Toukokuun sociuslainen 2019

Maanantai 13.5.2019 klo 20:31 - Reeta&Santtu


Mitä sociuslaisuus sinulle merkitsee?

Sociuslaisuus. No tuota. Etenkin opintojen alkutaipaleella koin vahvaa yhteyttä Sociukseen heimona omine rituaaleineen: paatit, Kemiaa, jokapäiväiset Sociushuone-kahvisakramentit. Sittemmin olen kulkenut läpi tyypillisen kulun, opintojen loppupäässä meiningeistä hienoisen vieraantumisen. Socius ei niinkään enää näyttäydy itselleni heimona, vaan koneistona, joka pukkaa ulos mitä värikkäimpiä persoonia. Salliva ilmapiiri ja ainakin itse kokemani hierarkioiden olemattomuus ovat mahdollistaneet sitä, että Sociuksessa kukin saa tehdä mitä lystää, vanhaa ystävääni Tuuttimörköä lainaten.

Mikä on mielestäsi hienoin piirre, jonka ihminen voi omata ja miksi?

Rehellisyys on arvokasta. Niin itselle kuin muille. “Ei hevonpaskaa, ei luottokorttitietoja, ei kirjautumista”. Säästyy turhilta murheilta ja mutkilta, kun ei kiertele kärsimystä. Kärsimys on human condition.

Kuinka sujui vappu vuosimallia 2019?

Aiempia vuosia huomattavasti rauhaisemmin, onneksi. Pistäydyin Kewätkarkeloissa, mitkä eivät yllättäneet taaskaan. Vuoden pippaloiden top-listalle menivät siis taas. Vappuaattona hörsäilin skumppani päähesen maisemissa kummastellen sitä, että miten paljon ihmisiä voi olla yhteen aikaan samassa paikassa.

Eetu kysyi: Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?

Kesäsuunnitelmissa on paluumuutto voittomuuttokuntaan eli Kuopioon. Kuopiossa töitä, biitsiä, Kotkankallio-tunnelmointia ja kenties perjantaisia torikokouksia.

Kysymys syyskuun sociuslaiselle: 

Onko marxismi kuollut? 

Avainsanat: santtu, lehtiukko, kärsimys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini