla on kokemusta Talentia Pohjois-Savon hallituksesta. Ihmisenä olen tasavertainen ja jalat maassa pitävä nuorehko nainen. Välitän lisäksi oikeasti siitä, että meidän opiskelijoillamme olisi mahdollisimman hyvä olla ja opiskella. Tällä haluaisin korostaa sitä, että meillä Sociuksessa jäsenemme ovat kaikki yhdenvertaisia, sillä siihenhän meidän ainejärjestömme olemassa olomme perustuu: toveruuteen.

Vaikka olen tämän kuluneen vuoden aikana oppinut ehkä enemmän itsestäni, niin olen lisäksi oppinut paljon hallitustyöskentelystä sekä puheenjohtajuudesta ylipäänsä. Minulle onkin jäänyt sisälleni kipinä kytemään siitä, että ihan kaikkea en ole vielä päässyt itsestäni antamaan tai oppimaan. Tämän takia haluaisin päästä kehittämään itseäni ja ainejärjestöämme entisestään. Tavoitteena on jatkaa siitä, mihin tähän asti on päästy: hallituksen läpinäkyvyys on mielestäni ottanut suuren askeleen eteenpäin, ja tätä on erittäin tärkeä jatkaa. Kuluneena vuonna ainejärjestön ja laitoksen välinen yhteistyö ei ehkä ole onnistunut odotetulla tavalla, joten työtä sen eteen täytyy tehdä. Lisätäkseni vielä, haluaisin päästä kehittämään hallituksen sisäisiä käytäntöjä, ja nähdä mihin sillä päästään.

Valitettavasti en voi vieläkään luvata kuuta taivaalta, mutta minusta saatte varmasti motivaatiota puhkuvan puheenjohtajakokelaan. :) #vieläkerran

Mikäli tämä jättää vielä aukkoja siihen kuka olen ja miksi minut puheenjohtajaksi pitäisi valita, niin tule syyskokoukseen kuulemaan minusta ja ajatuksistani lisää!

SONJA SOINNE

Hei, sonja_soinne_hallitushaku.jpeg

Nimeni on Sonja Soinne, olen sosiaalitieteiden fuksi straight outta Kerava. Keravalaisuudesta huolimatta olen oikeasti ihan hyvä tyyppi. Olen kiinnostunut lähtemään mukaan hallituksen toimintaan, sillä uskon, että minulla olisi hallitustoiminnassa paljon annettavaa. Mielenkiintoni hallitustoimintaa kohtaan lähti liikkeelle jo itseasiassa ennen opintojen alkua, sen perusteella mitä olen kuullut kavereiltani ketkä ovat olleet mukana eri ainejärjestöjen hallituksissa. Uskon, että minun luonteenpiirteeni ja vahvuuteni pääsisivät hyvin oikeuksiinsa hallitustoiminnassa. Olen sanavalmis, sosiaalinen, ja iloinen persoona. Otan muut aina huomioon. En pelkää tarttua uusiin haasteisiin, ja pyrin aina saattamaan minulle annetut tehtävät huolellisesti loppuun saakka. Olenkin ajoittain hieman täydellisyyden tavoittelija, ja ymmärrän siihen liittyvät positiiviset kuin negatiivisetkin piirteet.

Hallituspesteissä minua kiinnostaa ensisijaisesti tapahtumavastaavan pesti. Tykkään itse käydä tapahtumissa, ja olisi hienoa päästä osaksi järjestämään niitä. Voin vain kuvitella, että tapahtumien järjestäminen osana hallitusta on mielekästä, kun on toinen tapahtumavastaava tukena muun hallituksen lisäksi. Arvostan suuresti muiden antamaa tukea, ja pyrin aina olemaan tukena myös muille. Olen tähän asti ollut mukana aktiivisesti haalaritiimissä, että pikkujoulujen järjestämisessä. Pikkujoulujen järjestämisessä minua on jo motivoinut halu järjestää muille mahdollisimman hyvät pirskeet ja hyvä fiilis.

