Lokakuun 2017 sociuslainen

Tiistai 12.2.2019 - Tuukka & Antton


Tämän hetken kuulumisista sen verran, että päällä ihka ensimmäiset kuumotukset edessä häämöttävästä deadline- ja tenttisumasta, joka ei ohene vaikka kuinka silmiä hieroisi. Vasta vähän päälle kuukauden opiskelleena voin jo todeta, että tähän mennessä rautaiseksi todettu elämänohje - ”huomenna” - lähinnä vaikeuttaa opiskelijan eloa ja oloa. Fuksirytinän huumassa kiitäessä vastuut ovat kuin kuolleita lehtiä - ne haravoidaan kasaan vasta kun niihin uhkaa kompastua.
Mitä sociuslaisuus sinulle merkitsee?
Sociuslaisuus määrittelee jo nyt vahvasti omaa opiskelija-identiteettiä. Socius on ollut alusta asti läsnä ja auttamassa fuksin päätä ulos milloin mistäkin kolosta. Socius-huone on paikka, jossa on voinut kokea olevansa tervetullut ja tasavertainen alusta asti. Minkäänlaista väkisin väännettyä hierarkiaa ja uuden opiskelijan mopottamista ei ole joutunut kokemaan. Asioihin osallistuminen ja vanhempiin opiskelijoihin tutustuminen on omasta aktiivisuudesta kiinni – ei tarvitse pokkuroida ja mielistellä että pääsee mukaan meininkeihin.
Fuksilta on pakko kysyä, että mikä on ollut parasta opiskelussa tähän asti?
Katujuna Sitsaaminen Opiskelut ovat lähteneet käyntiin kiitettävän sulavasti, koska laitoksen henkilökunnasta, tutoreista ja Sociuksesta koostuva tukiverkko on niin kattava. Uutta infoa on tullut niin maan perhanasti, mutta sitä ei ole tarvinnut sulatella yksin. Yhteisöllisyys nousee siis ensimmäisenä mieleen. Uudet tuttavuudet, haalaritiimissä sählääminen, savonmehtien muilakka ruska. Ja onhan se satunnainen bilettäminenkin ihan jees.
Mitä odotat ensimmäiseltä opiskeluvuodelta noin muuten?
Pitkään oon toivonut pääseväni opiskelemaan, eli odotukset ovat aika korkealla. Päällimmäisenä se opiskelutavoitteiden konkretisoituminen, sitten jos ja kun se oma suunta tällä alalla hahmottuu. Uuteen elinympäristöön asettuminen. Uusiin, jännittäviin ihmisiin tutustuminen. Kalakukon maistaminen.
Veera kysyi: Jos saisit pyytää audienssia kenen tahansa henkilön kanssa: nykypäivästä tai historiasta, niin kuka tämä henkilö olisi?
Diogenes. Asui tynnyrissä ja päälliköi.
Kysymys seuraavan kuukauden sociuslaiselle:
Kuoliko Tony Soprano?

Avainsanat: antton, vantaa, sosiaalimies, diogenes


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini