Marraskuun sociuslainen 2023

Lauantai 9.12.2023 klo 14.35

Eveliina_marraskuu.jpgKuka olet ja mitä opiskelet?

Oon Eveliina, opiskelen sosiaalityötä toista vuotta.

Mitä sinulle kuuluu?

Tällä hetkellä ihan jees, vähän väsyttää ja paljon tekemistä, mutta ei mi

tään ylitsepääsemätöntä!

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Sociuslaisuus merkitsee mulle sitä, että saan aina olla täysin oma itseni ja me pidetään toisistamme hyvää huolta!

Tykkäätkö talviurheilusta? Mikä on sun lempilaji?

Talviurheilu ei oo kyllä ikinä ollut lemppari, mutta luistelu ehkä kaikista kivoin laji! Vaikka oonkin siinä aika huono, pysyn kuitenkin pystyssä.

Mikä kampus: Snellmania, Canthia vai Tietoteknia? Miksi?

Snellmania, koska kirjastossa on kiva tunnelma opiskella! Jos on tilaa...

Tykkäätkö käydä elokuvissa? Mikä on viimeisin elokuva jonka katsoit?

Tykkään kyllä käydä, tulee tosin käytyä harvoin, kun löytyy melkein kaikki mahdolliset suoratoistopalvelut. Viimeisin katsomani elokuva oli Split, suosittelen jos tykkää trillereistä!

Lokakuun sociuslainen Ilari kysyy sinulta: Mikä on tähän mennessä mieleenpainuvin opiskelijatapahtuma, johon olet osallistunut?

Mieleenpainuvin tapahtuma on kyllä Sociuksen järjestämä Wabunmetsästys! Tykkäsin tosi paljon kaikista eri rasteista, joita päästiin kiertämään!

Sun kysymys seuraavalle kuukauden sociuslaiselle?

Mistä saat opiskelumotivaatiota silloin, kun ei millään huvittaisi?

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitushakemukset kaudelle 2024

Perjantai 17.11.2023

KiiaKiia_hallitus243.jpeg

Moikka! Mun nimi on Kiia ja opiskelen tokaa vuotta sosiaalitieteitä. Toimin tällä hetkellä hallituksena toisena tapahtumavastaavana. Tapispestissä oon oppinut hurjasti tapahtumien järjestämisestä ja organisoimisesta, mutta nyt haluaisin haastaa itseäni uudella tavalla. Ennen tapispestiä toimin tapahtumatoimikunnassa ja vujutoimikunnassa, minkä lisäksi oon tällä hetkellä yhdenvertaisuustoimikunnassa eli oon ollut aktiivisesti mukana erilaisessa ainejärjestötoiminnassa.

Kuvailisin itseäni positiiviseksi, avoimeksi, lämminhenkiseksi, sosiaaliseksi, helposti lähestyttäväksi, luovaksi ja järjestelmälliseksi. Oon innokas oppimaan uutta enkä pelkää haastaa itseäni, vaan lähden mielelläni mukaan kaikkiin uusiin juttuihin. Oon järjestänyt paljon tapahtumia ja vahvuuteni tässä hommassa on ollut kekseliäisyys ja idearikkaus.

Hallituspesteistä kiinnostaisi eniten puheenjohtaja. Koen, että olisin hyvä puheenjohtaja Sociukselle, koska mulla on jo valmiiksi kokemusta aktiivisesta ainejärjestötoiminnasta. Lisäksi toimin tällä hetkellä ISYY:n kerhon KIVESin puheenjohtajana eli johtamiskokemusta löytyy ja oon tottunut suunnittelemaan asioita ja pitämään langat käsissä.

KIVESin kautta oon päässyt verkostoitumaan poikkitieteellisesti ja saanut paljon kavereita muista ainejärjestöistä. Koen, että poikkitieteellisistä suhteista ja aiemmasta ainejärjestökokemuksesta on hyötyä etenkin puheenjohtajan pestissä. Haluaisin edistää toverillisuutta ja poikkitieteellistä toimintaa hyödyntämällä verkostojani ja aiempaa järjestökokemustani.

Jutta 

Jutta_hallitus243.jpeg

Moikka moi! Mä oon Jutta Huitula ja opiskelen toista vuotta sosiaalityötä. Oon kotosin Tampereen vierestä Ylöjärveltä. Niinku mun tuutoriesittelyssä (ja monen monta kertaa Kuopion yöelämässä...) oonki maininnu nii Ylöjärvi tunnetaa esim. siitä et Eppu Normaali on sieltä ja meiltä löytyy jopa patsas niille!

Oon lukiosta asti tehny töitä opiskelujen ohella, nii sanoisin et oon oppinu täs iha hyvin sellaseks multitaskaajaks. Uskoisin et siitä vois olla hyötyy hallitustoiminnas. Kaverit varmaanki kuvailis mua sosiaaliseks. Löydän itteni välillä niin erikoisista tilanteista sen takia, mut uskon et siitäki on enemmä hyötyy ku haittaa!XD

Oon tosiaan ollut nyt tänä vuonna vertaistuutorina ja se saiki mut innostuu hallitustoiminnasta. Oli mun mielestä nii mahtavaa päästä tuutorina tutustuun uusiin ihmisii ja järjestää kaikenlaista hauskaa, nii tuntuis hassulta lopettaa tähän. Tuntuu et on viä annettavaa sociuslaisille nii aattelinki sit et hallitustoiminta vois olla seuraava askel. En oikein osaa sanoa vielä, että mikä pesti mua eniten kiinnostais. Varapuheenjohtajan ja tapahtumavastaavien roolit kuulosti ainakin mielenkiintosilta, mut oon avoin ihan kaikelle!

Toivottavasti törmäillään kampuksella ja tapahtumissa!<3

Roope  Roope_hallitus242.JPG


Moikka!
Olen Roope Rautiainen, toisen vuoden sosiaalityön opisk
elija. Innostuin ainejärjestötoiminnasta jo fuksivuonna, kun olin mukana järjestämässä Sociuksen pikkujouluja ja myöhemmin keväällä tapahtumatoimikunnan kanssa Sociuksen vappua. Tänä syksynä toimin tuutorina ja olin mukana järjestämässä kaiken näköistä toimintaa fukseillemme, enkä saanut tästä tarpeekseni, joten hallituks
een meno tuntuisi kivalta jatkumolta tälle pöhinälle.  Minua innostaa yhteisöllisyys ja tätä haluaisinkin edistää jatkossa Sociuksen hallituksessa, vaikkapa tapahtumavastaavan hommissa.  Vapaa-ajalla pelailen, lenkkeilen ja luen. Luonteeltani olen menevää tyyppiä ja tykkään muiden seurasta, joten suosikkipuuhaani on myös opiskelijatapahtumat – heti varsinaisten opintojen jälkeen, tietty 😉 Lisäksi olen reipas,  eli voin kyllä tehdä muutakin pestiä, kunhan pääsen toimimaan yhteisöllisyyden kokemuksen edistämiseksi niin Sociuksen sisällä kuin poikkitie
teellisesti!
Nähdään syyskokouksessa :)
Ilari  Ilari_kuukaudensociuslainen.png

Moi!

Mun nimi on Ilari Hakola, olen 35-vuotias ja opiskelen toista vuotta sosiaalityötä pääaineenani. Olen kotoisin Alavudelta, Etelä-Pohjanmaalta, mutta olen silti sopeutunut Savoon kohtuullisen hyvin. Aikaisemmat liiketalouden Amk-opintoni kehittivät ryhmätyöskentelytaitojani, koska suuri osa koulutöistä tehtiin viiden hengen ryhmissä. Tänä aikana oppi tulemaan hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Olen vastuuntuntoinen ja ahkera.

Sociuslaisuus näkyy minulle ennen kaikkea hyvänä meininkinä, toveruutena ja kaikkien hyväksymisenä sellaisena, kuin he ovat. Olin mukana järjestämässä pikkujouluja fuksi vuonna ja siitä lähtien olen miettinyt hallitustoimintaan mukaan lähtemistä. Olen osallistunut erityisesti Sociuksen opiskelijatapahtumiin varsin aktiivisesti ja odotankin innolla, että pääsen mukaan niiden suunnittelemiseen ja toteuttamiseen. Myös nykyisen hallituksen toiminnan tarkkailu ja toiminnasta kyseleminen on vahvistanut halua lähteä mukaan. Olisi mainiota päästä osaksi tätä uutta porukkaa ja sen kautta päästä luomaan toveruutta ja yhteyksiä ainejärjestön sisällä ja ulkopuolella. Olen verkostoitunut Sociuksen sisällä yli vuosikurssirajojen ja jonkin verran poikkitieteellisestikin, mutta olisi hienoa tutustua vielä enemmän eri ainejärjestöjen aktiiveihin hallitustoiminnan kautta.

Tykkään treenata salilla sekä pelata sulkapalloa ja muita joukkuepelejä. Olen ollut n. vuoden verran melko aktiivinen Socius x Serveri liikunta vuorolla. Hallituksessa minua kiinnostaa ensisijaisesti liikunta ja vapaa-ajan vastaavan pesti, mutta olen avoin muillekin pesteille.

Rosa   

Rosa_hallitus242.jpg

Moikka, mie oon Rosa, kolmannen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Olen vuoden 2023 hallituksen edunvalvontavastaava sekä tulevan 2024-2025 kauden ISYY:n edaattori.

Ihmisenä olen introvertti ja edustustehtävissä en välttämättä ole luontevimmillani, mutta tykkään ideoida ja näpertää rauhassa juttujen parissa. Edunvalvontavastaavana minua on myös kuvailtu helposti lähestyttäväksi. 

Minulla on myös vahva palo maailman parantamiseen ja yhdenvertaisuuden edistämiseen. Haen vuoden 2024 hallitukseen, sillä haluan jatkaa työtä ainejärjestötoiminnan mahdollistamiseksi sekä toverillisuuden ja lämpimän tunnelman eteen meidän ainejärjestössämme. ISYY:n edaattorina voin myös edistää keskusteluyhteyttä ainejärjestön ja ISYY:n välillä. Pesteistä kiinnostavat sihteeri, edunvalvontavastaava ja rahastonhoitaja. 

Vapaa-ajalla heilun vuoron perään lattialla, tangossa ja kiipeilyseinällä. Tykkään myös tehdä koruja ja sanataidetta sekä huolehtia pienestä olohuoneviidakostani🪴 Kesällä minut saattaa myös nähdä kirjastonhoitajana Kuopion pääkirjastolla tai parkouraamassa ympäri Suomen 🤸🏼‍♀️

Mona Mona_hallitus242.jpg

Heippa, olen Mona Hirvonen ja FUKSI (meijän fuksi, meijän fuksi…). Olen henkeen ja vereen savolainen eli olen aina asunut Kuopiossa, eli tunnen kaikki pimeimmätkin kolot täältä. Olen aktiivinen ihminen eli kaipaan paljon tekemistä arkeeni ja uskoisin että hallituksen hommat olisivat hyvä lisä urheilun ja opiskelun ohelle. Olen luonteeltani hyvin sosiaalinen (yllätys kun kerta sosiaalityötä opiskelen) ja kaikkeen mukaan heittäytyjä eli hyppään sillalta alas jos muutkin hyppää! Siksi päätinkin hakea mukaan hallitukseen, en siis siksi että kukaan olisi hyppäämässä sillalta alas vaan, että tykkään heittäytyä uusiin juttuihin mukaan. Olen myös esimerkiksi mukana jo haalaritiimissä, mikä osoittaa aktiivisuuttani.  

Hallituksessa haluaisin olla tapahtumavastaavana, koska tykkään järjestää jo entuudestaan kaikkia juhlia tai muuta tekemistä kavereilleni. Olen ollut pitkään töissä ravintola-alalla ennen opintoja ja siellä olen oppinut isojen kokonaisuuksien ja ryhmien hallintaa, neuvottelua, paineenalla työskentelyä ja drinkkien tekoa (tärkein kaikista). Olen myös (no mitä tähän asti on kerennyt käydä) innokas itse tapahtumissa käyjä ja kokemusasiantuntijuushan on parasta asiantuntijuutta. Uskon myös, että minulla voisi olla paljon hyviä ideoita erilaisiin tapahtumiin ja niiden toteutukseen. En myöskään pelkää ottaa vastuuta ja lupaan kautta kiven ja kannon hoitaa minulle määrätyt tehtävät hyvin ja huolellisesti eli hyvin huolellisesti. Olen myös hyvin joustava ihminen ja autan mielelläni ihan missä vaan. Koen myös fuksina että voisin tuoda uutta näkökulmaa hallitukseen ja etenkin saada sisäpiiri tietoa fuksien keskuudesta esimerkiksi mikä on koettu toimivaksi ja mikä ei. Tiukan paikan tullen voin ylläyhteydessä siskooni joka on toiminut Boomi Ry:n (Tampereen kauppiksen) tapahtumavastaavana ja saada häneltä neuvoja ja vinkkejä tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen.  

Jos tää ei vielä vakuuttanu niin lisään tähän kuvan mun koirasta, sen pitäs vähintään vakuuttaa teidät valitsemaan mut mukaan hallitukseen! 

 

Pelkkää toveruutta, 
Mona Hirvonen

Marika Marika_hallitus242.jpeg

Moikka! Mä oon Marika, 24-vuotias yhteiskuntatieteiden toisen vuoden opiskelija. Oon alun perin kotoisin täältä Kuopiosta ja sen (valitettavasti) kyllä kuulee mun murte

esta välillä. Opiskelujen ohella käyn töissä osa-aikaisesti, teen paljon käsitöitä sekä suurkulutan musiikkia ja äänikirjoja. Oon sosiaalinen ja rento tyyppi joka tykkää olla mukana kaikenlaisessa yhteisessä tekemisessä. Jaksan myös aina kannustaa muita ja kuunnella kenen tahansa ilot, surut ja kaikkee niiden väliltä! Rakastan kaiken organisointia, esimerkiksi kalenterin ylläpito on mulle tosi rentouttavaa

Toimin tänä syksynä vertaistuutorina,
mikä oli antoisa ja ihana 
kokemus. Tuutoroinnissa parasta oli se, että päästiin yhdessä luomaan positiivista ja avointa ilmapiiriä fuksien keskuuteen ja uskon että hallitustoiminnan kautta tätä pääsis hyvin jatkamaan. Eniten mua tällä hetkellä kiinnostais sihteerin, rahastonhoitajan tai tuutorivastaavan pesti, mutta oon avoin kaikelle! Nykyisen hallituksen toimintaa seuratessa välittyi kivasti fiilis siitä, että yksin ei tarvii jäädä jos jotain ei osaa/kykene tekemään. Haluisin kovasti päästä jatkamaan meidän ainejärjestön eteen tehtävää työtä ja oppimaan siinä ohella uusia taitoja! ❤️

Ronja  
Ronja_hallitus242.jpeg

 

Heips! Mun nimi on Ronja Järvenpää ja oon toisen vuoden sosiaalityön opiskelija. Oon alunperin kotoisin länsirannikon landelta eli Eurajoelta (on myös muuten Suomen sähkösin kunta!). Tänne savoon päädyin sit monen mutkan kautta opiskelemaan ja oon aivan ihastunut tähän paikkaan ja ihmisiin! Mun vapaa-aika menee suurimmalta osin ystävien kanssa. Oon aika energinen ja sosiaalinen tapaus, että harvoin mua kotona näkeekään.


Miksi sitten päädyin hakemaan hallitukseen? Olin kiinnostunut jo fuksina hallituksen hommista, mutta ei ollut sillon vielä uskallusta lähteä mukaan. Innostus vain lisääntyi vertaistuutorina toimimisen kautta! Pääsin sen kautta vähän verkostoitumaan ja tapaamaan paljon uusia ihania ihmisiä. En tuntenut Kuopioon muuttaessa täältä vielä ketään. Sociuksen toverillisuus ja lämminhenkisyys auttoivat minua nopeasti kotiutumaan Kuopioon. Se loi minulle yhteenkuuluvuuden tunnetta ja haluaisin olla jatkossakin sitä edistämässä. Koen, että omasta sosiaalisuudestani ja menevästä asenteestani voisi olla hyötyä hallituksessa. Intoa multa ei ainakaan puutu ja lähenkin aina kaikkeen mukaan!


Mulla ei ole lähtökohtaisesti mitään tiettyä pestiä mitä hakisin, mutta tapahtumavastaava ja fuksi- ja tuutorivastaava kiinnostaisi minua. Tykkään aina olla järkkäilemässä kaikkea uutta ja tykkään toimia ryhmässä. Oon kuitenkin avoin kaikelle ja aina valmis oppimaan uutta!


Nähdään syyskokouksessa!☺️

Phisinee Phisinee_hallitus242.png

Moikka!

Oon Phisinee, mutta paremmin mut tunnetaan nimellä Pupe 😊

Opiskelen toista vuotta yhteiskuntatieteitä ja oon alun perin Lahden seudulta kotoisin. Moni on saattanutkin jo nähdä mua missä milloinkin, sillä tykkään olla menossa mukana ja olen myös aika aktiivisesti jo heti fuksivuodesta asti ollut mukana järjestämässä mm. Sociuksen pikkujouluja ja Vappua. Oon myös tänä syksynä toiminut tuutorina meidän ihanille uusille fukseille. Monilta olen kuullut, että oon todella helposti lähestyttävä, iloinen ja positiivinen tyyppi ja mun kanssa on helppo olla. Sanoisin itse, että tarpeen tullen osaan olla myös aika jämpti, sekä sanoa myös oman mielipiteeni. Olen myös monesti kokenut joutuvani tilanteeseen, jossa päädyn sanoittamaan ääneen sellaisten ihmisten näkemyksiä, ketkä eivät itse niitä uskalla tuoda esille, ja olen tästä myös saanut kiitosta.

Uskon sopivani hyvin mukaan hallitukseen, ja multa löytyy luovuutta, jota haluaisin mieluusti hyödyntää hallitus toiminnassa. Intoa löytyy myös lähteä kehittämään monia osa-alueita Sociuksen toiminnassa. Kokemusta erinäisestä ryhmätoiminnasta ja ryhmien ohjauksestakin on ehtinyt kertyä mm. isosena, tuutorina yläasteella, lukiossa ja nyt yliopistossa. Olen myös tehnyt sijaisuuksia luokanopettajana, ohjannut potkunyrkkeilyn peruskurssia, sekä toiminut henkilökohtaisena avustajana Mehiläisellä ja olen vapaaehtoisena tukihenkilönä Pohjois-Savon hyvinvointialueella. Lukiossa olin myös opiskelijakunnan hallituksen taloudenhoitajana, joten jonkin asteista kokemusta sieltäkin tullut.

Sociuslaisilla on lämmin, avoin ja yhteisöllinen henki. Tämä korostui itselle erityisen tärkeänä etenkin omana fuksivuotena. Olo siitä, että on aina tervetullut, ja pystyy kokemaan olonsa turvalliseksi lämminhenkisessä porukassa, on sellainen asia, jota itse koin fuksina Sociuksessa, ja jota olen halunnut tuutorina välittää eteenpäin, ja jota toivon pääseväni tulevaan hallitukseen ylläpitämään.

Lilli_hallitus242.jpgLilli  

Mä oon Lilli, neljännen vuoden sosiaalipsykologian opiskelija. Oon tässä kohtaa asustellut täällä Kuopiossa jo yli kolme vuotta, vaikka tuntuu, että fuksivuosi oli ihan äsken. Haen hallitukseen, koska ainejärjestötoiminta kiinnostelee edelleen ja koen että mulla olisi vielä jotain annettavaa Sociuksen toiminnalle. Olen aktiivinen ja toisin positiivista energiaa tekemiseen!


 

Kommentoi kirjoitusta.

Lokakuun sociuslainen 2023

Maanantai 13.11.2023 klo 22.08

Ilari_kuukaudensociuslainen.png

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Mun nimi on Ilari Hakola ja opiskelen toista vuotta sosiaalityötä pääaineenani.

Mitä sinulle kuuluu?

Hyvää, mutta syksy on ollut varsin työntäyteinen, eikä joulukuussa kakkosharjoittelu jakso aikuissosiaalityössä helpota asiaa. Ehkä sitten keväällä hieman hellittää.

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Sociuslaisuus merkitsee minulle toveruutta, hyväksyntää ja hyvää meininkiä.

Juhlistitko Halloweenia? Pukeuduitko johonkin asuun?

Varsinaista Halloweenia juhlistin kavereiden kanssa pelkästään kauhu elokuvia katsomalla. Vuosijuhlien sillikselle tosin pukeuduin Goblin asuun

Mikä on ollut sun lapsuuden lemppari TV-ohjelma?

Ysärin legendaarinen Prätkähiiret animaatiosarja.

Näetkö paljon unia? Muistatko unesi vielä aamulla?

Näen kyllä. Aamulla en useimmiten tosin muista hataria mielikuvia enempää.

Syyskuun sociuslainen Jutta kysyy sinulta: Kuuluukovoiveitsi rasian päälle jääkaappiin? Jos ei niin mihin kuuluu?

Rasian päällehän se kuuluu, eipä ole tullut mieleen, että sen voisi muuallekin laittaa.

Sun kysymys seuraavalla kuukauden sociuslaiselle?

Mikä on tähän mennessä mieleenpainuvin opiskelijatapahtuma, johon olet osallistunut?

Kommentoi kirjoitusta.

Syyskuun sociuslainen 2023

Maanantai 13.11.2023 klo 22.01

Jutta_kuukaudensociuslainen.jpg

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Mä oon Jutta ja opiskelen toista vuotta sosiaalityötä.

Mitä sinulle kuuluu?

Ihan hyvää lukuun ottamatta harkkapaikan löytämiseen liittyviä haasteitaXD

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle? 

Vähän klisee vastaus, mutta toveruutta! Sociuslaisuudessa ihan parasta on se, että missä tahansa näkeekään kelta-violetit haalarit, niin sinne voi mennä rohkeesti jutulle ja aina on tervetullu porukkaa.

Mikä on ollut parasta tuutoroinnissa?

Tuutorointi on kokonaisuudessaa ollu nii hauskaa, mut ehkä parhain juttu on ollu uusiin ihmisiin tutustuminen! Meil on ollu tosi kiva tuutoriporukka ja fuksit on ollu iha mahtavii.

Mikä on sun lempiasia syksyssä?

Tykkään syksyssä eniten ehkä arkeen palaamisesta. Omat synttärit on tietty kans aika kivat!XD

Jos voisit teleportata itsesti tässä hetkessä, mihin teleporttaisit?

Kirjotan näitä vastauksia matkalla töistä kotiin matkuksen bussissa, niin ehdottomasti teleporttaisin nyt vaan kotiinXD

Toukokuun sociuslainen Sanni kysyy sinulta: Mikä on lempijäätelämakusi? Mitä makua tuli syötyä eniten kesällä?

Apua tää oli aika vaikee kysymys. Pakko tunnustaa et söin kesällä vaan pari kertaa jäätelöö ja joka kerralla ostin sen magnumin starchaserin nii ehkä se sit ois mun lempparimaku ainaki tällä hetkellä.

Sun kysymys seuraavalle kuukauden sociuslaiselle?

Kuuluuko voiveitsi rasian päälle jääkaappiin? Jos ei niin mihin se sit kuuluu?

Kommentoi kirjoitusta.

Toukokuun sociuslainen 2023

Maanantai 12.6.2023 klo 18.56

Sanni_Toukokuu232.jpg

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Sanni 24-v ja opiskelen yhteiskuntatieteitä. Minulla on pääaineenani sosiaalipsykologia ja pitkänä sivuaineena psykologia. 

Mitä sinulle kuuluu?

Oikein hyvää! Odotan innolla, että pääsen pian kesäloman viettoon ja vesille.

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Nimensä mukaisesti toveruutta ja yhteisöllisyyttä. Vaikka korona-aikana luokkatovereita näki harvoin, pysyimme silti yhteydessä tiiviisti ja olen kiitollinen ihmisistä, joita sociuslaisuus on elämääni tuonut. 

Mitä odotat eniten tulevalta kesältä?

Luonnossa olemista. Mökkeilyä ja veneilyä ja tärkeimpänä myös ystävien kanssa ajanviettoa. Yöttömiä öitä ja grillin lämmittämistä, uimista ja jopa niitä itikan pistoja!

Mikä on paras neuvo, minkä olet ikinä saanut? Kuka sen antoi?

Äitini on viisaita neuvoja täynnä, mutta läpi elämäni hän on painottanut sitä, että hetkessä tulee elää eikä liikaa murehtia tulevaisuudesta sillä asioiden on tapana järjestyä tavalla tai toisella. Järjestyminen ei aina tarkoita sitä, että asiat etenevät sillä tavalla kuin niiden olisi halunnut edetä, mutta yleensä pettymyksistä ja virheistäkin oppii. 

Miltä tavallinen aamusi näyttää?

Nuhjuiselta. En ole yhtään aamuihminen, ja aamut ovat yhtä tuskaa yrittäessäni repiä unista raatoani pedistä ylös. Omistan myös useita herätyskelloja. Onneksi kahvi on keksitty!

Annika kysyy sinulta: Nyt kun vappu on ohi (vai loppuuko se ikinä?), niin kysyn seuraavalta: Mikä on sun lemppari juhla ja miksi?

Rakastan juhannusta ja joulua, mutta totta kai opiskelijasydämeni eniten sykkii vapulle! 

Sun kysymys seuraavalle kuukauden sociuslaiselle?

 

Mikä on lempijäätelömakusi? (ja seuraava kuukauden sosciuslainen on oletettavasti syksyllä, niin mitä jäätelöä tuli eniten kesällä syötyä?)

Kommentoi kirjoitusta.

Huhtikuun sociuslainen 2023

Keskiviikko 3.5.2023 klo 10.57

AnnikaJarvablogi.jpg

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Oon Annika Jarva ja opiskelen kolmatta vuotta sosiaalityötä :)

Mitä sinulle kuuluu?

Hyvää kuuluu! Tää vuosi on ollu ajoittain melko stressaava opintojen ja kandin kirjottelun takia, mut nyt oon saanu hommat aikalailla purkkiin ja fiilis siitä on tosi hyvä. Oon lähdössä parin kaverin kanssa muutaman viikon päästä pikkureissulle Müncheniin Harry Stylesin keikalle (omg!!!) ja tietysti myös tuleva kesä innostaa mua kovasti. Elämä näyttää siis aika kivalta tällä hetkellä!

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Sociuslaisuus merkkaa mulle erityisesti mukavia ja lämminhenkisiä ihmisiä. Kaikki otetaan huomioon ja mukaan on helppo ja kiva tulla :)

Miten vappusi sujui?

Vappu sujui perinteisissä merkeissä railakkaasti kavereiden kanssa, meillä oli mm. kämppäapprot, joka on musta niin hauska konsepti! On siis juhlittu ja pidetty kivaa, vappu on kyllä ihanaa aikaa <3

Mitä tekisit ylimääräisellä tunnilla vuorokaudessa?

Rehellisesti tuskin mitään hirveen kehittävää tai järkevää. Luulen että helposti toikin tunti sujahtais esim. tiktokkia selatessa tai realitysarjoja katellessa :D

Mikä on paras syntymäpäivä, joka sinulla on koskaan ollut?

Muistelin että oon harvemmin viettänyt mun synttäreitä mitenkään erityisemmin sinä virallisena päivänä, joten vastaan tähän mun 20-vuotis syndet fuksivuonna, joita vietin yhteissynttärien merkeissä Tahkolla kavereiden kanssa. Juhlittiin silloin mun ja kahden mun ystävän ikääntymistä samalla kertaa ja oli kyllä hauskat pirskeet.

Janne kysyy sinulta: Mikä elokuva on tehnyt sinuun vaikutuksen ja miksi?

Oon maailman huonoin elokuvien katsoja, koska mun keskittymiskyky herpaantuu ihan sekunnissa ja tylsistyn tosi nopeesti. Mutta yks elokuva (tai en tiiä onko tää elokuva mut kuitenkin) on Netflixistä semmonen kun Fantastic Fungi. Se kertoo siis sienien elämästä ja on mun mielestä niin ihmeellinen. Katoin sen ekaa kertaa lievittääkseni mun outoa sienipelkoa ja sen jälkeen oon pakottanu kaveritkin kattomaan, koska sienet on pelottavuudestaan huolimatta aika cooleja.

Sun kysymys toukokuun sociuslaiselle?

Nyt kun vappu on ohi (vai loppuuko se ikinä?), niin kysyn seuraavalta: Mikä on sun lemppari juhla ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta.

Maaliskuun sociuslainen 2023

Maanantai 27.3.2023 klo 9.12

Kuka olet ja mitä opiskelet? 
jannehuuskonen2.jpg
Moi! Olen Janne Huuskonen ja opiskelen yhteiskuntatieteitä kolmatta vuotta, pääaineena sosiaalipsykologia.

Mitä sinulle kuuluu? 

Kiirettä! Ei ainoastaan että olen taidokkaasti jättänyt loppukeväälle paljon opintoja, mutta myös vaiheessa oleva kandi, työt, sekä kaikki vapaa-ajan harrastukset täyttävät kalenteriani melko vauhdilla koko ajan. Kaikkien näiden asioiden tasapainoittelu, sekä palautumiseen tarvittavan ajan löytäminen on ollut haasteellista, mutta arjen pienet ilot onneksi pitävät mielen kuitenkin virkeänä ja jaksamista yllä :)

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Socius merkitsee minulle hyviä tyyppejä! Olen jatkuvasti äimistynyt siitä, kuinka tähän järjestöön on löytänyt tiensä niin monta hienoa ja mahtavaa ihmistä. Olen opiskellut ennenkin yliopistossa ja olen ollut työelämässä, ja niiden pohjalta voin kertoa, että se ei ole itsestäänselvyys, että näinkin suuri määrä huomaavaisia, välittäviä, mukavia ja lämpimiä ihmisiä sattuu samaan paikkaan! Socius-haalarin näkeminen merkitsee minulle sitä, että kyseessä on varmasti tutustumisen arvoinen ihminen:)

Mikä on sun lempi opiskelumuisto?


Näitä löytyy useita! Itse opiskelusta minulle tulee aina ensimmäisenä mieleen se, kun fuksivuotena kehittelimme muuan opiskelijakaverin kanssa muistisääntöjä tenttiä varten. Istuimme koronan autioittamalla Snellmanian käytävällä, ja jostain syystä sieltä sammutettiin valot. Puhelimen valojen voimin tehty  pänttääminen tyhjässä ja pimeässä yliopistorakennuksessa jätti kyllä pysyvän muiston :D Opiskelijatapahtumista parhaiten on jäänyt mieleen fuksiviikon lukuisat tapahtumat ja ikimuistoiset kohtaamiset, sekä viime syksyn huikeat vujut. 


Minkä taidon haluaisit osata?

Opintojen tässä hengittäessä raskaasti niskaan, tekisi mieli sanoa asioita kuten: ”aikaisin aloittaminen”, ”teholukeminen” ja ”aikatauluttaminen”, mutta jos ihan rehellisiä ollaan niin olen aina halunnut osata piirtää tai maalata! :D Olisi hienoa osata tuoda oma mielikuvitus paperille, mutta tähän hätään ottaisin minkä vaan noista ensimmäisistä taidoista myös! XD


Mikä saa sinut iloiseksi?


Tähänkin voisi mainita jälleen monta asiaa, mutta täytyy minun silti nostaa esille elämäni suurin intohimo eli elokuvat! Kirjaimellisesti niin kauan kuin muistan, elokuvat ovat olleet minulle kuin toinen happi. Ihmiset monesti sanovat tarvitsevansa elämässään musiikkia (mikä on tärkeää myös minulle), mutta minulle se on elokuvat.

Jokaista elämäni aallonpohjaa, sekä vaikeaa tilannetta on lieventänyt ja auttanut oikean elokuva katsominen oikealla hetkellä. Kaikkien lukuisten itsestäänselvien meriittiensä lisäksi elokuvat toimivat myös loistavana terapiana, ja niiden avulla voi käsitellä lukuisia vaikeita aiheita. On vaikeaa löytää asiaa, joka nostattaa hymyn huulilleni helpommin, kuin tavalla tai toisella suoraan sieluun osunut elokuva!

Tammikuun sociuslainen kysyy: Missä elokuvassa näkisit itsesi täydellisenä näyttelijänä/hahmona?

Olisin valmis näyttelemään vaikka puuta, jos se tarkoittaisi että saisin olla fyysisesti paikalla todennäköisesti kaikkien aikojen parhaimmalla kuvauspaikalla, eli Taru sormusten herra-elokuvan kuvauksissa! Nyt kun asiaa mietin myös hahmon kannalta, niin ei se hobittien mielenmaisema hirmu kaukana omastani ole, joten joku seikkailunnälkäinen hedonisti, kuten Bilbo, voisi olla sopiva hahmo jota esittää :D

 
Sun kysymys seuraavalle kuukauden sociuslaiselle? 

Jatketaan elokuva teemalla! Mikä elokuva on tehnyt sinuun vaikutuksen ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta.

Tammikuun sociuslainen 2023

Keskiviikko 25.1.2023

 

JonnaKortelahti.jpegKuka olet ja mitä opiskelet?

Oon Jonna Kortelahti ja opiskelen sosiaalityötä toista vuotta.
Mitä sinulle kuuluu?

Mulle kuuluu sitä kuuluisaa ihan hyvää. Arki on kiireistä ja yritän suurimman osan ajasta löytää siinä jonkunlaista balanssia opiskelun, työn ja vapaa-ajan välille. Tää kyllä takkuaa tälläkin hetkellä aika pahasti, koska en uskalla sopia mitään katsomatta ensin mun kalenteriin.
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Sociuslaisuudesta mulla tulee ensimmäisenä mieleen meidän ystävälliset ja vastaanottavaiset ainejärjestölaiset. Sociuksen tapahtumissa on aina ollut turvallinen ilmapiiri ja hyvä yhteishenki, jossa kaikki otetaan mukaan oman
a itsenään. Sociuslaisuus on tuonut mun elämään niin hauskoja kokemuksia sekä ihania ihmisiä. 
 
Millä mielellä uuteen vuoteen?

New year, new me vai miten se meni. Uutta on ainakin se, että mun tammikuun synttäreiden jälkeen käyn läpi ensimmäistä ikäkriisiäni. Nautin jollain kierolla tapaa myös siitä, että oon viimein päässyt takas omaan opiskelurytmiin, jota ei viime syksynä tuutoroinnin ja sitä seuraavan harkan takia päässy oikein missään vaiheessa muodostumaan. Mun uuden vuoden tavoite vois olla vaikka se, että pidän hauskaa ja änkeen itteni jokaisen mahdollisen räppikeikan eturiviin.
Mitä opiskelijatapahtumaa odotat keväältä eniten?

100% tää on Tahko XQ! En viime vuonna päässyt tänne, joten nyt ootan tätä niin innoissani.
Mikä on sinussa sellainen harrastus, piirre tai asia, joka yllättää muut ihmiset?
 
Aika moni hämmästyy siitä, että mulla on kaiken kaikkiaan kuusi sisarusta. Lisäksi musta tuli ensimmäisen kerran täti, kun olin 5-vuotias. Saisin pidettyä mun perheestä helposti parin tunnin esitelmän.
Roosan kysymys sulle: Mikä on sun unelma lomakohde?
 
Haaveilen tällä hetkellä siitä, että pääsisin kesällä lomalle Italiaan, jossa kiertäisin semmosia pienempiä söpöjä kaupunkeja.
Sun kysymys seuraavalle kuukauden sociuslaiselle?
Missä elokuvassa näkisit itsesi täydellisenä näyttelijänä/hahmona?

Kommentoi kirjoitusta.

Joulukuun sociuslainen 2022

Keskiviikko 21.12.2022

RoosaMynttinen.jpg

Kuka olet mitä ja mitä opiskelet?  

Oon Roosa Mynttinen ja opiskelen kolmatta vuotta yhteiskuntatieteitä, sosiaalipsyka pääaineena :)

Mitä sinulle kuuluu?  

Ihan hyvää, syksy on ollu aika kiireinen ja stressaava mut nyt jos sais vähän lomailtua niin uusilla voimilla ensi vuoteen!

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle? 

Sociuslaisuus merkitsee sitä, että on ympärillä mukavia ja samanhenkisiä ihmisiä joiden kanssa voi aina mennä. Ainejärjestö auttaa ja tukee :)

Mikä on lempiruokasi yliopistolla?

Ehdottomasti Tietoteknialla uuniperuna ja kylmäsavulohitäyte! Harmittaa kun en oo pitkään aikaan päässy syömään. 

Mitä suunnitelmia sinulla on joululle ja uudelle vuodelle? 

Joulun vietän porukoilla ja nään sukulaisia ja kavereita. Yritän kanssa ottaa mahdollisimman rennosti ja lomailla kunnolla! Uutena vuotena meen kaveriporukan kanssa Tahkolle :)

Fiilikset tulevasta hallituskaudesta ja sihteeriydestä? 

Oon kyllä innoissani uudesta hallituksesta ja pestistä ja tulevasta kaudesta! Kivaa päästä näkemään mitä tullaan tekemään ja kiva myös kokeilla uutta pestiä. Ootan myös paljon alkutalvea kun pääsee mukaan semmosiin tapahtumiin, mitä ei oo aiemmin voitu järkätä.

Herkon kysymys sulle: Jos saisit valita johonkin tapahtumaan kauan haaveissasi olleen teeman, mikä se olisi? 

Haluisin päästä juhliin, jossa teemana on anything but clothes, eli juhliin pukeudutaan kaikkeen muuhun, paitsi vaatteisiin :D Näin missä muuallakaan kun TikTokissa ja näytti hauskalle!

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle: 

Mikä on sun unelma loma-/matkustuskohde?

Kommentoi kirjoitusta.

Marraskuun sociuslainen 2022

Tiistai 29.11.2022

Kuka olet ja mitä opiskelet?HerkkoKorhonenBlogi.jpeg
Moikka! Mun nimi on Herkko ja oon sosiaalityön kolmannen vuoden opiskelija. Vaikka joka vuosi yhtä kujalla kun fuksit…

 

Mitä sinulle kuuluu?
Mulle kuuluu hyvää. Syksyn opinnot on menny hyvin ja juhlat vielä paremmin! Ootan silti joululomaa, jos sais kerrankin olla tekemättä koulujuttuja lomalla. Ps. tehkää rästihommat ajoissa niin ei tarvii jouluna tehä esseitä.

 

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Omasta mielestä sociuslaisuus merkitsee lyhyesti sanottuna tietynlaista pyyteetöntä kaveruutta. Sociuslaiset on omasta mielestä tosi ystävällisiä kaikille ja jokainen ajattelee myös muita sen oman navan lisäksi. Se on tosi hieno piirre ainejärjestössä ja oon ylpee siitä. Sociuslaisten seurassa pidetään huolta kaikista, ei vaan siitä omasta pienestä porukasta!
 
Mikä on lempipaikkasi Kuopiossa?
Pohdin että sanonko tähän puijon alueen mutta se olis vähän klisee. Sanotaan että omassa naapurissa kimalteleva valkeisenlampi on kyllä lempparipaikka kuopiossa. Se on kiva alue missä voi lenkkeillä ja ulkoilla, mutta esim. vappuna siitä alueesta kuoriutuu tuhansien, jopa miljoonien (lähde: trust me bro) opiskelijoiden juhlapaikka jossa toinen toistaan humalaisempi opiskelija kohtaa toisensa äärettömän ilon saattelemana.

 

Jos saisit ilmaisen matkan minne tahansa, minne menisit?
Vaikee kysymys… varmaan johonkin malediiveille sellaseen hienoon bungalowiin mikä on veden päällä. Aijai alkaa ihan masentamaan tämä vuodenaika nyt…

 

Mitä velvollisuutta/ tehtävää välttelit viimeksi?
Kandidaatintutkielman tekemistä välttelin. Tekosyyksi valitsin ”on sunnuntai ja olin töissä, kaveritkin kysy pelaan pleikkaa”. Tämän olen todennut tehokkaaksi tekosyyksi.

 

Roopen kysymys sulle: Vieläkö Kemiaa jaksaa laulattaa vai pursuaako mannapuurot ja mansikat jo korvista ulos?
Kemian kuuleminen on mulle kun vuoristorataa. Välillä sitä kuuntelee mielellään ja jopa laulaa mukanakin. Toisinaan tekis mieli työntää pää sinne mannapuuroon ettei sitä kuulis. Viime kemiasta on jo hetken aikaa, joten jos nyt sen kuulisin voisin aloittaa high school musicalinkin peittoavan laulu/ tanssiesityksen kampuksen kirjastossa.

 

Kyssäri seuraavalle:
Jos saisit valita johonkin tapahtumaan kauan haaveissasi olleen teeman, mikä se olisi?

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitushakemukset vuodella 2023

Maanantai 21.11.2022 klo 12.29

Emma

Moikka!

EmmaHallitushakemus.png

Mie oon Emma, 22-vuotias sosiaalityön toisen vuoden opiskelija. Oon kotoisinLappeenrannasta, tuolta vetyjen ja atomien luvatusta kaupungista, ja voin sanoa että oli melkoinen shokki löytää itsensä kalakukkokaupungista vuosi sitten. Pitänee antaa sillekin perinneherkulle mahdollisuus. Äitini kuvailee miuta kameleontiksi luonteeltani (:-D), sopeudun kuulemma ympäristöön ja porukkaan tilanteen mukaan. Kaverit kuvailee iloiseksi ja nauravaiseksi, herkäksi mutta rohkeaksi, en pelkää ottaa asioita puheeksi. Oon semmonen sopiva sekotus höpöttelijää mut myös kuuntelijaa. Jostain syystä oon löytänyt itseni tän lyhyen elämän aikana useamman kerran jostain yhteisöllisyyttä kehittävistä/ohjaavista jutuista, kuten isosena olemisesta tai nyt tänä syksynä tuutorina olemisesta. Lappeenrannassa humppa soi, ja se näkyy myös itsessäni, olen menevä tyyppi ja tykkään pyytää porukkaa koolle milloin mihinkin.

Oon ollu ihan intopiukeena koko menneen vuoden sociuslaisten välisestä toveruudesta ja siitä kuuluisasta kemiasta. Tuntuu, että tää ala on myös jotenkin niin oma juttu. Yhteisöllisyys, vuorovaikutus jne. kiinnostaa ilmiöinä, ja tää ala antaa niin paljon itselle, ja sen myötä uskon myös hallitustoiminnan antavan paljon, koska pääsisi edistämään tuota toveruutta ja keskinäistä kemiaa. Paras mieli jää siitä, kun voi auttaa toveria asiassa kuin asiassa <3 ainejärjestötoiminta vaikutti jo ekana vuonna siistiltä, mutta halusin sopeutua uuteen elämänvaiheeseen, joten nyt toisena vuonna hakeminen hallitukseen tuntuu ajankohtaiselta ja oikealta kohdalta. Miusta hallitus saisi siis oikein kelpo tiimipelurin, ideoitsijan ja auttajan.

Hallitushommista kiinnostelisi siis yllä luettelemieni omien ominaisuuksieni ja mielenkiinnon kohteideni puolesta varapuheenjohtaja, tapahtumavastaava tai edunvalvonta, mutta kaikki muutkin hommat kuulostavat mielenkiintoisilta ja antoisilta. Odotan kovasti yhdessä tekemistä ja uusien kokemuksien saamista, ja verkostoitumista myös muiden ainejärjestöjen kanssa. 

Tsemppiä kaikille opintoihin ja kivaa syksyn jatkoa 

Terveisin Emma Tamminen

Minja

Moikka!MinjaHakkinenHallitushakemus.jpg

Oon Minja Häkkinen, ja opiskelen toista vuotta sosiaalityötä. Kotoisin sanon olevani Pieksämäeltä (josta jokaiselle tulee mieleen vain rautatieasema ja junan vaihtaminen), vaikka synnyinpaikka onkin Varkaus – savolainen siis joka tapauksessa. Oon pelannut lapsesta asti lentopalloa, joka on opettanut mua toimimaan tiimissä erilaisten ihmisten kanssa, ja koen että siitä on hyötyä myös nykyään, sillä tiedän, kuinka paljon hyvä yhteishenki vaikuttaa kaikkeen toimintaan. Lisäksi osaan kantaa vastuuni porukassa, mutta myös antaa tilaa toisille. Nautin siitä, että pääsen haastamaan ja kehittämään itseäni uusien juttujen parissa. 

Hallitustoiminta on kiinnostanut jo fuksivuodesta lähtien, mutta silloin ei ollut vielä uskallusta hakea mukaan. Olin kuitenkin mukana haalaritiimissä, sekä tänä syksynä vertaistuutorina, ja nämä vain kasvattivat kiinnostusta hakea mukaan hallitustoimintaan. 

Haen mukaan hallitustoimintaan, koska haluisin päästä osaksi luomaan sitä yhteisöllisyyttä, mitä Socius on itselle tarjonnut opiskelujen aikana. Lisäksi olisi päästä kehittämään sekä itseään että hallitustoimintaa eteenpäin, ja oppimaan kaikkea uutta ja mielenkiintoista.

Pidin todella paljon tuutorina toimimisesta, ja hallituksessa minua kiinnostaakin fuksi- ja tuutorivastaavan pesti. Myös rahastonhoitajan ja yritysvastaavan pesti kiinnostaa, sillä koen että pystyisin hyödyntämään omia vahvuuksiani sekä oppia paljon uutta kyseisessä pestissä. Olen kuitenkin avoin muillekin pesteille, sillä koen jokaisen pestin omalla tapaansa kiinnostavaksi.

Nähdään syyskokouksessa! 😊

Riina

Moikkamoi!
RiinaLaarituutori2022.jpg
Mä oon Riina, toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mä oon alunperin Lohjalta! ja rempseäksi kutsuvat. Koen olevani helposti lähestyttävä ja vapaa-ajalla tykkään liikkua, esimerkkinä mainitakkoon käymällä salilla tai ulkona juosten :D 
Haen hallitukseen, jotta voisin tuoda oman panokseni sociulaisten eduksi sekä edistää hyvää ilmapiiriä  ja toimintaa niin oman ainejärjestön sisällä kuin poikkitieteellisesti. Pesteistä ei ole mitään tiettyä ykköstä, mutta esim. fuksi- ja tuutorivastaava voisi kiinnostaa, sillä oma tuutorointi kokemukseni tältä syksyltä oli antoisa.

 

Roosa

Hellurei!RoosaSalminen.blogi.jpg

Olen Roosa Salminen 21-vuotias ikivihreän Kouvolan kasvatti. Kuopioon päädyin vuosi sitten opiskelemaan sosiaalityötä. Savon murre ja Kuopion tori vei sydämeni alta aikayksikön. Fuksivuosi oli yhtä hulinaa, hauskanpitoa ja uusia ystäviä, jonka pohjalta päädyin hakemaan Sociuksen tuutoriksi. Vaikka tuutorihommat ja opiskelut täyttivätkin vapaa-aikani, en kadu hetkeäkään. Tuutoriporukastamme tuli mielettömän tiivis ja päästiin yhdessä kokemaan ihania hetkiä.

Luonteeltani olen vastuuntuntoinen, innokkaasti kaikkeen mukaan lähtevä ja hyväsydäminen. Tulen mielestäni hyvin toimeen uusien ihmisten kanssa. Usein olen saanut kuulla olevani helposti lähestyttävä, mistä olen kyllä itse samaa mieltä. Työskentelen opiskelujeni ohessa pienessä kaupassa Kuopion keskustassa, jonka asiakaskunnasta tulee mieleen välillä yhtä tiivis yhteisö kuin Sociuksen ainejärjestöstä. Ihanaa on myös, kun Socius-toverit tupsahtelevat moikkaamaan kaupalle työvuoron aikana. Vapaa-ajallani käyn mielelläni kuntosalilla jumppailemassa ja vietän aikaa ystävien kanssa erilaisten aktiviteettien parissa. 

No miksi juuri minä olisin oiva valinta Sociuksen hallitukseen? Pursuan toteutettavia ideoita ja olen aidosti kiinnostunut ainejärjestömme yhtenäisyydestä ja siitä, että kaikilla olisi hauskaa yhdessä. Rakastan poikkitieteellistä yhteistyötä ja uusia ystävyyksiä. Olen menevä ja aikaansaava tapaus, jolla organisointitaidot ovat hallussa. Hallituslaiset ovat myös antaneet valtavasti inspiraatiota hakea, kun hallituksessa puhalletaan aina yhteen hiileen ja tuetaan toisia. Olen kiinnostunut kaikista hallituspesteistä, mutta erityisesti puheenjohtajuus on houkutellut minua jo jonkin aikaa.

Tehdään ensi vuodesta yhdessä ihana <3

RosaRosaMariaHiltunenHallituskuva.jpg

Moikka! Olen Rosa, toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Arkeni koostuu tällä hetkellä armottomasta opiskelusta, teatteri- ja parkourtreeneistä ja mahdollisuuksien mukaan tapahtumissa juoksemisesta. Siinä sivussa yritän pitää hengissä 13 ihanaa huonekasvia. Tykkään tasapuoliset määrät reivata pilkkuun asti sekä juoda teetä ja pelata kotona lautapelejä.

Tässä parin opiskeluvuoden aikana Socius on omana ainejärjestönä muodostunut rakkaaksi, ja nyt mahdollisuuden tullessa haluaisin olla mukana sen tulevan toiminnan suunnan muovautumisessa. Tykkään olla vähän kaikessa mukana koko ajan, joten varapuheenjohtajan pesti vaikutti minusta kaikista kiinnostavimmalta. Asema puheenjohtajan työparina myös vaikuttaa mieluisalta.

Minulle tärkeitä asioita ovat kaikkien jäsenten osallisuus ja yhdenvertaisuus. Haluaisin antaa oman panokseni siihen, että jokainen kokisi Sociuksessa kuuluvuutta ja voivansa osallistua tapahtumiin ja toimintaan aidosti omana itsenään itselleen sopivalla tavalla. Uskon mahdollisen roolin hallituksen jäsenenä antavan minulle mahdollisuuden edistää kyseistä asiaa.

Syyskokouksessa nähdään! <3

 

Kommentoi kirjoitusta.

Lokakuun sociuslainen 2022

Perjantai 28.10.2022

Kuka olet mitä ja mitä opiskelet?
Terve! Olen Roope Rautiainen 23 v. ja opiskelen sosiaalityötä ensimmäistä vuotta. 

RoopeRautiainenBlogi.jpeg

Mitä sinulle kuuluu?
Hyvää kuuluu! Fuksisyksy alkaa olla suurimmaksi osaksi taputeltu. Olen tavannut monia uusia kivoja ihmisiä ja opiskelutkin jaksavat vielä innostaa (erästä sivuainevalintaa lukuun ottamatta, mutta ei siitä sen enempää). Toivottavasti innostus kantaa pimeän talvenkin yli. 

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle
Fuksisyksystäni jäi kyllä vahva mannapuuron ja mansikan maku suuhun, mutta niiden lisäksi sociuslaisuus merkitsee minulle lämminhenkistä ja avointa yhteisöllisyyttä. Meidät fuksit on otettu avosylin kuvioihin mukaan.
 
Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen Yliopistossa? 
Minua kiinnostaa yhteiskunnan rakenteiden vaikutus ihmisen toimintaan ja hyvinvointiin. Sosiaalityössä pääsee näitä pohtimaan ja sitten käytännössäkin selättämään sosiaalisia ongelmia. Kuopiosta minulla oli jo ennestään hieman tarttumapintaa kaverin ja sukulaisten kautta, joten päädyin tänne. 
 
Mikä on lempivuodenaikasi? 
Syksy. Ruska on kaunista ja lämpötilat alkavat tippua mukaville tasoille. Myös loppusyksyn harmaudessa ja koleudessa on oma viehätyksensä. 

Mitä epäitsekästä teit viimeksi?
Asuin syyslomalla pääasiassa vaarini luona Lappeenrannassa ja lähtiessäni kokkasin hänelle ison makaronilaatikon, josta syö monta päivää. 

Elisan kysymys sulle: Harjoitteletko ikinä sanomisiasi etukäteen ennen kuin soitat puhelun, ja jos kyllä: millaisissa tilanteissa ja miksi? 
Juu, jos pitää johonkin aspaan tai kaikista pahimpaan: Kelalle soittaa! Haluan sanoa kaiken oleellisen asiani kannalta ja niin, että ei varmasti tarvitsisi uudemman kerran soittaa. Seurauksena on usein puheripuli ja kolmasosa asioista jää sanomatta. Olen ollut puhelintyössä välivuosinani pidemmän aikaa, mutta omien asioiden hoito on aina hieman inhottavaa. 

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle: 
Vieläkö Kemiaa jaksaa laulattaa vai pursuaako mannapuurot ja mansikat jo korvista ulos?

Kommentoi kirjoitusta.

Syyskuun sociuslainen 2022

Torstai 6.10.2022

Kuka olet mitä ja mitä opiskelet?   
ElisaRuokolainenBLOGI2.jpgMoikkamoi! :) Oon Elisa Ruokolainen, 20v ja opiskelen yhteiskuntatieteitä kolmatta vuotta. 
 
Mitä sinulle kuuluu?   
Just nyt mulle kuuluu ihan hyvää, vaikka pientä kenttäväsymystä onkin ollut havaittavissa. Tää syksy on ollut äärettömän antoisa tuutorihommien myötä, mut välillä on meinannut olla aika vähän kortilla, kun on pitänyt mahduttaa syksyn ekat deadlinet tän kaiken muun vilskeen keskelle. Nyt aikataulut kuitenki alkaa vähitellen väljentymään, joten eiköhän tässä kohta päästä takaisin arkirytmiin kiinni! 
 
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?  
Kuten monelle muulle, sociuslaisuus merkitsee mulle ennen kaikkea turvallista, vastaanottavaa ja lämminhenkistä toveruutta. Sociuksen merkitys jäi mulle todella etäiseksi parina ekana opiskeluvuonna, koska koronan takia tapahtumia järjestettiin vähemmän ja niihin vähäisinkään olin tosi arka osallistumaan. Osittain tuutorina toimimisen myötä oon nyt rohkeemmin ollu kaikessa mukana ja sen ansioista saanu myös tilaisuuden tutustua aivan ihaniin uusiin ihmisiin <3 span="">
 
Minkä tärkeän vinkin opiskelijaelämästä haluat vielä tuutorina antaa fukseille? 
Tää on niin klisee ku olla ja voi, mutta mun mielestä sen merkitystä ei voi ikinä korostaa liikaa: Muistakaa aina priorisoida omaa jaksamistanne, sillä se menee kaiken edelle. Olkaa armollisia itteänne kohtaan. Aina ei tarvi olla kaikkialla menossa ja aina ei tarvitse antaa kaikkeaan jonkun kurssityön eteen, välillä riittää vähempikin ja se on täysin okei. :) 
  
Mitä harrastat?  
Harrastan lukemista, käsitöitä ja joogaa + suhtaudun hyvin intohimoisesti päikkäreiden nukkumiseen. 
  
Jos sinulle tarjottaisiin mahdollisuutta olla kuolematon, ottaisitko sen?  
Tähän on helppo vastata, en ottaisi. Tietty siinä ois omat puolensa, kun ois loputtomasti aikaa tehdä haluamiaan asioita, mut en kestäis sitä et joutuisin seuraamaan vierestä kaikkien läheisten ihmisten vanhenemista ja lopulta jäisin ihan yksin. 
 
Kian kysymys sulle: Jos saisit elää yhden päivän julkisuuden henkilönä, kuka haluaisit olla?   
Varmaankin Matilda Djerf; instagramin perusteella häne elämä näyttää niin kadehdittavan kiehtovalta ja ihanalta, että haluisin nähä onko se todellisuus lähellekkään sitä mulle syntynyttä mielikuvaa. 
 
Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle:  
Harjoitteletko ikinä sanomisiasi etukäteen ennen kuin soitat puhelun, ja jos kyllä: millaisissa tilanteissa ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta.

Toukokuun sociuslainen 2022

Perjantai 10.6.2022

Kuka olet mitä ja mitä opiskelet?  
KiaKarhunenBLogi2.jpegMoikku! Nimi on Karhusen Kia ja opiskelen sosiaalityötä - viittä vaille eka vuosi purkissa.

Mitä sinulle kuuluu?  
Ei tässä kurjuutta kummempaa on meikäläisen perinteinen vastaus, mutta nyt voisin sanoa että aikas hyvää! Tvt kurssin word-tiedostonmuokkausta vaille (söpö serveri, jos luet tämän niin hit me up) valmis kouluhommista, ja ruennut oikeesti innostumaan tulevasta kesästä

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Socius = KEMIAA ❤️❤️❤️ei tähän varmaan muuta tarvihe sanoa :3 

Miten vappu sujui?
Elämäni eka opiskelijavappu oli oikeen jeppis! Ei oo sen jälkeen tarvinnut TeQuiLaA enää juodakaan :D terveisin baaristalento-neitsyys menetetty yhteistyössä kyseisen aineen kanssa.