Jos tulen valituksi hallitukseen, lupaan järjestää vielä entistäkin riemukkaampia ja huikeampia tapahtumia ja olla tukena muille. Tykkään aina ideoida uusia asioita, ja siitäkin olisi paljon hyötyä varsinkin tässä pestissä. Olen helposti lähestyttävä ihminen ja kaikkien kaveri, joten minua voisi aina rohkeasti lähestyä kehitysehdotuksissa ihan kasvotustenkin. Olisi mahtavaa päästä vaikuttamaan ja osallistumaan Sociuksen toimintaan positiivisissa merkeissä.

Keep on rocking!

SONJA LUUKKONEN

Hei vaan hei,

Minä olen Sonja Luukkonen. Olen syntyperäinen savolainen ja käynyt elämän kovan koulun Pohjois-Savossa Varkaudessa. Ihmiset väittävät savolaisia kieroiksi, mutta vannon että aikomukseni ovat puhtoiset. Hauskaksi on joskus sanottu ja mitäpä tuohon vastaankaan väittämään. Joku väitti joskus kuplivaksi mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Elän elämäni ensimmäistä vuotta Sociuslaisena ja parhaillaan fukseilen sosiaalitieteiden parissa.

Haen mukaan hallitushommiin siksi, että en keksinyt yhtäkään hyvää syytä olla hakematta. Ajattelen, että päämäärättömän huseeraamisen lisäksi olisi hyvä olla jotain kehittävääkin tekemistä ja jos se voi samalla olla sellaista, joka edistää opiskelijatovereiden viihtymistä ja parantaa opiskelijaelämää niin vielä parempi. Aikaisempaa kokemusta järjestötoiminnasta ei vielä löydy ja siksipä koenkin, että aika on kypsä järjestöhommiin mukaan lähtemiselle. Erityisesti olen kiinnostunut fuksi- ja tuutorivastaavan pestistä lähinnä siksi, että oma fuksivuoteni on ollut tähän asti oikein menestyksekäs ja haluaisin olla mukana tekemässä seuraavien fuksien vuodesta vähintään yhtä onnistuneen. En ole tehtävän suhteen kuitenkaan täysin ehdoton vaan voisin ottaa vastaan myös sihteerin pestin.

Ai että miksi minut pitäisi valita hallitukseen? Aloitetaan vaikka siitä, että tulen mielestäni vallan mainiosti toimeen ihmisten kanssa. Vaikka minulla on paljon omia mielipiteitä erinäisistä asioista, enkä myöskään pelkää tuoda niitä esille, osaan kuunnella ja kunnioittaa myös muiden ihmisten näkemyksiä. Ehkä valttikorttini onkin siis se, että en arkaile epäkohtien esille tuomisessa. Siitähän hallitustoiminnassa on pohjimmiltaan kysekin: nostetaan esiin kehityskohteita ja ongelmia ja toimitaan yhdessä niiden ratkaisemiseksi. Ja koska kenenkään tässä elämässä ei tulisi rämpiä yksin niin pyrin aina parhaani mukaan auttamaan. Team spirittiä! Eikös niin?

Päätän vaalipuheeni tähän ja toivon, että pääsen mukaan hallitustoimintaan ja tekemään Sociuksesta entistäkin aurinkoisemman ainejärjestön.

JULIANA VENTO

Helouhelouhelou! juliana_hallitushakemus.jpeg
Täällä esittäytyy Juliana Vento (reagoi myös nimeen Juli tai Julpukankukka), sosiaalitieteiden fuksi. Olen entinen urheilija ja musahenkilö, nykyisin tasaisen hyvä elikkä huono kaikessa, mitä sitä nyt milloinkin päätyy yrittämään. Vuosimallia -98. Olen kuullut itseäni kuvailtavan räiskyväksi persoonaksi, jonka seurassa ei juuri koskaan ole tylsää. Myös Duracell-pupu on muutaman kerran mainittu nimeni yhteydessä. Haluaisin uskoa, että osaan ottaa muut ihmiset hyvin huomioon, sekä olevani empaattinen. Kun aloitan jotain, haluan myös saattaa sen kunnialla loppuun. En ota tätä elämää kovin vakavasti, mutta yritän kuitenkin aina pyrkiä tekemään siitä hieman parempaa itselleni ja muille.
Uskon vahvasti, että toisin hallitukseen sitä kuuluisaa positiivista energiaa, uusia ajatuksia, äksöniä ja jyväääskyläläistä päättäväisyyttä. Olen virran lisäksi täynnä ideoita, jotka myös uskallan sanoa ääneen, vaikka ne sitten ammuttaisiinkin nopeasti alas. Minut ja ajatukseni saa, ja välillä pitääkin, haastaa. Olen aktiivinen ja saan asiat tapahtumaan. Valmentajahommista olen saanut rautaista otetta organisointiin ja on sitä lyhyeltä työuraltakin tarttunut mukaan oppi ja pari, päällimmäisenä kärsivällisyyttä, tehokkuutta, johtamistaitoja ja kykyä priorisoida. 
Aikaisempaa kokemusta hallitustehtävistä ei juurikaan ole ala- ja yläasteen oppilaskunnan hallituksessa toimimisen lisäksi, mutta intoa löytyy sitäkin enemmän. Olisi huippua päästä osallistumaan, verkostoitumaan, ideoimaan ja oppimaan uutta. Syksyn aikana haalari- ja pikkujoulutiimeissä toimiminen ovat tuoneet jo kivaa ensimakua yhteisömme eteen toimimisesta. Hauskea!
Hallituspesteistä oikeastaan kaikki kiinnostavat, etenkin tapahtumavastaavan tai liikunta- ja vapaa-ajan vastaavan roolit. En usko, että minua kannattaisi rahastonhoitajan tehtäviin kuitenkaan laittaa, ihan yhteisen edun vuoksi. 
Meikämandariini ei valitettavasti pääse syyskokoukseen paikalle, sillä huitoo jossakin Irlannin ja Imatran välimaastossa. Toivottavasti tämä hakemus kuitenkin kertoo edes jotain minusta ja intressistä osallistua ainejärjestömme toimintaan! 

PAULIINA KÄRKKÄINEN

Moikka! pauliina_hallitushaku.png
Oon Pauliina, 21-vuotias savolaistyttö ja opiskelen nyt toista vuotta sosiaalityötä.
Haen tuutor- ja fuksivastaavan pestiä, koska tämän syksyn rooli tuutorina oli ihan tosi hyvä kokemus ja nään, että tuutor- ja fuksivastaavan pesti hallituksessa olis sille erinomainen jatkumo! Haluan myös olla aktiivinen ihanaan ainejärjestöömme liittyvissä asioissa, olla mukana kehittämässä toimintaa, sekä edelleen ensi syksynä olla osaltani vaikuttamassa siihen, että uudet fuksit tuntevat itsensä tervetulleiksi Sociukseen. 
Aiempaa kokemusta multa löytyy mm. tukioppilaana toimimisesta yläasteella ja tuutorina toimimisesta lukiossa. Myös erilaisten tapahtumien järjestäminen ja ryhmän ohjaaminen on mulle tuttua puuhaa, esimerkiksi oon ohjannut voimisteluryhmiä lapsille ja nuorille yhteensä  viiden vuoden ajan. 
Jos vielä jotain kerron itsestäni, niin oon sopivan aktiivinen ihminen ja vapaa-ajalla harrastan paljon liikuntaa, rakastan tanssia, joskus pimputtelen pianoo ja käyn hoitamassa sukulaisten lapsia. Tykkään porukassa touhuilusta, oon ideoiva ja vastuullinen tyyppi! Ja koska oon pienestä maalaiskaupungista kotosin, niin koen olevani sopiva sekotus sekä maalaisjärkeä että hyvää hullunkurisuutta.
Tällä hetkellä suoritan sosiaalityön käytännön harkkaa vähän kauempana Kuopiosta, joten harmillisesti voi olla, etten pääse paikalle syyskokoukseen, vaikka yritys on kyllä kova! 

Avainsanat: hallitus, haku


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini