Kuka olet, mitä opiskelet ja miksi?

Moikka! Minä olen Vilma, ja opiskelen nyt kolmatta vuotta sosiaalipsykologiaa. Lukiossa minua kiinnostivat psykologia ja yhteiskuntaoppi, niin sitten kun lukio alkoi kääntyä loppuun, niin jotenkin onnistuin löytämään tieni sosiaalipsykologian ja sosiaalitieteiden luokse ja tajusin, että tässähän yhdistyy kaikki, mistä olen kiinnostunut. Ja se oli kyllä ihan hyvä löytö, koska opiskelu on ollut pääosin tosi kivaa ja mielenkiintoista.

 

Mitä sinulle kuuluu?

Minulle kuuluu tosi hyvää! Nyt kun vuosijuhlakiireet ovat vähän hellittäneet, olen taas nauttinut silloin tällöin sellaisesta käsitteestä kuin vapaa-aika. Tämän lisäksi olen yrittänyt myös kunnostautua esimerkiksi liikunnassa ja kandin kirjoittamisessa. Toisessa näistä menee ihan hyvin, toisessa ei niinkään. Jos nyt mietit, että kumminpäin nämä ovat, niin viiden pisteen vihjeenä voin sanoa, että syksyn löytö ovat ehdottomasti erilaiset sykettä-joogat sekä Kallaveden rantojen ruskaiset lenkkipolut.

 

Mitä sociuslaisuus merkitsee sinulle?

Jonkun sanasen taisin tästä aiheesta mainita juhlapuheessani vuosijuhlilla ja aika paljon olen tätä aihetta myös pohtinut tässä viime aikoina. Sellaiseen lopputulokseen olen tullut että, sociuslaisuus on monen asian pohjalla, se on limittäytynyt minun elämääni, niin etten aina sitä edes huomaa ja aina välillä se kurkkaa yllättävistäkin paikoista. Monet hauskat muistot ja esimerkiksi ystävyyssuhteet voi jotenkin johtaa sociukseen tai sociuslaisuuteen, vaikka ei sitä välttämättä tule edes hirveästi ajateltua. Toisaalta, tänä vuonna hallitushommissa socius ja sociuslaisuus on varmasti ollut läsnä ihan tietoisellakin tasolla, kun sociuslaisuus on ollut myös konreettista järjestelyä ja suunnittelua. Että varmaan aika monia asioita.

 

Joko olet laittanut kaamosvaloja kotiisi? Jos et, milloin aiot laittaa?

En ole, mutta hyvä idea! Yleensä minulla on samat valot ympäri vuoden, mutta kaamosvalot kuulostavat kyllä hauskoilta. Taidankin suunnata heti seuraavan energiapuuskani aikana johonkin kaamosvalokauppaan. Toisaalta tässä saattaa vierähtää hetki, sillä en ole vielä täysin tehnyt muuttoani loppuun. Ja muutin siis elokuussa.

 

Mitä sinulle jäi käteen vuosijuhlien järjestämisestä?

Paljonkin! Opin ihan hirveästi organisoinnista, suunnittelusta ja tapahtumien käytännön toteutuksesta. Puhumattakaan siitä, että kyllähän näihin ja varmaan vielä tuleviinkin vuosijuhliin suhtautuu ihan erilaisella rakkaudella ja lämmöllä, kun itse on ollut järkkäämässä. Kyllä minulla vain oli niin ihana viikonloppu.

 

Syyskuun sociuslaisen kysymys sinulle: Nyt kun opinnot ovat alkaneet ja monella meistä syksy vaikuttaa kiireiseltä haluaisin kuulla neuvosi rentoutumiseen ja stressin lieventämiseen. Eli kuinka rentoudut kiireen keskellä?

Aina välillä pitää antaa ajatuksen vaellella oikein luvan kanssa ja uppoutua omiin ajatuksiinsa puurtamisen keskellä. Ja sitten pitää kanssa muistaa haaveilla! Välillä ihan mahdottomistakin asioita. Toimii erityisen hyvin, jos vaikka laittaa kuulokkeet päähän ja lähtee ulos kävelemään ja uppoutuu ja fiilistelee omia unelmiaan. Usein myös raskaiden ja työläiden hommien keskellä fiilistelen sitä, miltä tuntuu silloin, kun jonkun ikävän ja raskaan työn on saanut tehtyä. Minkälainen fiilis on esimerkiksi tentissä, kun tätä sun just lukemaa asiaa kysytään ja tiedät tasan tarkkaan, miten vastaat ja sormet vaan liitelevät näppäimistöllä.


Ladataan keskustelua