Millä fiiliksillä syksyn opintoja kohden?
Jotenkin vähän jännittää syksyn harkka, missä pääsee jo aika syvälle käytännön kentälle. Ensinnäkin itselle sopivan paikan haravoiminen kaikkien mielenkiintoisten paikkojen seasta, valinnanvaikeushan siinä tulee. Toiseksi ajatus sosiaalisesta tsemppaamisesta ihan uudessa ympäristössä useamman viikon ajan putkeen tuntuu just nyt absurdilta..:D Sosiaalisten akkujen latausta siis kesällä tiedossa! Mutta muuten oikeen hyvillä fiiliksillä, tosi kiva että pääsee syventymään enemmän aineisiin ja aiheisiin mitkä just itteä kiinnostaa!

Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?
Mitään sen kummempia suunnitelmia ei ole, perinteisiä Tahkon juhannusta ja Blockfest festareita lukuunottamattta (oon ostanu noi blockfest liput vuonna 2019, josko sitä vihdoin pääsisi..:)) Mutta muuten mun "tavotteena" on, että en ottais liikaa suorituspaineita kesästä - se on oikeen fine jos esim. aurinkoisena päivänä haluaakin möllöttää sisällä tai jos ei päivitä ihan kaikesta someen !!

Riikan kysymys sulle: Mikä on kamalin opintojakso opintojesi ajalta ja miksi?
Niiin että yks pitää vaan valita ..? EI VAAN siis periaatteessa voisin sanoa ruotsin, koska se on ainoa minkä tenttiä en oo päässy ekalla läpi, mutta siinä oli niin superkiva ope (terkut, kiitos ja anteeksi vielä Johannalle <3), että ehkä kuitenkin ykkössijan vie Johdatus tieteenfilosofiaan, ja tietäjät tietää kyllä miksi.

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle:
Jos saisit elää yhden päivän julkisuuden henkilönä, kuka haluaisit olla? 

Kommentoi kirjoitusta.

Huhtikuun sociuslainen 2022

Torstai 21.4.2022

Kuka olet mitä ja mitä opiskelet?  
Olen Riikka Jäppinen ja opiskelen toista vuotta sosiaalityötä 
RiikkaJappinenBLogi2.jpg
Mitä sinulle kuuluu?  
Ihan hyvää nyt kun on opiskelijaelämään päässyt kiinni

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Varmaan yhteisöllisyyttä, ketään ei jätetä yksin ja kaikki ovat aina tervetulleita mukaan.

Miksi valitsit yhteiskuntatieteet Itä-Suomen yliopistossa? 
Halusin lukiosta lähteä opiskelemaan psykologiaa, mutta halusin tehdä yhteiskunnallisesti vaikuttavampaa työtä pelkän asiakastyön sijasta, joten päädyin yhteiskuntatieteisiin. Itä-Suomen yliopistoon päädyin vähän sattumalta, sillä en raaskinut odottaa varasijapaikkoja.

Mitä odotat vapulta? 
Kavereiden näkemistä ja railakasta juhlintaa. Onneksi pääsee varastoja täyttämään pitkästä aikaa Viron matkalla.
 
Olisitko mieluummin kokoajan kiireinen vai kokoajan tylsistynyt? 
Kokoajan kiireinen. Tylsyys on itselle pahin mitä voi olla, jonka takia jatkuvasti teen useita asioita samaan aikaan sekä rakastan pitkiä ja haastavia kirjoitustehtäviä niiden kiireen tunteen takia. 
 
Anniinan kysymys sulle: Mikä on mieleenpainunein opintojakso opiskeluidesi ajalta ja miksi? 
Nyt on hankala kysymys, niitä on ollut useita. Kaikkein mieleenpainuvin on varmaan sosiaalityön toinen harjoittelu, sillä siinä pääsi osaksi työyhteisöä ja tulevaisuuden työtä. Enemmän teoreettisista opinnoista Modernin Suomen rakennemuutokset, sillä kurssilla oli paljon historiaa.


Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle: 
Mikä on kamalin opintojakso opintojesi ajalta ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta.

Maaliskuun sociuslainen 2022

Maanantai 14.3.2022

AnniinapalokangasBlogi.jpgKuka olet mitä ja mitä opiskelet?  
Mie oon Anniina Palokangas ja opiskelen sosiaalitieteitä ensimmäistä vuotta. Sosiaalitieteiden lisäksi suoritan sairaanhoitajan tutkintoa loppuun samaan aikaan. 
 
Mitä sinulle kuuluu?  
Minulle kuuluu ihan hyvää! Ruuhkavuosien tuntu on vahvasti arjessa läsnä ja toisinaan tuntuu, että lisätunnit vuorokauteen olisi enemmän kuin paikallaan. Vaikka kiirettä pitää, niin onneksi on paljon hyviä asioita, jotka toimivat vastapainona arjen hektisyydelle.

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Vastaukseni lienee hieman ehkä poikkeava valtavirrasta, mutta koen Sociuksen ainejärjestönä jääneen itselleni vielä hieman etäiseksi, jonka vuoksi kysymykseen vastaaminen on haastavaa. Sociuksella yleisesti on hyvä yhteisöllinen meininki ja ihmiset sen alla ajavat äärimmäisen tärkeitä ja itsellenikin merkityksellisiä arvoja. Koen, että Socius on mahdollistanut kuitenkin jo tähän mennessä hyviä ja merkityksellisiä keskusteluja ja kohtaamisia, ja niitä odotankin lisää.

Mitä odotat keväältä?
Odotukset keväästä on aika realistiset siinä mielessä, että tiedän kalenterin olevan aika täyteen buukattu, joten odotan aika hektistä menoa. Kiireen keskellä odotan innolla muutamia projekteja ja tehtäviä, joita tiedän olevan luvassa kevään mittaan. Toivon ja odotan sitä, että kaiken uurastuksen keskellä kerkeän viettämään myös rentouttavia hetkiä ystävien ja perheen kanssa!

Minkä taidon haluaisit osata?
Pikalukutaito pelastaisi monessakin mielessä! 

Oletko enemmän huolissasi siitä, teetkö asiat oikein vai teetkö oikeita asioita?
Äärimmäisen mielenkiintoinen kysymys. Sanoisin, että olen sopivan huolissani molemmista, mutta selkeässä järjestyksessä. Koen että ensin pitää huolehtia ja murehtia sitä, että tekeekö oikeita asioita ja vasta sitten voi keskittyä siihen, tekeekö niitä asioita oikein. Jos ajatellaan uppoavaa laivaa, ei auta, vaikka pumppaisi oikealla tavalla pumppua, jos se on väärä pumppu. 

Sampon kysymys sulle: Jos voisit kutsua kenet tahansa, elävän tai kuolleen, luennoimaan Socius-huoneelle, kenet kutsuisit?
Haluaisin kutsua liian monta henkilöä, joten heitetään todellinen jokerikortti tähän väliin! Mielestäni Socius-huoneelle tarvittaisiin todellakin Juuso Kekkonen vetämään Outo homo -monologi tai Pervertikon opas -esitys! Toki ihan opiskelijoille suunnattu puhe, joita hän tilauksesta tekee, olisi myös passeli!  

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle:
Mikä on mieleenpainunein opintojakso opiskeluidesi ajalta ja miksi?

Kommentoi kirjoitusta.

Helmikuun sociuslainen 2022

Maanantai 14.2.2022

Kuka olet mitä ja mitä opiskelet? 
Olen Sampo Rapeli, 26 vee. Opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalityötä, ja kivaa on. Synnyin vantaalaiseen kotiin, mutta lempipaikkani on Eurooppa. 
  

Mitä sinulle kuuluu?   SampoRapeliBlogi.jpg
Melankolista. Tiedättekö sen tunteen, kun on samaan aikaan onnellinen ja masentunut? Kutakuinkin koko tiedostavan elämäni (~ viimeiset 10 vuotta, anteeksi lapset!) ajan olen pyrkinyt tekemään tuttavuutta tämän hyvin eksistentiaalisen tunnetilan kanssa. 
Maanläheisemmin vastattuna vähän jännittää. Jännittää toissa päivänä tekemäni tentin tulokset, jännittää huominen asuntonäyttö (ekaa kertaa katsomaan myytävää asuntoa, HUH!) ja jännittää kolmen viikon päästä käynnistyvä matka New Yorkiin. 
 
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?  
Socius merkitsee minulle hämmästyttävän vastaanottavaista opiskelijayhteisöä ja toveruutta yli vuosikurssi- tai opintosuuntarajojen. Socius merkitsee minulle vapauttavaa oivallusta siitä, että en ole ihan yksin kelailemassa yhteiskuntatieteellisiä juttuja. Socius merkitsee minulle myös kuopiolaisuutta. Socius ja sen jäsenet ovat korvaamaton osa sosiaalista tukiverkkoani Kuopiossa ollessani.
 
Runebergintorttu vai laskiaispulla?  
Runebergintorttu. Lapsena kun yritti syödä laskiaispullaa (ja sitähän oli koulussa ruokana laskiaistiistaina) niin meikäläisen ala-arvoisella suun motoriikalla oli kermavaahdot pitkin käsiä ja paitoja. Yhden ison Runebergintortun syön kerran vuodessa, toisen jätän suosiolla seuraavaan vuoteen. Viime vuosina runebergintortun syöminen on ollut, varmasti sattumalta, varsin sosiaalinen tilaisuus. Viime vuonna söin tortun erään lukiokaverin kanssa kahvila Ekbergissä Helsingin Bulevardilla, ja tänä vuonna söimme tortut toisen lukiokaverini kanssa täällä kotonani Kuopiossa. 
 
Mitä harrastat?  
Harrastan (piiiiiiitkien matkojen) kävelemistä, taksilla ajelua, ajattelemista sekä ihan vain sivusta tarkkailua. 
 
Roosan kysymys sulle: Mikä on oma paras muistosi fuksivuodeltasi?  
Voi Roosa oisitpa tiennyt vaan, niitä muistojahan on mistä valita! Socius-aiheisista muistoista paras on vuosijuhlat ja etenkin silliaamiainen, mukaan lukien sen jatkot (Kiitos vaan Santerille pyyteettömästä vieraanvaraisuudesta!) Aivan huikea tapahtuma ja toivottavasti pääsen vastaisuudessa mukaan jo järkkäilyvaiheessa. (Terveisiä toiselle Roosalle: Otan vastaan komentojasi!) 
Kunniamaininta meidän ekan vuoden sossuopiskelijoiden kolmipäiväisille pikkujouluille Tahkolla. Möksäily on huippua, vaikka kotiin palattuani olinkin hirveän väsynyt! 
 
Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle:  
Jos voisit kutsua kenet tahansa, elävän tai kuolleen, luennoimaan Socius-huoneelle, kenet kutsuisit?

Kommentoi kirjoitusta.

Tammikuun sociuslainen 2022

Maanantai 17.1.2022

RoosaSalminen.blogi.jpg

Kuka olet mitä ja mitä opiskelet?  
Moikka! Olen Roosa Salminen alun perin Kouvolasta Kuopioon muuttanut ja ikää löytyy 20 vuotta. Opiskelen ensimmäistä vuotta sosiaalityötä.
 
Mitä sinulle kuuluu?  
Mulle kuuluu tällä hetkellä pintapuolisesti ihan hyvää, mutta koronarajoitukset ja etäkoulu kyllä vie energiaa paljon. Opiskelijatapahtumat on peruttu ja kampuksellakaan en ole vuodenvaihteen jälkeen käynyt kuin kerran. Odotan kovasti, että sosiaalinen elämä palautuis ees suht normaaliksi ja pääsis samalla näkemään vähän mitä meidän upouus hallitus on keksinyt. Unohtamatta tärkeintä; fuksit saa tammikuun lopussa haalarit, jeee!! Kumpa pääsis vaan mahdollisimman nopeasti niitäkin ulkoiluttamaan 😉
 
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?  
Sociuslaisuus merkitsee mulle tällä hetkellä ennen kaikkea meidän upeaa fuksiporukkaa, koska koko ainejärjestön tapahtumia ei ole kauheasti ollut. Yliopistoon tuleminen jännitti ihan kauheesti, kun oli uus kaupunki, uus koti, uus koulu ja ihan uudet opiskelijakaverit. Luojan kiitos itsellä kävi ainakin niin hyvä tuuri, että ollaan ryhmäydytty tosi hienosti ja jo nyt muutaman kuukauden aikana on kerennyt muodostumaan varmasti elämänmittaisia ystävyyssuhteita. Myös vanhemmat opiskelijat ja erityisesti tutorit on ottaneet meidät ihanasti vastaan vertaisinaan ja tsemppaavalla asenteella! Eli tiivistettynä siis sociuslaisuus merkitsee minulle: ystävyyttä, aitoutta, tsemppaamista ja ennen kaikkea hyvää fiilistä.
 
Miltä (etä)opinnot on maistunut? 
Etäopinnoissa on ehdottomasti plussat ja miinukset, koska kukapa ei nauttisi herätä viisi minuuttia ennen luennon alkua, syödä samalla aamupalaa, siivoilla, meikkailla tai tehdä päivän tiskit. Vaikka näitä hyviä puolia löytyykin, niin kyllä silti kampuksella lähiluennoilla saisi enemmän irti opetuksesta ja pääsisi toteuttamaan vuorovaikutuksellista opetusta paremmin. Onneks opettajat on kuitenkin tehny tosi paljon töitä sen eteen, että etäopetus olis mahdollisimman sujuvaa ja vuorovaikutuksellista opiskelijoiden kanssa.
  
Mitä odotat alkaneelta vuodelta?  
Odotan ehdottomasti kevään lämpöä ja ensimmäistä opiskelijavappua (oon vaan kuullu hulluja tarinoita ja nyt ne on testattava todeks). Tietenki ootan myös kesää ja toivon, että tää koronatilanne olis kesällä sen verran parempi, et pääsisin festareille ja viettämää kunnon juhannuksen. Opiskeluilta ootan harkkoja ja tietysti sitä, että saisin tavoittelemani kurssit suoritettuu ennen kesälomaa…
 
Menisitkö temppareihin mieluummin sinkkuna vai varattuna? 
Menisin temppareihin ehottomasti sinkkuna ja oon kyllä muutaman kerran hakenukin mut ei oo vielä ”käyny tuuri”. Varattuna en kyllä ikimaailmassa lähtis rikkomaa parisuhdetta sinne..
 
Elisan kysymys sinulle: Mikä on paras neuvo, minkä olet saanut ja kuka sen antoi? 
Varmaankin näinki kliseinen ku äiti joskus sano, että: ”Kaikella on tarkoitus, jos se ei tapahu nytte nii näät myöhemmin syyn ja jotain parempaa tulee tilalle” ja tää on kyllä päteny aina!

Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle: 
Mikä on oma paras muistosi fuksivuodeltasi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Roosa, fuksi, Kouvola

Joulukuun sociuslainen 2021

Sunnuntai 19.12.2021 klo 20.01

elisahaapajokiblogi2.jpgKuka olet ja mitä opiskelet?
Olen Elisa Haapajoki 20v ja opiskelen toista vuotta sosiaalityötä. 
 
Mitä sinulle kuuluu?
Sanoisin, että tällä hetkellä ihan ok. Syksy oli aika rankka ja harjottelu lastensuojelussa vei viimesetkin jäljellä olevat mehut. Kuitenkin oon ilonen, että oon saanu kursseja tehtyä aikataulussa ja pääsen nyt viettää rauhassa joululomaa. 
 
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?
Sociuslaisuus merkitsee mulle yhteisöllisyyttä ja hauskanpitoa. Sociuslaisuudesta on tullu osa omaa identiteettiä ja kyllähän sitä edustetaan ylpeenä keltaliiloissa. Parhaita hetkiä on ollut karaoket fuksien kanssa, kun ollaan laulettu kemiaa <3
 
Miten päädyit opiskelemaan yhteiskuntatieteitä Itä-Suomen yliopistossa?
Päädyin opiskelemaan sosiaalityötä, koska halusin työn, jossa pystyy auttamaan muita jollain tavalla. Sosiaalityön opinnot ei oo ollu mulle mikään pitkäaikanen haave, mutta kun tutustuin alaan, niin vaikutti se mulle sopivalta. Kuopioon taas päädyin, koska paperit ei riittäny etelämmäs :D Päivääkään en oo kuitenkaan katunu, että tänne tulin!
 
Mikä on sinussa parasta?
Kauheen vaikee kysymys. Sanoisin ehkä mun luovuuden ja lähes aina mulla onkin jotain pientä projektia työn alla, oli se sit keittiön kaappien maalaus tai topin virkkaaminen. 
 
Fiilikset tulevasta hallituskaudesta ja sihteeriydestä?
Fiilikset tulevasta hallituskaudesta on tosi hyvät. Odotukset on kaikilla korkeella ja pidetään sormet ristissä, että päästään järkkää tapahtumia ja toteuttaa meijän ideoita. Sihteerin pesti ei ollu mun ykkösvalinta, mutta oon siihen silti tyytyväinen, koska kirjottaminen sujuu ja sain kylkiäisenä vielä somevastaavan viran. 
 
Ripsan kysymys sinulle: Mikä on lempijuomasi baarissa?
Rakastan kokeilla kaikkia erilaisia drinkkejä baarissa, mutta pakko vastata silti bisse, koska siihen ei pety koskaan. Se on aina sitä, mitä olettikin ja lompakkoonkaan ei vihlase niin paljoa. 
 
Oma kysymyksesi seuraavalle kuukauden sociuslaiselle!
Mikä on paras neuvo, minkä olet saanut ja kuka sen antoi?

Kommentoi kirjoitusta.

Marraskuun sociuslainen 2021

Torstai 2.12.2021 klo 17.28

Kuka olet ja mitä opiskelet? ripsablogi.jpg
Olen Ripsa Vanhanen 23v. Opiskelen sosiaalityötä kolmatta vuotta. 
 
Mitä sinulle kuuluu?
Tällä hetkellä kuuluu sitä kuuluista ”ihan hyvää”. Koulu rullaa hieman tahmeasti eteenpäin, mutta joululoma häämöttää jo. Jaksetaan vielä hetki! Onneks on nyt ollut kaikkia kivoja tapahtumia joissa pääsee verkostoitumaan ja pitämään kivaa! :) 
 
Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle? 
Sociuslaisuus merkitsee minulle ennen kaikkea yhteisöllisyyttä, hyväksytyksi tulemista ja toverillista käden ojennusta sekä tukea. Se merkitsee sitä, että meillä kaikilla on yhteinen päämäärä ja halu muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi. Hyväksymme toisemme sellaisina kuin satumme kukin olemaan. 
 
Mikä on sinussa parasta? 
Minussa parasta on lämmin sydän ja halu tukea toisia vaikeissakin tilanteissa. 
 
Fiilikset tulevasta puheenjohtajakaudesta? 
Hyvä fiilis! Meillä on mahtava porukka ja uskon että saadaan paljon aikaan. Meillä on tuoreet ideat ja korkeat päämäärät. Kun muistetaan puhaltaa yhteen hiileen ja pitää hauskaa niin ei siitä voi tulla kuin ikimuistoinen vuosi! Toivon että pystyisin olemaan kaikille tukena ja apuna osaamiseni mukaan! :) 
 
Altan kysymys marraskuun sociuslaiselle: Jos sinun pitäisi syödä jotakin ruokaa loppuelämäsi niin mikä se olisi? 
Pitsa! 
 
Minun kysymykseni seuraavalle kuukauden sociuslaiselle: 
Mikä on lempijuomasi baarissa? 

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »